Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εμετική Βλάσφημη διαφήμιση με τον Ιησού προκάλεσε οργή στο Διαδίκτυο....



 Μιλούν για ποικιλομορφία οι Λουθηρανοί αλλά δεν ζητούν συγγνώμη

Σάλο έχει προκαλέσει μια διαφήμιση από τους Λουθηρανούς της Ισλανδίας, η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να παρακολουθήσουν το Κυριακάτικο σχολείο, και απεικονίζει έναν γενειοφόρο Ιησού με μεγάλο στήθος, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και έχοντας μακιγιάζ, χορεύοντας χαρούμενα κάτω από ένα ουράνιο τόξο.

Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο και τη σελίδα του Facebook της Λουθηρανικής τοπικής εκκλησίας, αλλά απομακρύνθηκε το Σάββατο. Ο.... χαρούμενος Ιησούς πάντως θα συνεχίσει να στολίζει τα λεωφορεία του Ρέικιαβικ, για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες.

Ο Pétur Georg Markan, εκπρόσωπος επί των μέσων ενημέρωσης για την Λουθηρανική εκκλησία, δήλωσε πρόσφατα ότι η εκκλησία πιστεύει ότι είναι θετικό και φυσικό για τον Ιησού να εμφανίζεται στους ανθρώπους με όλες τις πιθανές μορφές. Με αυτόν τον τρόπο, η εκκλησία γιορτάζει την πολυμορφία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εκκλησία κατανοεί τη στάση που θα έπρεπε να είναι προσεκτική όταν πρόκειται για την προσωποποίηση του Ιησού. «Γνωρίζουμε ότι δεν συμφωνούν όλοι ότι ο Χριστός πρέπει να εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο, και φυσικά το σεβόμαστε», δήλωσε.

Εξήγησε πάντως ότι περισσότερες διαφημίσεις με παραστάσεις του Ιησού από τον ίδιο καλλιτέχνη θα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη διαφημιστική καμπάνια. "Σύντομα, θα παρουσιάσουμε περισσότερες προσωποποιήσεις όπου, για παράδειγμα, θα δείτε τον Ιησού να συνεισφέρει σε περιβαλλοντικά θέματα", δήλωσε. Το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας είναι περίπου 2 εκατομμύρια ISK, αποκάλυψε χθες ο Pétur. Η κύρια συνεισφορά προέρχεται από το γραφείο του επισκόπου και τα υπόλοιπα από ενορίες στην πρωτεύουσα.

Χθες, η ετήσια συνέλευση των Λουθηρανών εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Συνέλευση της Εθνικής Εκκλησίας 2020 λυπάται που η εικόνα του Ιησού σε μια διαφήμιση του Κυριακάτικου σχολείου έχει πληγώσει το κοινό. Ο στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στην ποικιλομορφία, ούτε να βλάψει τους ανθρώπους ούτε να τους σοκάρει ». Ο Pétur τονίζει πάντως ότι η συνέλευση δεν ζητούσε συγνώμη για την εικόνα. «Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να δώσουμε προσοχή στην ποικιλομορφία, όπως και να σεβόμαστε τις απόψεις εκείνων που δεν τους αρέσει αυτή η αναπαράσταση του Χριστού», δηλώνει. «Κάθε άτομο ερμηνεύει κάτι σε αυτήν την εικόνα», λέει ο Guðrún Karls-gg Helgudóttir, επικεφαλής της εκκλησίας Grafarvogskirkja από την πλευρά του. «Μερικοί άνθρωποι το ερμηνεύουν ως τρανς Ιησού, άλλοι ως γυναίκα. Μερικοί βλέπουν τη Μαρία με γενειάδα, και άλλοι βλέπουν ένα άτομο με άλλο φύλο. Οι απόψεις μέσα στην εκκλησία είναι τόσο διαφορετικές όσο και αλλού», καταλήγει.
 
Μόνο η Ρωσική Εκκλησία αντέδρασε

 

Το Πατριαρχείο Μόσχας 'ήταν το πρώτο και το μοναδικό μέχρι στιγμής που αντέδρασε και χαρακτήρισε την εικόνα “ως τρέλα και βλασφημία”. Ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, είπε πως η εν λόγω διαφήμιση απεικονίζει τον Ιησού Χριστό σαν τραβεστί και σημείωσε ότι "τέτοια βλασφημία προκάλεσε οργή μέσω σχολίων στο Διαδίκτυο" 


Πηγή

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.