Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Καvoυν οτι μπoρoυν οι Koυλnδες, για να πετυxoυν την διακoπn Διπλωματιkων Σxεσεων με την Pωσiα....

Δέσμευσαν δεξαμενόπλοιο με πλήρωμα 19 Ρώσους ναύτες που ειχε υποστει βλαβη και ανγκαστηκε να πλησιασει σε Ελληνικο λιμανι....



Πλοίο ρωσικών συμφερόντων έχει δεσμευτεί ανοιχτά της Καρύστου, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ που απαγορεύει τον κατάπλου υπό ρωσική σημαία πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Το πλοίο με επωνυμία LANA, σημαία Ρωσίας και πλήρωμα 19 Ρώσους ναύτες απέπλευσε από τον Μαρμαρά της Τουρκίας και επρόκειτο να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μετέφερε σε άλλο πλοίο ανοικτά της Καλαμάτας, στο διάστημα μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Υπέστη μηχανική βλάβη και οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο στο αγκυροβόλιο της Καρύστου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου, τέθηκε σε ισχύ ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τον κατάπλου υπό ρωσική σημαία πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Έτσι, εκδόθηκε την Παρασκευή διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα, δυνάμει της οποίας το πλοίο δεσμεύθηκε.

Την 17η Μαρτίου το δεξαμενόπλοιο άλλαξε ιδιοκτησία και μετονομάστηκε από PEGAS σε LANA.



πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.