Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Την γενοκτονια των Αρμενιων αναγνωριζουν οι ΗΠΑ. Θα ακολουθησει και των Ποντιων ;

Αν αναγνωρισουν την γενοκτονια των Αρμενιων.....
Κι αν μετα αναγνωρισουν και την των Ποντιων γενοκτονια...
Τοτε, θα πονεσει πολυ ο Σαλεμενος Γενιτσαρος !




Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν να «πονέσουν» βαθιά τον Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες…. είτε με μια δήλωση Τραμπ σαφώς υπέρ των Αρμενίων …είτε ακόμη και με την πρόθεση αναγνώρισης της αιματηρής γενοκτονίας 1,5 εκτ. Αρμενίων το 1915.

Για αυτό και ο  Ερντογάν παρενέβη πριν λίγο με δήλωσή του στην Αρμενική Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας  πως είναι “συνειδητή ευθύνη της Τουρκίας να μοιράζεται τον ιστορικό πόνο με τους Αρμένιους πολίτες”. Αλλά πρόκειται σαφέστατα για νεο-οθωμανικά τερτίπια και τίποτε άλλο .

«Το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ένα φλέγον ζήτημα τόσο μεταξύ των δύο χωρών, όσο και για τις σχέσεις της Τουρκίας με χώρες που την αναγνωρίζουν καταδικάζοντας παράλληλα της Τουρκία. Στο παρελθόν μάλιστα η Τουρκία έχει έρθει σε ρήξη με τη Γαλλία που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η σημερινή δήλωση Ερντογάν , έχει διττή «αποστολή», πρώτον να «μαζέψει» ψήφους στο εσωτερικό και δεύτερον να προλάβει τον Τραμπ σε μια πιθανή κίνηση …προ- αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Ο Τραμπ έχει τώρα την ευκαιρία να πράξει μια «μεγάλη κίνηση» για τη σφαγή πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Χριστιανών  Αρμενίων από τα χέρια των Οθωμανών Τούρκων,» έγραψε ο Andy Soorab , στο twiter, ένας πρώην ειδικός βοηθός κατά την προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου ,  έχοντας πληροφορίες εκ των έσω για το τι πρόκειται πιθανόν να πράξει ο Αμερικανός πρόεδρος το επόμενο διάστημα  .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τις ετήσιες δηλώσεις της κυβέρνησης  στις  24 Απριλίου,  ημερομηνία κατά την οποία άρχισαν οι μαζικές απελάσεις Αρμενίων το 1915, αποτελώντας την μαύρη επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας.

«Ευτυχώς, αυτήν την  24 Απριλίου ο Τραμπ μπορεί να τελειώνει επιτέλους αυτήν την 37χρονη  προεδρική  κωμωδία με την στάση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό,» είπε ο Soorab αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης του αρμενικού ολοκαυτώματος .

«Δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε πίσω , αλλά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια για το κακό στην εποχή μας … διότι το κακό μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στο σκοτάδι», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία αυτή.

Ο ίδιος ο Αμερικανός σύμβουλος ανέφερε επίσης τις επανειλημμένες αναφορές του Τραμπ για τις δολοφονίες χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τις σφαγές των χριστιανών, κυρίως στην Αίγυπτο και τη Συρία, όπου εξτρεμιστικές ομάδες τζιχαντιστών έχουν στοχεύσει στις μη μουσουλμανικές μειονότητες.

«100 χρόνια αργότερα, ο κύκλος της γενοκτονίας συνεχίζεται σε αυτό το μέρος του κόσμου σε μια νέα χριστιανική γενοκτονία του 20ού αιώνα», δήλωσε ο Soorab......
Η συνεχεια ΕΔΩ 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.