Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τη βαθμολόγηση και απουσίες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο ‘Α τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο, υπάρχει η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το υπουργείο διευκρίνισε ότι αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας). Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β τετραμήνου

 

 

Πηγή 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.