Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!....Πολλοί συνταξιούχοι πήραν λιγότερα απ' όσα δικαιούνται και άλλοι δεν πήραν καθόλου αναδρομικά! ! !

Μακαρι να ειναι λαθη και να διορθωθουν....
Μακαρι...γιατι αν δεν ειναι λαθη και ειναι εσκεμμενα καποιοι πρεπει να μπουν φυλακη !


Λάθη στα αναδρομικά των ενστόλων παραδέχεται ο ΕΦΚΑ σε έγγραφό του 24/02/2019, 10:56
Πολλοί συνταξιούχοι πήραν λιγότερα απ' όσα δικαιούνται, άλλοι δεν πήραν καθόλου παρότι ήταν δικαιούχοι

«Σιγή ιχθύος» μέχρι τώρα από τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Οικονομικών για τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων τα οποία μέχρι σήμερα δεν παραδέχονταν αλλά απέδιδαν τις μεγάλες διαφορές των ποσών στις στρεβλώσεις του συστήματος και όχι σε λάθος υπολογισμό.

Ωστόσο ο έλεγχος των υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του φορέα που δημοσιοποίησε ο «Ελεύθερος Τύπος», έδειξε ότι στα αναδρομικά των απόστρατων που δόθηκαν με το νόμο 4575/2018 στις 21/12/2018 εντοπίστηκαν πάνω από 8.000 «κρούσματα» λάθους. Δηλαδή πιστώθηκαν λάθος ποσά, ή και δεν πιστώθηκαν καθόλου αναδρομικά, παρότι έπρεπε να τα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Επιπλέον, σε περίπου 3.000 συνταξιούχους δόθηκαν παραπάνω αναδρομικά τα οποία πρέπει να επιστραφούν. Ενδεικτικά, λένε ότι σε 1.900 πιστώθηκαν από 6.000 ευρώ ως και 38.667 ευρώ αναδρομικά με λάθος υπολογισμούς.

Αντίθετα 4.430 συνταξιούχοι είχαν μηδενικές επιστροφές παρότι από τον επανέλεγχο προκύπτει ότι δικαιούνται επιστροφών.

Λάθη εντοπίστηκαν και στις πληρωμές 1.251 συνταξιούχων που πήραν τις επανυπολογισμένες συντάξεις με νόμο Κατρούγκαλου από 1/1/2019.

Στελέχη του φορέα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα λάθη έγιναν λόγω της πίεσης της κυβέρνησης να πιστωθούν τα αναδρομικά σε 121.401 συνταξιούχους εντός του 2018.

πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.