Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κυριε Πρωθυπουργε, γιατι την ανεχεστε και δεν αντιδρατε που η Τουρκια ετοιμαζεται να απαγορευσει την Ελλαδα να κανει ασκησεις στο Αιγαιο;

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu και λίγες μόλις ημέρες μετά τη διακλαδική άσκηση που πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ε.Δ. στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ψέριμο και στο Αγαθονήσι στο Ν.Α Αιγαίο καθώς θεωρεί τα ελληνικά νησιά «δικά της».

Παράλληλα, ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Ουμιτ Γιαλιμ, δήλωσε στην Sozcu πως θα έπρεπε η Τουρκία ν’ αντιδράσει επίσημα στις ελληνικές ασκήσεις, ακόμη και με καταγγελία στο ΝΑΤΟ.
Ο Γιαλίμ, που θεωρείται επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης, θέτει τα εξής ερωτήματα στις τουρκικές Αρχές:

«Θα κληθεί ο Έλληνας πρέσβης για προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών ; Θα πάρουν μέτρα στην περιοχή, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις;»
Να σημειωθεί πως ο Γιαλίμ θεωρείται υπέρμαχος του τουρκικού αναθεωρητισμού που υιοθετείται πλέον και από τον Ταγίπ Ερντογάν και υποστηρίζει την υποτιθέμενη κατάληψη 18 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος από την Ελλάδα και επιχειρεί να δημιουργήσει ακόμα και «επίσημη» βιβλιογραφία.

Ο Κυριος Πρωθυπουργος ασχολειται αποκλειστικα με τα του Κορωναιου και πως θα υποταξει τους Ελληνες με προστιμα...

Καποιοι αλλοι ομως, που δεν τους αναφερουν εσκεμμενα τα καναλια, παλευουν μονοι τους...
Παρέμβαση λοιπον, του Γ. Λαγού στην ευρωβουλή για το απύθμενο θράσος της Τουρκίας

Ερωτάται η Επιτροπή:
Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να υπερασπιστεί ένα κράτος μέλος της ΕΕ του οποίου τα σύνορα αμφισβητούνται από την Τουρκία η οποία έχει καταπατήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες;










πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.