Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Αφορισμενο θελατε; Από 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις...

Δεν σας λυπαμαι...

Ειστε αξιοι της τυχης σας οι του 41 τακατο...

Αλλα εμεις τι φταιμε ρε;



Άλλη μια έκπληξη Μητσοτάκη μετά τις κάλπες: Από 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες!

Την ώρα που η πτώση της αγοραστικής δύναμης μειώνεται μέρα με τη μέρα! Εδώ και δυο χρόνια οι Έλληνες πληρώνουν καθημερινά υψηλές τιμές για κάθε συναλλαγή επιβίωσης όπως πανάκριβα ενοίκια, πανάκριβα σούπερ μάρκετ, πανάκριβο ρεύμα και πανάκριβη θέρμανση!

Αλλά μετά την απομακρυνση της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται: Μαζί με αυτά τώρα θα μπει και στη ζωή τους το Συστήμα Επιστροφής Εγγυοδοσίας, το οποίο θα αυξήσει τις τιμές στα συσκευασμένα προϊόντα!

Πιο συγκεκριμένα το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml θα φθάσει στα 0,60 ευρώ, από 0,50 που πωλείται σήμερα με βάση ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ίδια ρύθμιση, μάλιστα, εντάσσονται και άλλα αφεψήματα και ποτά που πωλούνται συσκευασμένα σε αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό όπως αναψυκτικά, χυμοί, μπύρες, κρασιά και γάλα, επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ειδικότερα τονίζει ότι την 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες», εξαιτίας της εισαγωγής του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) και στην Ελλάδα.

Αυτά τα ποσά υποτίθεται πως θα πληρώνονται προκαταβολικά από τον καταναλωτή καθώς θα έχουν ενσωματωθεί στην τιμή, και θα του επιστρέφονται εφόσον επιστρέψει τη συσκευασία.

Οι ανατιμήσεις αναμένεται να είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα. Αναλυτικά, το εγγυοδοτικό αντιστάθμισμα της τιμής καθορίζεται σε 0,10 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό έως μισό λίτρο και σε 0,15 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό μεγαλύτερο του μισού λίτρου και έως το μέγιστο μέγεθος συσκευασίας που προβλέπει το σύστημα.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.