Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Avακoπές καρδιάς παντoύ! Xτυπάvε αλύπnτα vέoυς και μεσήλικες...

Επέστρεψε από τον άλλο κόσμο 42χρονος καθηγητής στην Αριδαία....



Σαν από… θαύμα επέστρεψε στη ζωή ο 42χρονος καθηγητής που υπέστη καρδιακή ανακοπή έξω από το φροντιστήριο όπου εργάζεται στην Αριδαία, καθώς για καλή του τύχη τον είδε ένας ναυαγοσώστης που έτυχε να περνάει από το σημείο, κάλεσε εθελοντές της οργάνωσης Kids Save Lives ενώ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς, με τη βοήθεια απινιδωτή, η καρδιά του χτύπησε ξανά.

Τη σωτήρια παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και της χρήσης απινιδωτή που επανέφερε τον 42χρονο -καθώς η Αριδαία αποτελεί παράδειγμα στην παροχή δημοσίων απινιδωτών- περιγράφει στο Thesstoday.gr ο εθελοντής της οργάνωσης Κids Save Lives Αλέξανδρος Καρατζάς, που έτρεξε στο σημείο μετά την ειδοποίηση του ναυαγοσώστη.

Σύμφωνα με πηγές του Thesstoday.gr από το νοσοκομείο, o 42 χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος από το νοσοκομείο Έδεσσας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται στη Στεφανιαία Μονάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διασώστες παρείχαν πρώτες βοήθειες εξαιρετικού επιπέδου στον 42χρονο.

“Το ΕΚΑΒ ήρθε μετά από 20 λεπτά”

“Για καλή του τύχη περνούσε ο ναυαγοσώστης που έχει γνώση πρώτων βοηθειών, ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ απευθείας και όταν έφτασε η ομάδα του χορηγήθηκε μια απινίδωση. Τον βάλανε σε πλάγια θέση και διαπιστώθηκε ότι δεν χρειαζόταν να ξαναδώσει ρεύμα και αντιληφθήκαμε ότι έχει αναπνοή”, αναφέρει ο εθελοντής.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.