Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΑΣYΛO και στα πpεζαkια ! ! ! Ψαxvoυν απεγvωσμεvα για ψnφαλαkια οι Mnτσoτακnδες....

Με φανφάρες, τυμπανοκρουσίες, την παρουσία του Πρωθυπουργού άρα και την ανάλογη τηλεοπτική κάλυψη, εγκαινιάστηκε ο πρώτος χώρος ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών...



Το όνομα του, Steki 46 και βρίσκεται εντός του ΟΚΑΝΑ, στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτόν τον χώρο, οι χρήστες θα μπορούν “νόμιμα” και “υγιεινά” να κάνουν την δόση τους.

Μέχρι δε το τέλος του έτους, σκοπός του προγράμματος είναι να υπάρξουν και 5 κινητές  μονάδες τέτοιας χρήσης που θα περιφέρονται και θα προσφέρουν τα “αγαθά της νόμιμης και ελεγχόμενης” χρήσης.

Το αιτιολογικό αυτού του προγράμματος είναι οι χρήστες να μην βρίσκονται στο έλεος των εμπόρων αλλά και να μην δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία με την ανεξέλεγκτη χρήση. Μάλιστα! Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα ναρκωτικά, αλλά ο τρόπος εμπορίας και χρήσης αυτών.

Όσο δε για το κοινωνικό πρόβλημα των ουσιών, αυτό πάει περίπατο, όπως και η ποινικοποίηση τους, αρκεί να είναι αυτά “ελεγχόμενα”.

Αυτά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να τα κάνει, θα σκεφτόταν ένας αφελής συντηρητικός ψηφοφόρος που ψήφισε ΝΔ για να φύγει η αριστερά το 2019 και βλέπει όλη την  κοινωνική πολιτική αυτής, να εφαρμόζεται από την φιλελεύθερη ΝΔ.

Αυτή την ΝΔ, που δημιούργησε τις επιτροπές Λοατκι, αύξησε κατακόρυφα και διευκόλυνε την παροχή ασύλου στους λαθρομετανάστες και που τώρα βάλθηκε να ασχοληθεί και με τα ναρκωτικά.

Πόσο υποκριτική είναι η παράταξη του κ Μητσοτάκη που έσκιζε τα ιμάτιά της όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την  αποποινικοποίηση της κάνναβης για να βάλει μετά τον κ Άδωνι να επιτρέψει την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Τώρα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, επιτρέπει την χρήση ναρκωτικών, καταργώντας στην ουσία τον ποινικό κώδικα και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την νομιμοποίηση της χρήσης των ουσιών.

Αυτή είναι η λογική του κέρδους των αγορών που βλέπει τα τεράστια έσοδα από την παράνομη εμπορία ναρκωτικών και θέλει να τα οικιοποιηθεί, κάνοντας τα νόμιμα. Είναι η λογική του διαχωρισμού των ουσιών σε “μαλακές” και “σκληρές” με ζητούμενο την νομιμοποίηση των πρώτων, αρχικά.

Έτσι τώρα και οι χρήστες θα διαχωρίζονται σε νόμιμους και παράνομους με τους πρώτους να τυχαίνουν ασυλίας. Είναι η ίδια λογική που βαφτίζει τους εμπόρους σε χρήστες και τους αποφυλακίζει από το παράθυρο ενός ανύπαρκτου ανθρωπισμού.

Όσο δε για το παραμύθι ότι αυτή η ελεγχόμενη χρήση θα μειώσει την εγκληματικότητα, “βρωμάει”, όσο και τα coffee shop του Άμστερνταμ.

Όχι ότι φυσικά, θα μας παραξένευε το έτερο μέλος της οικογένειας, ο κ Μπακογιάννης να θέλει η Αθήνα να γίνει ένα διεθνές κέντρο νόμιμου ναρκοτουρισμού. Απλά, όπου εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη αυτά τα κέντρα νόμιμης χρήσης, ούτε την εμπορία ναρκωτικών μείωσαν, ούτε την εγκληματικότητα, το αντίθετο μάλιστα.

Όπως τα κέντρα απεξάρτησης τύπου ΟΚΑΝΑ, έγιναν κέντρα διακίνησης, γιατί κάποιος λοιπόν  να φανταστεί ότι αυτά της νόμιμης χρήσης, δεν θα προκαλέσουν το ίδιο και χειρότερο. Εξάλλου η ίδια η φιλοσοφία της απεξάρτησης με χημικά αντικατάστατα των ναρκωτικών, όπως πχ η μεθαδόνη, προκαλεί την αύξηση της χρήσης τους.

Τα ναρκωτικά, κάθε είδους και τύπου, είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό και πολιτικό. Δεν είναι ποινικό και ιατρικό. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι ένα ζήτημα οικονομικό και του πως το κράτος θα αποκτήσει τα “διαφυγόντα” κέρδη της εμπορίας τους.

Τα ναρκωτικά είναι προϊόν  ενός συστήματος που θέλει τον άνθρωπο άβουλο, χωρίς αξίες, ιδανικά και κυρίως τη διάθεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Τον θέλει εγωιστή, ατομιστή, χωρίς ρίζες και χωρίς σύνδεση με την κοινότητα του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που δεν έχει πατρίδα, εθνικό πολιτισμό και θρησκεία. Από τον προλετάριο χωρίς σύνορα, στον καταναλωτή χωρίς σύνορα και στον χρήστη χωρίς νόμους, μια Παγκοσμιοποίηση είναι ο δρόμος.

Άρα και ο αγώνας για επιστροφή στο Εθνικό, στη λαϊκή κοινότητα και η πάταξη του διεθνούς κυκλώματος εμπορίας, νόμιμου και παράνομου είναι ο μονόδρομος. Τα υπόλοιπα είναι απλά μια συνενοχή και συμμετοχή σε ένα απάνθρωπο έγκλημα.




πηγη

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.