Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Λιβυη: Πνέει τα λοίσθια η κυβέρνηση Σαράτζ. Μιά επίθεση από τον LNA τωρα, θα την αποτελείωνε οριστικά ! ! !

Σφαχτηκαν μεταξυ τους οι Τουρκοσποροι Τζιχαντιστες...

Τωρα ειναι ευκαιρια να διαλυθουν...

Προλαβαν ομως και ζητησαν εκεχειρια....

Το γνωστο κολπο των Τουρκων οταν στριμωχνονται...



Η κύρια αντιπαράθεση είναι μεταξύ Σαράτζ και του (καθαιρεμένου) υπουργού εσωτερικών Μασάγκα, αλλά υπάρχουν και άλλες που υποβόσκουν, μιάς και η τουρκική εμπλοκή (Ο Μασάγκα είναι δεδηλωμένο μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ) προκαλεί τεράστιες ζήλιες ανάμεσα στην άρχουσα κάστα, αφού οι Τούρκοι συνοδεύουν την όποια θέση ευθύνης με χρηματικά ποσά τα οποία οι υπόλοιποι εποφθαλμιούν, όμως τα τούρκικα χρήματα δεν ρέουν όπως παλαιότερα, ούτε επίσης οι πωλήσεις από το πετρέλαιο, τα δε χρήματα της Δυτικής Λιβύης παραμένουν παγωμένα σε τούρκικες τράπεζες.

Πέρα από αυτό όμως υπάρχει τεράστια αντίδραση του απλού κόσμου που κουράστηκε από την διαρκή αντιπαράθεση που οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επέβαλαν με την αποπομπή Καντάφι και απαιτούν πλέον πολύ δυναμικά την έξοδο από το πολιτικό σκηνικό του Σαράτζ, αλλά και όλων των (ισλαμιστών) συνεργατών του.

Πέρα από αυτό, οι Σύροι κ.α. τζιχαντιστές μισθοφόροι είναι απλήρωτοι, η Τουρκία στέλνει ελάχιστα χρήματα για την μισθοδοσία τους λόγω οικονομικής ανέχειας, κλέβουν για να φάνε και αυτό τους φέρνει σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον τοπικό πληθυσμό.

Την στιγμή αυτή που γράφουμε το άρθρο αυτό είναι ασαφές αν ο Μασάγκα έχει φυλακιστεί, όμως είναι σίγουρο ότι αποπέμφθηκε από τα καθήκοντα του «υπουργού», έχει αναλάβει ο «υφυπουργός» αντιστράτηγος Μαζέν, το τοπίο εντός της «κυβέρνησης» Σαράτζ, είναι επιεικώς εκρηκτικό….

Υποθέτουμε μιά επίθεση από τον LNA και μιά κίνηση από όμορες χώρες θα τον αποτελείωνε οριστικά.




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.