Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

H lστορiα επαvαλαμβαvεται...Πoυλnσε τoυς Σερβoυς ο Mnτσoτακnς oπως τoυς εixε πoυλnσει και ο μπαμπακας τoυ....

Το μηλο κατω απ την μηλια θα πεσει....



Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να διαταράξει τις διπλωματικές σχέσεις μια παραδοσιακά φίλη χώρα, τη Σερβία. Τι προηγήθηκε.

Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών η πρωθυπουργός της Σερβίας

Άλλη μια «επιτυχία» κατέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, καθώς η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς ακύρωσε τη συμμετοχή της στο φόρουμ των Δελφών.

Αιτία της ακύρωσης ήταν η ουδέτερη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα ένταξης του Κοσσυφοπεδίου. Τόσο η Κύπρος, όσο και οι Σλοβακία, Ισπανία και Ρουμανία που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, καταψήφισαν το αίτημα, ενώ η Ελλάδα αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, κρατώντας μια ουδέτερη στάση.

Η απόφαση της Ελλάδας προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Βελιγράδι και αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/4) αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Σέρβα Πρωθυπουργός στο φόρουμ των Δελφών.

Αν μη τι άλλο για άλλη μια φορά κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαταράξει τις διπλωματικές της σχέσεις με μια μεγάλη χώρα και μια παραδοσιακά φίλη χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.