Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Oι Γερμανοί θέλουν νεο πολεμο στα Βαλκανια και...

Και παρουσιάζοντας ένα ψήφισμα το οποίο και τελικά υπερψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση το ΟΗΕ και το οποίο επί της ουσίας αναγνωρίζει ότι διαπράχθηκε γενοκτονία από τους Σέρβους στην Σρεμπρένιτσα το 1995...



Ήδη ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ προειδοποίησε ότι η ψήφιση της συγκεκριμένης διακήρυξης για τη Σρεμπρένιτσα «θα σημάνει το τέλος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης»!

Η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας δήλωσε μάλιστα δια του προέδρου της ότι θα προτείνει ειρηνική απόσχιση.

Οι Γερμανοί γνώριζαν τι μπορούσαν να προκαλέσουν με αυτό το ψήφισμα και είναι σαφές πως έχουν συγκεκριμένους σκοπούς.

Η Σερβία είναι η μόνη χώρα που έχει παραμείνει φιλική στην ομόδοξη Ρωσία και στην Δύση αναζητούνται τρόποι για να αλλάξει ο προσανατολισμός της.

Ένας καταστρεπτικός πόλεμος θα μπορούσε να είναι καταλυτικός.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία είχε παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το 1991, καθώς ήταν η χώρα-μέλος της ΕΕ, η οποία αναγνώρισε της αποσχίσεις της Σλοβενίας και της Κροατίας και στην συνέχεια της Βοσνίας (παρά το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι επρόκειτο για μία πολυεθνική και πολυθρησκευτική περιοχή).

Η Αθήνα πράττοντας σωστά και τηρώντας την πρέπουσα στάση απέναντι στην ομόδοξη Σερβία απείχε, της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αντικείμενο ψήφισμα που κηρύσσει την 11η Ιουλίου «Παγκόσμια Ημέρα Αναστοχασμού και Μνήμης για τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα το 1995».

Συγκεκριμένα το Βερολίνο κατάφερε να προωθήσει το εν λόγω ψήφισμα σε βάρος της Σερβίας.

Στο παρελθόν έχει υπάρξει παρόμοιο ψήφισμα για τη «γενοκτονία των Τούτσι» στη Ρουάντα.

Το ψήφισμα πέρασε τελικά με ισχνή πλειοψηφία και με μεγάλο αριθμό χωρών να απέχουν κατά την ψηφοφορία.

Ειδικότερα, από τα 193 κράτη-μέλη στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 171.

Ψήφισαν 84 χώρες «υπέρ», 19 χώρες «κατά» και 68 χώρες δήλωσαν «αποχή».

Αυτό σημαίνει ότι λιγότερες από τις μισές χώρες-μέλη του ΟΗΕ (σύνολο 193) υπερψήφισαν το «ψήφισμα» (84 χώρες), ενώ οι ψήφοι «κατά» και «αποχή» ήταν περισσότερες (87 ψήφοι).


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.