Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Ο Mnταρακnς απoφασισε: Εστω κι αv απoριφθεi το αiτnμα ασυλoυ τoυ λαθρoμεταvαστη...Παpαμεvει στnv Eλλαδα !


Κόλπο Μηταράκη για να παραμείνουν οι παράνομοι λαθρομετανάστες



Το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα από την στιγμή που η Τουρκία έχει τη δυνατότατα να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Αν και το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, από την άλλη πλευρά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κάνει κόλπο για να παραμείνουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρεται ότι «Προγραμματισμός απόδοσης ραντεβού για υποβολή μεταγενέστερης αίτησης, η οποία απευθύνεται σε αιτούντες άσυλο, των οποίων το αρχικό αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους Πολίτες Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) επιθυμούν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα μας και υπό την προϋπόθεση ότι το αρχικό τους αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα».

Η ενέργεια Μηταράκη δεν συνάδει με τη λογική καθώς αναιρεί την τελεσίδικη απόφαση απόρριψης. Είναι λάθος ενέργεια και έχει στόχο οι παράνομοι μετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Να υποθέσουμε ότι μετά από κάθε απόφαση απόρριψης οι μετανάστες θα μπορούν να κάνουν συνέχεια μεταγενέστερες αιτήσεις; Nα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνουν αυτές δεκτές;

Ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη συνεχίζεται και η κυβέρνηση εμφανίζεται να πιάνεται αδιάβαστη –φάνηκε στο πρόσφατο επεισόδιο με τους παράνομες μετανάστες στη βραχονησίδα του Έβρου. Η κυβέρνηση παρουσιάζει, όπως αποδείχθηκε από το συμβάν, έλλειμα πληροφόρησης και συντονισμού στην αποτροπή παράνομων μεταναστών.


πηγη



Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.