Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Α Ν Α Μ Ε Ν Ο Μ Ε Ν Ο ! ! ! Τρεχουν οι Αμερικανοι, να ακυρωσουν τις συμφωνιες Ελλαδος-Γαλλιας, για το εξοπλιστικο προγραμμα...

Το γαλλικό La Tribune , πετάει και μία ''βόμβα'', καθώς μιλάει για εμπλοκή των ΗΠΑ στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των ΕΔ...

Οι Αμερικανοι ομως δεν θελουν να μας χασουν απο πελατες...

Και οπως παντα οι "φονιαδες των Λαων" παιζουν βρωμικα...



Το La Tribune αναφέρει, πως η ανησυχία του Παρισιού είναι ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει στο τέλος να χρηματοδοτήσει τόσο τα Rafale όσο και τα F-35 και, έτσι, θα επιλέξει να προμηθευτεί αποκλειστικά τα αμερικανικά μαχητικά.

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα εξής. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε γενναία αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών υλοποιώντας τα δύο παραπάνω προγράμματα καθώς και μικρότερα επιμέρους αλλά εξίσου αναγκαία και απαραίτητα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και το προσύμφωνο της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας.

Με βάση τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει, η συμφωνία φαίνεται να κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο προβλέπει τη δωρεά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας προς την ελληνική και το δεύτερο την αγορά δέκα ολοκαίνουργιων Rafale από την Ελλάδα.  

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, έλληνας αξιωματούχος ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τη Γαλλία, και όχι μόνο, προκειμένου να αυξηθεί η αμυντική ικανότητα της χώρας», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. «Εντός αυτού του πλαισίου, διεξάγονται συνομιλίες για την αγορά αεροσκαφών», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τελική συμφωνία.

Τα οκτώ αεροσκάφη που θα δοθούν ως δώρο είναι αυτά που επιχείρησαν προ μηνών στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, όπου ήταν εγκατεστημένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για να συνδράμουν τον Σάρατζ.  

Πέραν των οκτώ μαχητικών Rafale που θα δοθούν δωρεάν, η χώρα μας θα προχωρήσει και στην αγορά δέκα ακόμη μαχητικών αεροσκαφών.  




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.