Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τσαβουσογλου: Η Ελλαδα φταιει, που δεν κανει απελασεις και πηραν θαρρος....

Τ ακουτε Μητσοτακηδες;
Εχει δικιο...
Απελασεις δεν κανετε, οπως δεν εκανε και ο Τσιπρας....
Αποτελεσμα....
Πηραν θαρρος και μας πνιξανε οι λαθρο..


Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως ¨Η ΕΕ δεν πλήρωσε στην Τουρκία ούτε τα μισά από τα 6 δις ευρώ που είχε υποσχεθεί για τους πρόσφυγες¨.

Σε δηλώσεις που έκανε στην γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και στα θέματα της Λιβύης και της Συρίας.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας δεν τηρήθηκαν απόλυτα και είπε: ¨Η ΕΕ τι έκανε ; Η ΕΕ θα πλήρωνε (στην Τουρκία) 3 δις ευρώ ως το τέλος του 2016 και άλλα 3 δις ως το τέλος του 2018. Φτάσαμε στο 2020 και ακόμη δεν πήραμε ούτε 3 δις. Ποιος λοιπόν είναι αυτός που δεν τήρησε τις υποσχέσεις του;

Διαβάστε εκείνη την συμφωνία από την αρχή ως το τέλος. Παρά το ότι κάποιες εφημερίδες δημοσιεύουν αρνητικές ειδήσεις σχετικά με την Τουρκία, να είστε αντικειμενικοί και δείτε ποια είναι η πλευρά που τήρησε τις υποσχέσεις της και ποια αυτή που δεν τις τήρησε. Η ασύντακτη μετανάστευση στα ελληνικά νησιά κατέβηκε στα 57 άτομα την μέρα.

Όταν το καλοκαίρι για ένα σύντομο διάστημα ανέβηκε στα 12 άτομα την μέρα, κάποιοι πανικοβλήθηκαν και μίλησαν για 100% άνοδο στον αριθμό τν προσφύγων. Αληθές αλλά αυτό ήταν απλά το διπλάσιο του 57. Πριν από την συμφωνία περνούσαν μέχρι και 7.000 πρόσφυγες την μέρα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δεν θέλω με αυτά τα νούμερα να κατηγορήσω την Ελλάδα, αλλά καθώς δεν κάνουν επαναπροωθήσεις, ενθαρρύνθηκαν οι διακινητές. Εμείς παραμένουμε δεσμευμένοι στην συμφωνία και δεχόμαστε πίσω όλους του πρόσφυγες.

Γνωρίζω πως η Γερμανία βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή πολλές χώρες στην Κεντρική και νότια Ευρώπη δεν θέλουν τους πρόσφυγες. Αλλά είναι και άλλες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Η διεύρυνση στην τελωνειακή ένωση δεν συνέβη και νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν άνοιξε. Σχετικά με το θέμα της βίζας εδώ 6 άρθρα είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, εδώ σας δίνω δίκιο, εν προκειμένω πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

Παρόλα αυτά εμείς υποστηρίζουμε την συνέχιση της συμφωνίας, καθώς αποτελεί παράδειγμα καλής συνεργασίας ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ. Λόγω αυτών των αιτιών που παρέθεσα θα  μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα. Αλλά δεν το κάναμε.¨







πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.