Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Χαμηλότερη η θvnσιμότητα ασθεvών με Cονιd που έλαβαν υδροξυxλωροκίνη...

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έλαβαν συνταγές υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης (ΑΖ), ένα κοινό αντιβιοτικό, επέζησαν, δείχνει γαλλική μελέτη...



Μόλις το 0,8% των ασθενών σε μια κλινική στη Γαλλία που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη (HCQ) και ένα αντιβιοτικό πέθαναν, σε σύγκριση με το 4,8% των ασθενών που δεν έλαβαν τον συνδυασμό φαρμάκων, ανέφεραν Γάλλοι ερευνητές την 1η Νοεμβρίου.

“Αυτή η μελέτη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μελέτη ενός κέντρου που αξιολογεί την δράση της HCQ-AZ στη θεραπεία του COVID-19.

Ομοίως, με άλλες μεγάλες μελέτες , καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η HCQ θα είχε σώσει ζωές”, δήλωσε ο Δρ. Didier Raoult, με το Aix-Marseille Universite στη Μασσαλία.

Η εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Microbes and New Infections.

Οι ερευνητές εξέτασαν αρχεία από 30.423 ασθενείς με COVID-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε άλλο ίδρυμα στη Μασσαλία, το IHU Méditerranée Infection.

Περιλάμβαναν όλους τους ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ως εσωτερικοί ή εξωτερικοιί ασθενείς μεταξύ 2 Μαρτίου 2020 και 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το σύνολο της μελέτης κατέληξε σε 30.202 ασθενείς, επειδή οι πληροφορίες θεραπείας δεν ήταν διαθέσιμες για τους 221 άλλους.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έλαβαν συνταγές υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης (ΑΖ), ένα κοινό αντιβιοτικό, επέζησαν, δείχνει γαλλική μελέτη

Από το σύνολο, 23.172 ασθενείς έλαβαν τον συνδυασμό φαρμάκων.

Οι άλλοι 7.030 δεν τον έλαβαν.

Σημαντική η διαφορά

Μεταξύ αυτών που έλαβαν τα φάρμακα, 191, ή 0,8%, πέθαναν.

Μεταξύ αυτών που δεν το έκαναν, 344, ή 4,8%, απεβίωσαν.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.