Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τα βρισκουν ΗΠΑ-Ρωσσια, κακα μαντατα για τον Σαλεμενο !

Εκμεταλευτηκε την μεχρι τωρα αντιπαλοτητα τους ο Σαλεμενος προσπαθωντας να 
κερδισει οφελη....
Τωρα που πλησιασε ο Ντοναλτ τον Βλαδιμηρο δεν θα πρεπει να αισθανεται και τοσο 
ασφαλης ο Σλουλτανος !





Οι δύο επικεφαλείς των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας, Στρατηγοί Γερασίμοφ και Ντάνφορντ, συνομιλούν για τις διμερείς αμυντικές σχέσεις
στο Ελσίνκι, σε μια ατζέντα που περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων στην οποία περιλαμβάνεται ο Ερντογάν και τα τερτίπια του σε Συρία, Ιράκ , Κύπρο, Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Λίγες ώρες πριν, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας επισκέφτηκε την Ρωσία για να
συντονιστούν οι δράσεις σε Μαύρη Θάλασσα,Αιγαίο, Μεσόγειο…
Κύριος στόχος της Ρωσίας είναι μια νέα «Γιάλτα» και ένας νέος διαμοιρασμός του κόσμου σε δύο ζώνες επιρροής. Συρία και Ουκρανία θα τεθούν στο τραπέζι όπως φυσικά και η Τουρκία σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση που στόχο έχει την έναρξη συζητήσεων για την οριστική επίλυση του θέματος της Συρίας.
Μην ξεχνάμε πως Ρωσία και Ισραήλ ουσιαστικά τα έχουν βρει για τον Νότο της Συρίας.
Ειδικά μετά την σημερινή αιφνιδιαστική διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας δεν αποκλείεται ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ να «καρφώσει» την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν αποκαλύπτοντας επιδιώξεις/στόχους/διαπραγματεύσεις.
Η Συρία αναμένεται να είναι το κύριο θέμα καθώς και οι ζώνες αποκλιμάκωσης στα Νότια της χώρας ενώ ο πρόσφατος οδικός χάρτης Τουρκίας-ΗΠΑ θα συζητηθεί καθώς η Μόσχα κάνει κουμάντο στην Συρία.
Εκεί μεταξύ τους οι δύο υπερδυνάμεις θα μιλήσουν ανοιχτά για τον ρόλο της Τουρκίας στην νέα Συρία και στη νέα Μέση Ανατολή όπως αυτή θα διαμορφωθεί.
Αν ο Ρώσος δώσει το «οκ» στον Αμερικανό, είναι πολύ πιθανό...
Η συνεχεια ΕΔΩ

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.