Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Κυρώσεις στην Τουρκία προαναγγέλλει η Ουάσινγκτον αλλα να δουμε τι θα καταφερει ο καταφερτζης Ερντογκαν....

Σκληρή γλώσσα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στην συνάντησή που θα έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αιτία η αγορά των ρωσικών S-400 από την Αγκυρα, η οποία δημιουργεί ένα τεράστιο σχίσμα εντός της «ασθμαίνουσας» Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Αποκαλύψεις έκανε ο σύμβουλος ασφαλείας Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν. Τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την εβδομάδα, ότι η χώρα του κινδυνεύει με κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για τους S-400» επισήμανε ο Ο΄ Μπράιαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που ο πρόεδρος θα δώσει σε εκείνον (τον Ερντογάν), ξεκάθαρα, όταν βρεθεί εδώ στην Ουάσιγκτον».

Και δεν έμεινε εκεί, καθώς ο σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ προειδοποίησε, ότι εάν η Τουρκία δεν απαλλαγεί από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, οι κυρώσεις θα είναι πιθανόν το επόμενο βήμα.

«Οι κυρώσεις θα εγκριθούν από το Κογκρέσο με μια συντριπτική δικομματική πλειοψηφία και η Τουρκία θα νιώσει τις επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Το έχουμε καταστήσει σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την προσεχή Τετάρτη.







πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.