Κατά ψηφίσματος για την καταπολέμηση εξύμνησης του ναζισμού που έθεσε προς έγκριση η Ρωσία στον ΟΗΕ ψήφισε η Ελλάδα, βάσει οδηγιών του ΥΠΕΞ, μια ντροπιαστική κίνηση που εκθέτει τόσο την χώρα όσο και τον ελληνικό λαό...
Φυσικά ο λόγος που η Ελλάδα ψήφισε κατά είναι πως τέτοια εντολή έλαβε από τις ΗΠΑ, αφού η γραμμή ήταν να καταψηφιστεί το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για να μην θιχτεί το Κίεβο!
Το 2021 μόνο 2 δύο χώρες είχαν αντιταχθεί στην πρόταση της Ρωσίας για ψήφισμα κατά της εξύμνησης του ναζισμού. Ήταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία.
Φέτος προστέθηκαν ακόμα 51 χώρες, που αρνήθηκαν να εγκρίνουν το ψήφισμα για την καταπολέμηση εξύμνησης του ναζισμού …Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!
Η κυβέρνηση μοιράζει όπλα εδώ κι εκεί -Ουκρανία και Σαουδική Αραβία- και παίρνει θέσεις που είναι σαφέστατα ενάντια στα συμφέροντα και στην ιστορία της χώρας.
Ποιας ιστορίας;
1.170 χωριά σε όλη την Ελλάδα «ξεθεμλίωσαν» οι Γερμανοί στην κατοχή!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TASS:
Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος της Ρωσίας «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας».
Το έγγραφο υποστηρίχθηκε από 106 αντιπροσωπείες. Πενήντα ένα κράτη ψήφισαν κατά και 15 απείχαν.
Η Ρωσία παραδοσιακά ξεκινά αυτό το ψήφισμα κάθε χρόνο. Το έγγραφο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση τον Δεκέμβριο. Το ψήφισμα συνυπογράφηκε από το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Βενεζουέλα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα, το Λάος, το Μάλι, τη Νικαράγουα, το Πακιστάν, τη Συρία, το Σουδάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ισημερινή Γουινέα και τη Νότια Αφρική.
Το έγγραφο εκφράζει «βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση, σε οποιαδήποτε μορφή, του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, μεταξύ άλλων με την ανέγερση μνημείων και τη διοργάνωση δημοσίων διαδηλώσεων στο όνομα της εξύμνησης των Ναζί
Καλεί επίσης τα κράτη να απαγορεύσουν οποιεσδήποτε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ναζιστικού καθεστώτος, των συμμάχων του και των συνδεδεμένων οργανισμών του. Εκτός από αυτό, το ψήφισμα εκφράζει βαθιά ανησυχία για περιπτώσεις βεβήλωσης ή κατεδάφισης μνημείων για όσους πολέμησαν κατά του ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.