Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Θαvoυλn Πλευρn, ξερεις κατι; Η lΑΤΡlΚΗ ΔΕΝ ΕlΝΑΙ ΕΠlΣΤΗΜΗ...

Ώστε θα εισηγηθείς την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ε; 

Τόσο εμμονικός, πεισματάρης, εκδικητικός και ανάλγητος είσαι;



Και γιατί δηλώνεις «υπερήφανος» που διατηρείς, ελαφρά τη καρδία, μια τόσο σκληρή και απάνθρωπη στάση απέναντι σε χιλιάδες οικογένειες;

Διότι, όπως είπες, «Δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορωνοϊού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή».

Μα είσαι τόσο υποκριτής ή απλά άσχετος και ανόητος, κοτζάμ δικηγόρος; Το έχεις ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν εμπιστεύονται την «επιστήμη».

Ποια ιατρική «επιστήμη» να εμπιστευτούν; Την φετινή, την προπέρσινη, την προ δεκαετίας ή την προ εικοσαετίας;

Κατ’ αρχήν επίτρεψέ μου να σου θυμίσω την ετυμολογία της λέξης επιστήμη. Προέρχεται από το ρήμα επίσταμαι, που σημαίνει «γνωρίζω καλά» κατόπιν έρευνας, τεκμηρίωσης και αποδείξεων.

Βάσει αυτού του ορισμού, λοιπόν, η ιατρική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, αφού πάει εσαεί ψάχνοντας, βρίσκοντας και συχνά ακυρώνοντας χθεσινά και προχθεσινά θέσφατα, αναγνωρίζοντας λανθασμένες εκτιμήσεις, αποσύροντας επικίνδυνα φάρμακα που μέχρι χθες διαφήμιζε ως πανάκεια και ακίνδυνα, και τα οποία είχαν προκαλέσει χιλιάδες παρενέργειες και θανάτους σε ανυποψίαστους ασθενείς.

Σε αυτή την ιατρική «επιστήμη» θέλεις να πιστέψουν τυφλά οι υγειονομικοί σε αναστολή, που με τα ίδια τους τα μάτια έχουν δει πάμπολλες αποτυχίες της ιατρικής «επιστήμης» μέσα στα νοσοκομεία;

Ή μήπως δεν έχεις ακούσεις για τις «ιατρογενείς» ασθένειες και ότι η τρίτη αιτία θανάτων παγκοσμίως – μετά τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες – είναι τα ιατρικά λάθη;

Δυστυχώς η ιπποκράτεια παραίνεση «Ωφελέειν, μη βλάπτειν» πολύ συχνά παραβλέπεται από γιατρούς, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω άλλων σκοπιμοτήτων. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το Ρωμαϊκό Δίκαιο προέβλεπε αυστηρότατες ποινές σε γιατρούς που έβλαπταν ασθενή από αμέλεια, που κυμαίνονταν από εξορία έως και θάνατο, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρισε το ακαταδίωκτο στους «γιατρούς» – dealers εμβολίων! Τόοοοση δημοκρατία απολαμβάνουμε στο προτεκτοράτο (Γ)Ελλάς!

Θάνο Πλεύρη, είσαι τόσο αδιάβαστος περί τα ιατρικά, και παρόλα αυτά είχες το θράσος να δεχτείς να γίνεις Υπουργός στο πιο σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία και την ίδια τη ζωή Υπουργείο; Προφανώς δεν έχεις το «γνώθι σαυτόν» για να μιλάς με τόση αμετροέπεια και να λαμβάνεις τόσο φασιστικές αποφάσεις, μη αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα στους συνανθρώπους σου.

Άκου Θανάση Πλεύρη:

Η ιατρική δεν είναι μια θετική επιστήμη όπως, π.χ. τα Μαθηματικά όπου ένα κι ένα κάνουν δύο, και αποκλείεται να κάνουν τρία, ακόμη κι αν ο ερευνητής μαθηματικός πλαντάξει κάτω από πείσμα.

Η ιατρική δεν είναι μια θετική επιστήμη όπως, π.χ., η Χημεία όπου η χημική ένωση ενός ατόμου άνθρακα (C) και δύο  ατόμων οξυγόνου (O) παράγει διοξείδιο του άνθρακα (CO2), όσο κι αν χτυπιέται κάτω ο ερευνητής για να βγάλει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η ιατρική δεν είναι Φυσική όπου οι νόμοι της, όπως π.χ. ο νόμος της βαρύτητας, είναι σταθεροί και αναλλοίωτοι στον αιώνα τον άπαντα.

Κακά τα ψέματα, Θάνο Πλεύρη… Εκτός του ότι η ιατρική καθ’ εαυτή δεν είναι και ούτε μπορεί ποτέ να γίνει επιστήμη, διότι ο άνθρωπος, αυτός ο μικρόκοσμος του σύμπαντος, είναι ανεξερεύνητος σε όλες τις διαστάσεις του και αλληλεπιδράσεις με το Σύμπαν – δεν είναι καν ελεύθερη να αποφασίζει για τα του οίκου της.

Αν η ιατρική δεν απελευθερωθεί από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που την κατευθύνουν θα είναι κολλημένη σε ένα σύστημα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το κέρδος παρά για την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Αυτό είναι το δράμα που βιώνουμε…

Στη συνέχεια παραθέτω σε μετάφραση απόσπασμα από κείμενο των Clifford Miller, Donald Miller με τίτλο «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ», από το «European Journal for Person Centered Healthcare».

«Ούτε η πρακτική της ιατρικής ούτε η ιατρική έρευνα είναι επιστήμη.

Μαρία Σεφέρου


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.