Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Xιλιάδες Σέpβoι με άpματα μάxnς ετoιμoι....Σε έξι nμέρες αρxiζει η απελευθεpωσn τoυ Koσoβoυ;

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου καθώς εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου το τελεσίγραφο του Βελιγραδίου και δεν υπάρχει συμφωνία με τις αλβανικές αρχές....



Σε έξι ημέρες, οι Αλβανικές Αρχές του Κοσσυφοπεδίου σκοπεύουν να επιβάλουν περιορισμούς στον σερβικό πληθυσμό.

Στα σύνορα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Σέρβοι στρατιώτες με ΤΟΜΑ και άρματα μάχης ενώ έχουν μεταφερθεί ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 μόλις 10 χλμ από την γραμμή επαφής!

Σέρβοι στρατιώτες αναφέρουν πως είναι έτοιμοι για μια ιστορική εκδίκηση: Αυτή τη φορά υπάρχει διαταγή εισβολής στην Μιτροβίτσα και προστασίας του σερβικού πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ενεργοποιηθεί όλη η σερβική αντιαεροπορική ομπρέλα. Το αντιαεροπορικό σύστημα FK-3, εξαγωγική έκδοση του HQ-22, που παραδόθηκε τον Απρίλιο από την Κίνα  όπως είχε ενημερώσει τότε το WarNews247,  είναι πλέον επιχειρησιακό και έχει ενεργοποιηθεί.

Η Σερβία παρέλαβε τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα FK-3 και θεωρείται πως έχει ικανότητα εμπλοκής και καταστροφής εναέριων στόχων σε απόσταση 100km.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως για στρατιωτική λύση: Σερβικά άρματα μάχης παρατάσσονται στα σύνορα με Κόσοβο- Ένοπλοι σχηματισμοί μετακινούνται με κάθε τρόπο (βίντεο)

Οι σερβικές αρχές συνεχίζουν να μεταφέρουν στρατεύματα στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Στην περιοχή πετούν εκσυγχρονισμένα μαχητικά MiG-29SM με πυραύλους αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας R-77 (κατά NATO AA-12) και R-27ER1 (κατά NATO AA-10 Alamo C), καθώς και πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-29 (κατά NATO AS-14) – και Kh-29TE. Η Σερβική Αεροπορία έχει 14 MiG-29.

Παράλληλα, αντιαεροπορικά  Pantsir-S1 του σερβικού στρατού εντοπίστηκαν 10 χλμ. από το Κόσοβο στην πόλη Ράσκα.

Στο έδαφος της σερβικής κοινότητας Zubin Potok, εντοπίστηκαν περισσότεροι από 30 ένοπλοι των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

Σερβικά τεθωρακισμένα οχήματα Lazar3 και άρματα μάχης T-72 κατευθύνονται προς τη νότια Σερβία και την διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης εντοπίστηκαν τεθωρακισμένα RCV Survivor i 4×4, οχήματα εκτός δρόμου Pinzgauer 710M, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BOV M11 και φορτηγά TAM-150 με στρατιωτικό προσωπικό κατά μήκος της εθνικής οδού Ibar.



πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.