Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοφυλακισμενε Ελληνα, ξερεις οτι τα μετρα και οι περιορισμοι, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ για τους βολευτες, αλλα μονο για σενα;


ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ....

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ “ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ” ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ …ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ...



Χριστούγεννα και γενικότερα γιορτές με τους Έλληνες φυλακισμένους και εγκλωβισμένους στα σπίτια τους αποφάσισε και προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Με τη διαφορά ότι και σε αυτό είναι διπρόσωπη και εφαρμόζει την τακτική των δύο μέτρων και σταθμών. Την τακτική των προκλητικών και προνομιακών εξαιρέσεων με πρώτους στη λίστα των εξαιρέσεων αυτών τη δική της «συντεχνία», των πολιτικάντηδων…

Είδαμε όλες αυτές τις ημέρες το κρεσέντο των απαγορεύσεων να κλιμακώνεται και τις απειλές να εντείνονται. Μέχρι και χθες το πρωί ο Κούλης Μητσοτάκης συγκάλεσε ολόκληρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαμηνύσει εκ νέου ότι «θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι τις ημέρες των γιορτών, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην αποφυγή συναθροίσεων σε σπίτια» 

Επίσης απείλησαν ότι αν υπάρξουν «ευρεία φαινόμενα παραβίασης των μέτρων και εκμετάλλευσης του ορίου των εννέα ατόμων ανά σπίτι θα ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπονται μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι με τον κωδικό 6 για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και θα μειωθεί το όριο των εννέα ατόμων».

Μαζί με τις απαγορεύσεις αυτές ισχύει όπως είναι γνωστό πολύ αυστηρά για τους …κοινούς θνητούς και η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός γεωγραφικής περιφέρειας, όπως «διευρύνθηκε» η έννοια του νομού μετά τη γνωστή ιστορία με την ποδηλατάδα του ζεύγους Μητσοτάκη στην Πάρνηθα πριν από μερικές εβδομάδες. .

Απαγορεύεται δηλαδή να μετακινηθεί κανείς εκτός π.χ. Περιφέρειας Αττικής κοκ ακόμη και για τις γιορτές ή ακόμη και το πιο απλό για να μπορέσουν τα μέλη μιας οικογένειας να ενωθούν μεταξύ τους, αν βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα, για να περάσουν έστω αυτές τις ημέρες μαζί.

Και λέμε ότι αυτό ισχύει για τους «κοινούς θνητούς» διότι φρόντισαν να εξαιρέσουν και από αυτή την απαγόρευση τους εαυτούς τους οι …πολιτικοί. Βουλευτές και υπουργοί. Και το έκαναν στα μουλωχτά. Χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση και χωρίς να υπάρξει….

Από προχτές που διέκοψε τυπικά τις εργασίες της για τις γιορτές η Ολομέλεια της Βουλής -τυπικά, γιατί ουσιαστικά αυτό έχει γίνει εδώ και πολλές ημέρες μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού- οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες είναι ελεύθεροι και ελεύθερες να μετακινηθούν το προσεχές διάστημα χωρίς τα «δεσμά» που ισχύουν για όλους εμάς! Και να τονίσουμε ότι οι βουλευτές μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα ΜΟΝΟ για την άσκηση των καθηκόντων τους. Όχι για να πηγαίνουν …εορταστικές διακοπές!

Μάλιστα υπήρξαν ειδικές συνεννοήσεις προς τούτο που έγιναν φυσικά κι αυτές στα μουλωχτά και μακριά από κάθε δημοσιότητα και ενημέρωση. Συνεννοήσεις τις οποίες ανέλαβε να διεκπεραιώσει ως αρχηγός της «συντεχνίας» ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας με τους αρμόδιους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Οι βουλευτές θα είναι ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους την περίοδο των εορτών…».

Με βάση τις ισχύουσες αποφάσεις ως γνωστόν δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών. Μετακίνηση εκτός νομού μαζί με τα αναγκαία έγγραφα επιτρέπεται μόνο για εργασία που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου, για λόγους υγείας ς που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση, για τελετή,

για επικοινωνία διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση με τα τέκνα τους και τέλος για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης. Ορίζεται μάλιστα ρητά το εξής: «Προσοχή: η μετάβαση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής».

Κι ενώ είναι ρητή και σαφής η τελευταία πρόβλεψη, με το …έτσι θέλω και στα μουλωχτά -ξαναλέμε- αποφάσισαν να την χρησιμοποιήσουν ως αυθαίρετο «παράθυρο» για να δοθεί το ελεύθερο στους βουλευτές και να μπορούν να πηγαίνουν και να έρχονται όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς, σαν όλους εμάς τους υπολοίπους τα κορόιδα…

Το τυπικό στο οποίο έχουν πατήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι ότι πολλοί βουλευτές και ειδικά αυτοί που είναι από τις επαρχίες δηλώνουν εκεί –όπως και είναι- τη μόνιμη κατοικία τους. Όμως υπάρχουν κατ’ αρχάς και πολλοί βουλευτές από επαρχίες που έχουν τη μόνιμη κατοικία τους, από παλιά, στην Αττική. Και επομένως η δικαιολογία αυτή δεν μπορεί κανονικά να σταθεί. 

Όπως δεν μπορεί να σταθεί και η δικαιολογία της εξαίρεσης για λόγους εργασίας η οποία αφορά καθαρά εργαζόμενους που μετακινούνται από τον τόπο εργασίας τους για να επιστρέψουν στη συνέχεια πίσω. Το κυριότερο μάλιστα είναι ότι υπάρχει και αυτή η «Προσοχή» στη σχετική απαγόρευση ότι «η μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής». 

Επομένως, κανονικά ούτε αυτό το παράθυρο θα μπορούσε να ισχύει. Κι όμως οι πολιτικάντηδες που κάνουν κουμάντο στη χώρα και μας κουνάνε το δάκτυλο και μας φυλακίζουν όλους εμάς, για λογαριασμό τους εξασφαλίζουν για άλλη μια φορά την ασυδοσία…

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι την αφορμή για τη γίνει αυτή η προκλητική μουλωχτή εξαίρεση με …μπροστάρη τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα έδωσε το περιστατικό της προηγούμενης άνοιξης με τον Γ. Βαρουφάκη που είχε βρίσει τους λιμενικούς όταν του έκοψαν πρόστιμο επειδή τον έπιασαν να πηγαινοέρχεται παράνομα από την εξοχική του βίλα στην Αίγινα. 

Το θέμα ήρθε στην Βουλή τον Οκτώβριο για να αρθεί η ασυλία του. Και η ολομέλεια αποδεχόμενη την εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία (282 κατά έναντι μόλις 11 υπέρ) κατά της άρσης. Και τώρα η συντεχνία των βουλευτών …μονιμοποίησε και νομιμοποίησε το «στυλ Βαρουφάκη».




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.