Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Φοβαται η Αιγυπτος την Τουρκια και δεν θελει να εμπλακει στην Ελληνοτουρκικη διενεξη για την ΑΟΖ του Καστελοριζου...

Ειμαστε μονοι μας, οπως ημασταν παντα και θα ειμαστε μονοι μας...
Μην ελπιζετε σε βοηθεια κανενος...

Ο Νίκος Δένδιας παρέδωσε στο Κάιρο το μήνυμα και την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, τα πράγματα, παρά το γεγονός πως υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για την τελική έκβαση, δεν είναι τόσο εύκολα.

Σήμερα στην Αίγυπτο έλαβε χώρα ο 12ος γύρος τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Αγκάθι» αποτελεί ως γνωστόν το Καστελόριζο. Η Αίγυπτος επιθυμεί να οριοθετηθεί ΑΟΖ μέχρι την Ρόδο και τον 28ο μεσημβρινό, αφήνοντας απ’ έξω το Καστελόριζο, προκειμένου να μην αναμειχθεί στην ελληνοτουρκική διένεξη για το ακριτικό νησί. Αυτά λέγονται επίσημα! Δεν αποκλείεται όμως, οι όποιες αντιρρήσεις να αποτελούν παζάρι, το οποίο, δεν αποκλείει, από την πλευρά τη Αιγύπτου, ούτε την Τουρκία.

Η Ελλάδα έχει σκεφτεί, προκειμένου να ακυρώσει άμεσα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ακόμα και την μερική οριοθέτηση με αστερίσκο στο Καστελόριζο για μελλοντική πλήρη διευθέτηση της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ. Το ακριτικό νησί να μπει, δηλαδή, σε εκκρεμότητα. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει προβληματισμός σε σχέση με την ελληνοκυπριακή ΑΟΖ και το πώς αυτή θα οριοθετηθεί αμέσως μετά, ενώ δεν θα υπάρχει πλήρης οριοθέτηση με την Αίγυπτο.

Βέβαια ακόμα δεν είναι τίποτα οριστικό και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε καλό κλίμα.









πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.