Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Κι αλλους S400 ετοιμαζεται να αγορασει η Τουρκια και αφριζει η Αμερικη...


Πάνε για νέα μεγάλη συμφωνία Μόσχα και Άγκυρα όπως φαίνεται. Πρόκειραι για μία εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό, καθώς η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να βρει κάποιο αντίδοτο. 

Η Ρωσία θα δώσει στην Τουρκία τη δυνατότητα αγοράς μιας δεύτερης παρτίδας S-400, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ.

«Σε ό,τι αφορά τη νέα επιλογή, εδώ μιλάμε για τη δεύτερη συστοιχία. Μεταφέραμε τα τεχνικά καθήκοντα στην τουρκική πλευρά για το τρίτο στάδιο της εργασίας (την τρίτη παρτίδα των S-400)», ανέφερε ο κ. Μιχέεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι αναφοράς προβλέπουν την τεχνική υποστήριξη του έργου από την τουρκική πλευρά.

«Μπορεί να σημειωθεί ότι επί του παρόντος έχουν επιλυθεί τα τεχνικά ζητήματα με την τουρκική πλευρά και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά», πρόσθεσε.

Φέτος η Ρωσία, ολοκλήρωσε μια σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία αντί 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μόλις χθες,  διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τις δοκιμές των S-400 στην Άγκυρα.

Στην Τουρκία επικρατούν πανηγυρικοί τόνοι, ενώ η Ουάσινγκτον ακόμα να βγάλει μέχρι τώρα κάποια ανακοίνωση.









πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.