Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Φoρας μασkα; Αυξανεις τις πιθαvoτnτες να αρπαξεις koρωvαιo...

Ακουνε τηλεπαπαγαλοι και λοιποι τηλεειδικοι που μας επριζαν;

Ακουει ο γελοιος Κουλης, που μας εβαζε προστιμα αν δεν φορουσαμε;



Νορβηγοί ερευνητές ανέδειξαν τη συσχέτιση της χρήσης μάσκας προσώπου με τη συχνότερη προσβολή από την Covid-19....

Εξετάσαμε τη συσχέτιση μεταξύ μάσκας προσώπου και κινδύνου μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χρησιμοποιώντας συγχρονικά δεδομένα από 3.209 συμμετέχοντες σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή χρήσης γυαλιών για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 

Η χρήση μάσκας προσώπου βασίστηκε στην απάντηση των συμμετεχόντων στην έρευνα στο τέλος της παρακολούθησης. Διαπιστώσαμε ότι η συχνότητα της αυτοαναφοράς COVID-19 ήταν 33% (aRR 1,33, 95% CI 1,03 – 1,72) υψηλότερη σε όσους φορούσαν συχνά ή μερικές φορές μάσκες προσώπου και 40% (aRR 1,40; 95% CI 1,08 – 1,82) υψηλότερα σε όσους φορούσαν μάσκες σχεδόν πάντα ή πάντα, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι φορούσαν μάσκες προσώπου ποτέ ή σχεδόν ποτέ.

Οι ακατέργαστες εκτιμήσεις δείχνουν υψηλότερη συχνότητα θετικών τεστ για COVID-19 στις ομάδες που χρησιμοποιούσαν μάσκες προσώπου πιο συχνά, με 8,6% των συμμετεχόντων που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ή σχεδόν ποτέ μάσκες, 15,0% των συμμετεχόντων που χρησιμοποιούσαν μερικές φορές μάσκες και 15,1% συμμετέχοντες που σχεδόν πάντα ή πάντα χρησιμοποιούσαν μάσκες αναφέροντας θετικό αποτέλεσμα δοκιμής.

Ο κίνδυνος ήταν 1,74 (1,38 έως 2,18) φορές υψηλότερος σε όσους φορούσαν μάσκες προσώπου συχνά ή μερικές φορές και 1,75 (1,39 έως 2,21) φορές υψηλότερος σε εκείνους που φορούσαν μάσκες προσώπου σχεδόν πάντα ή πάντα, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι δεν φορούσαν ποτέ ή σχεδόν ποτέ μάσκες.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.