Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τσιοδρα ακους; Ακουω να λες.... Καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ: Παντελώς ακατάλληλες και επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες ! ! !

Κυρ Τσιοδρα...
Εσενα το λεω πο εχεις καβαλησει το καλαμι...
Ακους τι λεει ο Καθηγητης κυριε Επικουρε;


Αυστηρή προειδοποίηση ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι παντελώς ακατάλληλες για χρήση και τελικά επικίνδυνες για τους πολίτες, έκανε μέσ της ΕΡΤ, ο καθηγητής  πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος.

Οπως ειπε η μόνη χρήση μάσκας που είναι σχετικά αποτελεσματική είναι η χειρουργική, γιατί η υφασμάτινη συγκρατεί ελάχιστα σταγονίδια, αλλά νωτίζει εύκολα και επομένως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να την αλλάζομε κάθε μισή ώρα.

Η άποψή του αυτή στηρίζεται σε βρετανική μελέτη σε υγειονομικούς και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του καθηγητή Σ. Τσιόδρα, που εδώ και μέρες, ως επικεφαλής της επιτροπής του ΕΟΔΥ, συστήνει την χρήση υφασμάτινης ή και χάρτινης μάσκας αν δεν είναι δυνατή η χρήση της χειρουργικής.








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.