Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

"Ψεκασμένους" αποκάλεσε ο Κουλης τους Ελληνες που δεν έχουν τυφλή πίστη στους "επιστήμονες" του...

«Ψεκασμένους» αποκάλεσε ο πρωθυπουργός τους πολίτες που δεν έχουν τυφλή πίστη στους επιστήμονες του, στο  “διάγγελμα” του ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για την “πανδημία”

Πρώτον δεν είναι “διάγγελμα” όπως το αναφέρουν πολλά ΜΜΕ, καθώς τέτοιο, μόνο ο/η ΠτΔ μπορεί να κάνει...



Αλλά ο Μητσοτάκης, επιμένει να βγαίνει ο ίδιος στο γυαλί και να μας ζαλίζει τα μέζεα, παρακάμπτοντας τους αρμόδιους που έχει ο ίδιος διορίσει και που υποτίθεται έχουν αναλάβει αυτό το θεάρεστο έργο, βρίσκοντας έτσι μια ακόμα ευκαιρία να μας δείξει πόσο σπουδαίος ηγέτης είναι. Και πόσο μας νοιάζεται.

Μας νοιάζεται μάλιστα τόσο πολύ, που δεν διστάζει  και να μας προσβάλει. Τέλειωσε την πεφωτισμένη ομιλία του λέγοντας:

Συμπολίτες μου,

Κλείνω όπως άρχισα. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να αποφύγω αυτό το μήνυμα. Το απαιτούν, όμως, οι συνθήκες. Οι λέξεις τελειώνουν. Και μαζί τους ελπίζω να τελειώνει και η αμφισβήτηση των πραγματικών δεδομένων.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.

Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια.

Από πότε ένας πολιτικός λόγος πρωθυπουργού χρησιμοποιεί όρους αργκό που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη ατζέντα; Κι αν το πάρουμε κυριολεκτικά, όσο ψεκάζουν τους “συμπολίτες του”, άλλο τόσο ψεκάζουν και τον ίδιο.

Αν το πάρουμε με την έννοια που κάποιοι θέλουν και καλά να καθιερώσουν, εκείνου που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας και αμφισβητεί το κατεστημένο, τότε μόλις και προσέβαλε το 50% του πληθυσμού.

«Εξαιτίας της αδυναμίας των κυβερνήσεων να δώσουν στους πολίτες ένα σαφές μήνυμα», γράφει ο Guardian, υπάρχουν αμφισβητίες και η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο στους αρνητές των θανάτων από κορονοϊό.

Ουπς! Αν υπάρχουν “αρνητές” κάποιου τύπου, τις πταίει; Μήπως επειδή βλέπαμε τον Χαρδαλιά να βγάζει μάσκα και να γλείφει τα χέρια του on camera; Τον Πατούλη να κάνει απανωτά πάρτι; Τον Τσιόρδα να λέει τους μετράμε όλους ως κορονοϊό; Την ίδια τη μουτσούνα του να κάνει επίσκεψη στο Μητέρα “εν μέσω πανδημίας” χωρίς μάσκα και να βουτάει κι αγκαλιάζει τα μωρά; Τη μια η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται από μη ασθενείς, την άλλη κρίνεται απαραίτητη; Τα πανάκριβα δωράκια στα μίντια αντί να πηγαίνουν για την ενίσχυση της Υγείας; Τους ημετέρους να παίρνουν τις δουλειές (βλέπε παραγωγή μασκών) και τις ενισχύσεις; Και πόσα ακόμα να αναφέρουμε…

Τις πταίει, λοιπόν; Η εξαγορά “εμπιστοσύνης” υπό την απειλή προστίμων φταίει, και το γεγονός ότι οι “ειδικοί” εισακούγονται από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τους πει τι θέλει, για να είναι σύμφωνος με την παγκόσμια πανδημιακή “γραμμή”.

Και το στυλάκι του καλοθρεμμένου πολιτικού από τζάκι πταίει, που δεν μπαίνει σε ΜΜΜ, ούτε πάει σε δημόσιο σχολείο για να του λένε όλα καλά, εκεί δεν κινδυνεύεις, αλλά ξαφνικά κινδυνεύεις αν πας να φας σουβλάκι, γιατί… θα μιλάς κιόλας!

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο ίδιος μπορεί να κάνει ρητορική μίσους και να προσβάλλει τουλάχιστον το μισό του Ελληνικού λαού και να μην τρέχει τίποτα. Γιατί έχει την εξουσία και κάνει ό,τι του αρέσει. Και γιατί όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις, αρχίζουν οι ύβρεις και η λογοκρισία.

Μόλις κατάφερε να χάσει κι άλλους πόντους, κι ας πληρώνει όσο θέλει τα μίντια -τα μύδια, τα στρείδια και λοιπά σε «…ίδια» να γράφουν όλη μέρα κόπι πάστε όσα τους υπαγορεύει!



πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.