Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η Αίγυπτος σπάει τον τσαμπουκά των Τούρκων και ξεκινά γεωτρήσεις κάτω απο την Κρήτη...Η Ελλάδα τι κάνει; Κοιμάται;

Η Αίγυπτος διαλύει εντελώς το τουρκολιβυκό μνημόνιο με νέες εξορύξεις στην Α.Μεσόγειο...

Καιρός να ξεκινήσει και η Ελλάδα το ίδιο...

Σιγα μην χαλασει την ησυχια του το Καθεστως των Κουληδων...



Μετά την επιτυχία στην ανατολική Μεσόγειο, ο Αιγύπτιος υπουργός ενέργειας ανακοίνωσε ότι η χώρα του ξεκινά γεωτρήσεις και στην δυτική πλευρά της ΑΟΖ της στην Α.Μεσόγειο ( κάτω απο την Κρήτη και κοντά στην Λιβύη) προκαλώντας συναγερμό στην Τουρκία και τα σχέδια της.

Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η προχθεσινή απόφαση για  ακύρωση του Τουρκολιβυκού μνημονίου από δικαστήριο στη Λιβύη που αφορούσε όλα τα διατάγματα της κυβέρνησης Σάρατζ καθώς και της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού πίσω ευρίσκονταν πιθανόν οι Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με την απόφαση 218 το Εφετείο Al-Bayda εξέδωσε απόφαση υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος προκειμένου να κηρυχθεί άκυρο το τουρκολιβυκό Μνημόνιο. 

Μετά την Ελλάδα που έχει άμεσο συμφέρον και η Αίγυπτος δεν αποδέχθηκε ποτέ το παράλογο και έκνομο τουκο-λιβυκό μνημόνιο, ενώ η πρόσφατη προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για άμεση αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την χώρα, ισχυροποιεί το σενάρια εκδίωξης των Τούρκων από την Λιβύη.




πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.