Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Η Ελληνική Αστυνομία απαιτεί από την Κυβέρνηση να σταματήσει να τη χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της…

Καταγγελία των Αστυνομικών προς την Κυβέρνηση: Να μην γίνουν οι αστυνομικοί τύραννοι του λαού...



Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία επειδή θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο δράσης της Κυβέρνησης στο Σώμα της. Είναι αλήθεια ότι οι Κυβερνήσεις ανά τα χρόνια συνήθιζαν να μετατρέπουν το Σώμα της Αστυνομίας σε υποχείριό τους. 

Η Αστυνομία, ως ένας κλάδος που δικαιούται να επιβάλλει την τάξη και να υπερασπιστεί το δίκαιο, καλείται να συμβάλει στη διευθέτηση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας. Πολλές φορές όμως, λαμβάνει την εντολή να εκπληρώσει το χρέος της με αθέμιτα μέσα φτάνοντας στο σημείο να καταχραστεί την εξουσία που της δίνεται και να κάνει χρήση της βίας. Σχετικό δημοσίευμα μας πληροφορεί πως Ελληνική Αστυνομία “επαναστατεί” στο βέτο που ασκεί η Κυβέρνηση, διότι όπως φαίνεται οι ιδεολογικές κατευθύνσεις των δύο αρχών δεν εφάπτονται αλλά συγκρούονται.

Η Πρωτοβουλία των Αστυνομικών θεωρεί πως η πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση στο Σώμα της, είναι τουλάχιστον εξευτελιστική για τους αστυνομικούς, μιας και τους μετατρέπει σε όργανα καταπίεσης και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού. Με προηγούμενα δημοσίευμα μας (εδώ και εδώ) διαμαρτυρηθήκαμε ως Ιστοσελίδα αναδικνύωντας το πρόβλημα, εξετάζοντάς το και από μια άλλη παρεμφερή σκοπιά. 

Η παρούσα Κυβέρνηση τη στιγμή που η χώρα βιώνει την αναταραχή που προκάλεσε η λεγόμενη “πανδημία” του κορωνοϊού, επιλέγει συνειδητά να εφαρμόσει την ίδια διεφθαρμένη πολιτική με την προηγούμενη. Προστάζει το αστυνομικό σώμα να παίξει ένα άτιμο παιχνίδι ενάντια στον αδύναμο λαό που μάχεται για τα δικαιώματά του, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Όσον αφορά τη θεσμοθέτηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, έγινε γνωστό πως η αστυνομική παράταξη έχει καταγγείλει αυτήν την κίνηση δηλώνοντας ακόμη πως η θεσμοθέτηση αυτή επισφράγισε το ποιόν της κυβέρνησης προβάλλοντας τη σκληρή πολιτική της.

Η εφαρμογή της θεσμοθέτησης του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων βρίσκει τους αστυνομικούς σε ρόλο “καταδιώκτη” και τοποθετεί τον λαό στη θέση του “εχθρού”. Όλα δείχνουν πως οι αστυνομικοί αδυνατούν να εφαρμόσουν άκριτα τις προσταγές της Κυβέρνησης, επειδή ελέγχονται από τη συνείδησή τους. Θεωρούν φυσικό και επόμενο να υπάρξει αντίδραση στην αδικία και δεν μπορούν να γίνουν συνεργοί σε μία απάνθρωπη πολιτική. Οι ίδιοι την πολιτική αυτή, την αντιμετωπίζουν επικριτικά και στέκονται απέναντί της. Ο λαός που διώκεται είναι αυτός που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας τη βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση. 

Συνεπώς είναι αδιανόητο για τα πρόσωπα που απανδρώνουν το Αστυνομικό Σώμα να ταχθούν κατά μίας ομάδας συνανθρώπων τους που διαπνέονται από τις ίδιες αξίες. Οι ίδιοι δηλώνουν: «Πώς μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε «τύραννοι» σε βάρος των εργαζομένων, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των οικογενειών μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας;» Η κατάσταση πυροδοτήθηκε όταν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδήλωναν για καλύτερες και πιο ασφαλείς εργασιακές συνθήκες. Οι διμοιρίες έλαβαν εντολή για καταστολή της διαμαρτυρίας των σύγχρονων ηρώων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικές αρχές τονίζουν πως η Κυβέρνηση υποπίπτει σε μία αξιοσημείωτη αντίφαση.

Και αυτό είναι πρόδηλο από το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό πριν, μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, και τώρα δίνουν την εντολή να τους αντιμετωπίσουν με τα γκλοπς! Τα αιτήματα των αστυνομικών είναι: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα πρέπει να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την υλοποίηση του νόμου αυτού που μας βάζει απέναντι στο λαό. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της. Εργαζόμενοι στις Υγειονομικές Δομές, μαθητές και κάθε λογής εργαζόμενος να μην ξανατεθεί στο στόχαστρο. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί!»

Εμείς ως katanixi.gr σχολιάζοντας την παρούσα είδηση και έχοντας την ευθύνη που φέρει ένα Ορθόδοξο Ιστολόγιο σημειώνουμε για ακόμη μία φορά ότι τα ισχυρά κυβερνητικά στελέχη αυτής της χώρας εμπαίζουν τους πολίτες της. Έχουν επιλέξει να ασκούν κακόδοξη και αντορθόδοξη πολιτική με αντιχριστιανικές και αντιεθνικές προεκτάσεις στα όριο μασονικών προτύπων και γέρνουν τον άξονα ανάλογα με τα συμφέροντά τους αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες της κοινωνικής αστάθειας που τροφοδοτούν.




πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.