Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σιγα μην δεν εδινε κομματι πιτας απ τα εξοπλιστικα στους Αμερικανους...Αμερικανικες θα ειναι οι φρεγατες που ΘΑ παρουμε τελικα ! ! !

Γάλλοι και Αμερικανοί μοιράζονται τα «φιλέτα» του εξοπλιστικού προγράμματος. 

Η ONEX ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση των ναυπηγείων

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην ανάθεση των μεγάλων παραγγελιών του νέου εξοπλιστικού προγράμματος. 



Μετά την παραγγελία των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Αμερικανούς για τις τέσσερις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα έχει «κλειδώσει» επί της αρχής η συμφωνία συμπαραγωγής, βάσει της οποίας οι τρεις φρεγάτες θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα. 

Η συμφωνία φέρνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο στόχαστρο της ONEX, η οποία ελέγχει ήδη το Νεώριον Σύρου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Για προφανείς λόγους τήρησεως λεπτών ισορροπιών, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μοιράσει τις δύο μεγάλες παραγγελίες του νέου εξοπλιστικού προγράμματος μεταξύ των δύο δυνάμεων που έχουν το σημαντικότερο πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά το γεγονός ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις φρεγάτες και από Γερμανία και Ολλανδία.

Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική πλευρά φέρεται να έχει βελτιώσει σημαντικά την αρχική πρόταση της Lockheed Martin για τέσσερις φρεγάτες πολλαπλού ρόλου (Multi-Mission Surface Combatant - MMSC).




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.