Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Αυστριακός Ηγέτης: Το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από τον κορονοϊό....


Δριμεία κριτική και την κατάθεση, σήμερα, δύο μηνύσεων εναντίον του, προκαλούν στην Αυστρία οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του δευτέρου προέδρου της αυστριακής Βουλής και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, σε δημόσια συγκέντρωση κομματικών οπαδών, ότι το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από τον κορονοϊό.

“Δεν φοβάμαι τον κορονοϊό, ο κορονοϊός δεν είναι επικίνδυνος. Το Κοράνι, αγαπητοί μου, είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τον κορονοϊό”, διατεινόταν ενώπιον των οπαδών του ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Συγκοινωνιών στον κυβερνητικό συνασπισμό (μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαΐου 2019) των Ελευθέρων με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην και νυν καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.


Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών του 2016, διαδέχθηκε πέρυσι στην αρχηγία του κόμματός του τον παραιτηθέντα, εξαιτίας της διαβόητης “Υπόθεσης Ίμπιζα” — του πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής — αντικαγκελάριο και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η “Πρωτοβουλία Μουσουλμάνων Αυστριακών” κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βιέννης μήνυση εναντίον του Χόφερ για υποδαύλιση μίσους και για προσβολή θρησκευτικής διδασκαλίας, όπως επίσης μήνυση εναντίον του υπέβαλε και το νέο κόμμα “Κοινωνική Αυστρία του Μέλλοντος” της πρώην βουλευτή Μαρτίνα Μπίσμαν για υποβάθμιση θρησκευτικών διδασκαλιών και υποκίνηση μίσους.



Ασκώντας δριμεία κριτική, ο Κρίστιαν Ντόιτς, ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, κατήγγειλε πως “οι εξευτελιστικές δηλώσεις του Χόφερ και οι σκανδαλώδεις συγκρίσεις με την ισλαμική θρησκευτική κοινότητα είναι εντελώς απαράδεκτες”, ζητώντας επιτακτικά από τον δεύτερο αντιπρόεδρο της Βουλής να ζητήσει συγγνώμη για τις δυσφημιστικές του προκλήσεις.

“Η Υπόθεση Ίμπιζα και τα φερόμενα σκάνδαλα ναρκωτικών γύρω από τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος των Ελευθέρων πιέζουν με τέτοιο τρόπο το κόμμα, ώστε για να βγει από την πολιτική ασημαντότητά του και να προσελκύσει την προσοχή επιστρέφει στα παλιά μοτίβα του, τον διχασμό, τη δυσφήμιση και την υποδαύλιση μίσους”, καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.

Ο σημερινός δεύτερος αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Χόφερ υπήρξε υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες τελικά έχασε και οι οποίες υπήρξαν οι πλέον παράδοξες εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Αυστρία μετά το 1945, αφού γνώρισαν δύο αναβολές και χρειάστηκαν τρεις προσφυγές στις κάλπες για την εκλογή προέδρου της χώρας.

Σημαδεύτηκαν εξάλλου από τον μακροβιότερο στην ιστορία προεκλογικό αγώνα διάρκειας δώδεκα μηνών, τον οποίο η ακροδεξιά, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προσπάθησε να μετατρέψει σε μία άγρια αρένα, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο, κυρίως το έντονο τότε σε όλη την Ευρώπη προσφυγικό θέμα.

Στον τρίτο, επαναληπτικό γύρο της 4ης Δεκεμβρίου του 2016 είχε επικρατήσει με διαφορά μάλιστα 7,6 μονάδων — αντί της μάχης “στήθος με στήθος” που προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις — ο υποστηριζόμενος από τους Πράσινους, πρώην αρχηγός τους, ο καθηγητής πανεπιστημίου και σήμερα ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν με ποσοστό 53,8 %, έναντι του 46,2% του αντιπάλου του Νόρμπερτ Χόφερ.

Η νίκη του Βαν ντερ Μπέλεν και συγχρόνως η ήττα του ακροδεξιού υποψήφιου που είχε “ανακουφίσει” την Ευρώπη, οριστικοποιήθηκε σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Κόμμα των Ελευθέρων δεν αποτόλμησε τη φορά αυτή να προσβάλει το εκλογικό αποτέλεσμα — όπως είχε κάνει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου 2016, του οποίου νικητής ήταν ήδη ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Πηγή

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.