Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Eτoιμoς να κλεiσει τα Στεvα του Boσπoρoυ ο Toυρκoς ! ! ! Θα καvει αυτo το λαθoς; Θα επαλnθευτoυν οι Γραφες;

Το λενε οι Γραφες και οι Προφητειες...

Καποιοι τις πιστευουν, καποιοι οχι...

Πολλα επαληθευτηκαν...

Ηλθε η ωρα να επαληθευτουν και τα υπολοιπα;

ΕΙΔΩΜΕΝ !



Προς κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου λοιπον, δείχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν το είπε ακόμη ξεκάθαρα όμως το υπαινίχθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του κάνοντας λόγο για “ενεργοποίηση της Συνθήκης του Μοντρέ” προσθέτοντάς πως “αυτό θα γίνει για λόγους αποκλιμάκωσης”

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν ακόμη και τώρα προσπαθεί ακόμη να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν θέλει να βρίσκεται στο ρωσικό στόχαστρο.

Eρντογάν: Δεν θα εγκαταλείψω την Ουκρανία αλλά ούτε και την Ρωσία

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, εν μέσω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει τη Συνθήκη του Μοντρέ για τη διέλευση από τα Στενά για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου.

Όπως ανέφερε χτες το WarNews247, Τούρκοι αξιωματούχοι άλλαξαν τακτική χαρακτηρίζοντας πλέον ως “πόλεμο στην Μαύρη Θάλασσα”  την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Άγκυρα να επικαλεστεί τα άρθρα της Συνθήκης του Μοντρέ 1936 που περιορίζει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα τουρκικά Στενά. δεσμούς και με τις δύο χώρες.

Δηλώσεις Ερντογάν

Μιλώντας μετά μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η προσέγγιση ήταν ένδειξη αποτυχίας της διεθνούς τάξης.

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ότι επίσης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της.

Επανέλαβε ότι κρίνει απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή.

“Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία στα Στενά”

«Aποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που δίνει στη χώρα μας η Συνθήκη του Μοντρέ με τρόπο που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης» ανέφερε ο Ερντογάν και κατηγόρησε τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ακεραιότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας και εκτιμούμε τον αγώνα του ουκρανικού λαού».

Δήλωσε παράλληλα ότι είναι θλιμμένος από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά επισήμως τον όρο πόλεμος που σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης της Τουρκίας.

“Μέχρι σήμερα, 5 χιλιάδες πολίτες μας έχουν εγκαταλείψει το έδαφος της Ουκρανίας και έχουν περάσει στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες εκκένωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στο πλαίσιο των θεσμών και των συμμαχιών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέχρι σήμερα.

Φυσικά, η απόφαση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά δεν θα παραμελήσουμε τις περιφερειακές και παγκόσμιες ισορροπίες.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ξεπεράσουμε με ασφάλεια την κρίση στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπως όλες οι πρόσφατες προκλήσεις στη χώρα μας.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη στην περιοχή της. Αυτή τη στάση έχουμε επιδείξει παντού. Στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, συμβουλεύσαμε την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

Και πάλι σε αυτή τη διαδικασία, θέσαμε σε δράση την πολύπλευρη διπλωματία μας για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Λυπούμαστε πραγματικά που φτάσαμε εδώ.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την άποψη της χώρας μας για το θέμα σε κάθε πλατφόρμα, ειδικά στο ΝΑΤΟ.”


πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.