Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Στο κέντρο της Αθήνας: Συμμορία ανηλίκων επιτίθεται σε νεαρό για να του κλέψουν το κινητό...

Η συμμορία αποτελούνταν από τουλάχιστον 20 μέλη και δρούσε στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας και τσιλιαδόρους

Συμμορία ανηλίκων εμφανίζεται να επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα σε νεαρό στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να του αποσπάσει με τη βία το κινητό του, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία αναφέρει πως η συγκεκριμένη συμμορία, αποτελούμενη από τουλάχιστον 20 μέλη, δρούσε  και κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού και το Θησείο, με τους δράστες κατά ομάδες να εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους, επιλέγοντας σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα άτομα.

1
Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που είχε "ρημάξει" την Αθήνα

Χρησιμοποιώντας απίστευτη βία και ιδιαίτερη σκληρότητα, αφαιρούσαν κυρίως κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά, καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας που τα θύματα είχαν στην κατοχή τους. Μάλιστα, υπήρχαν και μέλη της συμμορίας που εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου», ώστε, σε περίπτωση που εμφανιζόταν η αστυνομία, να προλάβουν να ξεφύγουν.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συμμορία είχε απασχολήσει σοβαρά την ελληνική Αστυνομία, η οποία πριν από ένα περίπου μήνα κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη των μελών της.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 κινητά τηλέφωνα, σουγιάς – στιλέτο, χρήματα και περίπου 22 γραμμάρια κάνναβης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και εξακολούθηση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

 

Πηγή 

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.