Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: «Όχι» σε υποχρεωτική μάσκα από τον Τραμπ παρά την φερόμενη αύξηση κρουσμάτων....

Παρά την φερόμενη αύξηση κρουσμάτων  στις ΗΠΑ,  σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να καταστήσει υποχρεωτική τη μάσκα...

Με βάση τα δεδομένα της σχολής αυτής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, και είναι αυτή που διοργάνωσε την άσκηση Πανδημίας δυο μήνες πριν εκδηλωθεί η “πανδημία”, ως χθες Παρασκευή στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί σχεδόν 3,64 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό από την έναρξη της.

Ωστόσο σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ερώτηση αν εξετάζει να επιβάλει μια εθνική εντολή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού, απάντησε: “Όχι, θέλω οι άνθρωποι να έχουν μια κάποια ελευθερία και δεν πιστεύω σε αυτό.”

Χαμός με τη μάσκα στις ΗΠΑ
Τα κρούσματα της Covid-19 στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, με τη Φλόριντα να καταγράφει νέο βαρύ απολογισμό την Παρασκευή (17/07), όμως η υποχρεωτική εφαρμογή μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, προσκρούει στην αντίσταση όχι μόνο των αιρετών αλλά και των πολιτών, εξ ονόματος των ατομικών ελευθεριών.

Όσον αφορά την αναζωπύρωση της πανδημίας, οι «ειδικοί» έχουν μια ακόμα ευκαιρία να επιρρίψουν εμμέσως τις ευθύνες στον Τραμπ και το γεγονός ότι πολλές Πολιτείες βιάστηκαν να επανεκκινήσουν την οικονομία τους, όπως επισημαίνει ο Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων και μοναδικός ειδικός της «προεδρικής ομάδας».

«Πρέπει πραγματικά να αναδιοργανωθούμε, να κάνουμε μια παύση», είπε για πολλοστή φορά ο Δρ Φάουτσι, σε μια συζήτηση που είχε μέσω διαδικτύου με τον ιδιοκτήτη του Facebook. «Όχι κατ’ ανάγκη μια νέα καραντίνα, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με πιο μετρημένο τρόπο», πρόσθεσε.

Πολλές Πολιτείες (Δημοκρατικοί;) έκλεισαν ξανά τα μπαρ και, σε κάποιες περιπτώσεις, τους κινηματογράφους, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, τα καταστήματα. Κάποιες αλυσίδες καταστημάτων, όπως η Walmart, υποχρεώνουν τους πελάτες τους να φορούν μάσκα, όμως εκείνοι αρνούνται.

Ορισμένοι μάλιστα δήμαρχοι εξέδωσαν εντολές καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις πόλεις τους. Όμως στην Τζόρτζια, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της δημάρχου της Ατλάντα για να ακυρώσει αυτήν την εντολή. «Όλοι συμφωνούμε ότι η χρήση μάσκας είναι αποτελεσματική, όμως είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να επιβληθεί στους κατοίκους της Τζόρτζια για να κάνουν το σωστό», είπε σήμερα ο κυβερνήτης.

Η απόφαση της δημάρχου «να κλείσει τις εταιρείες και να υπονομεύσει την οικονομική ανάπτυξη είναι καταστροφική», πρόσθεσε ο Κεμπ, ο οποίος θεωρεί ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι κακή για τα εμπορικά καταστήματα.

Τα παραδείγματα αντιπαράθεσης με αφορμή τη μάσκα αφθονούν.

Στο Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ κατέστησε τελικά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους. Όμως οι τοπικές Ρεπουμπλικανικές επιτροπές υπερψήφισαν προτάσεις μομφής (συμβολικά) εναντίον του και τον κατηγόρησαν ότι καταπατά τις ρεπουμπλικανικές αρχές περί ατομικής ευθύνης, σύμφωνα με την Texas Tribune. Το Χιούστον, η μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, θέλει να επιβάλει ξανά καραντίνα, όμως ο κυβερνήτης αρνείται.

«Μην είσαστε πρόβατα», είπε χαρακτηριστικά στα τέλη Ιουνίου ένας σερίφης σε κομητεία της Πολιτείας Ουάσινγκτον. Και άλλοι συνάδελφοί του, στην Καλιφόρνια, τη Βόρεια Καρολίνα και αλλού, δηλώνουν ότι στις κομητείες τους δεν πρόκειται να ελέγχουν αν κάποιος φορά μάσκα ή όχι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίλογος. Η «αυτοδύναμη» κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει, και βάζει πρόστιμα για να μαζεύει χρήμα. Από σήμερα, Και ξαφνικά κολλάει: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Το αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης με “κοινή υπουργική απόφαση”, όπου το υπουργείο Υγείας έλαμπε δια της απουσίας του!

Τέλος, ο ΠΟΥ που υποτίθεται εμείς «ακούμε» αλλά όχι ο Τραμπ, δεν έχει αλλάξει καθόλου τις θέσεις του για την υποχρεωτικότητα της μάσκας. Εξακολουθεί να προτείνει οι κυβερνήσεις να «συνιστούν» τη χρήση μάσκας (εκτός από το προσωπικό υγείας που είναι υποχρεωτική) και να μην την καθιστούν υποχρεωτική για όλους.









Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.