Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Γάγγραιvα και Aπώλεια Aκons Eξαιτiαs θρoμβώσεωv μετά τον EμBoλιασμo σαs....(Eστε έτoιμοι)...

 Νέα συμπτώματα στη λίστα της Covid παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα. Ασθενείς που νοσούν με κορονοϊού εμφανίζουν απώλεια ακοής ή και γάγγραινα εξαιτίας θρομβώσεων. Τι είναι η αποκαλούμενη μετάλλαξη «Δέλτα».

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Μια ακόμα ανησυχία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι γιατροί στην Ινδία συνδέουν νέα συμπτώματα -που στην αρχή δεν εμφανίζονταν στους ασθενείς Covid- με το στέλεχος που σαρώνει τη χώρα.

Μεταξύ αυτών, τα προβλήματα ακοής, ορισμένες σοβαρά γαστρικές διαταραχές και θρομβώσεις που οδηγούν σε γάγγραινα, εντοπίζονται στο δεύτερο κύμα της Covid στην Ινδία και οι γιατροί εξετάζουν τώρα αν τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, μιας και η μετάλλαξη φαίνεται να είναι πιο μολυσματική.

Η παραλλαγή «Δέλτα», γνωστή και ως B.1.617.2, έχει εξαπλωθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περισσότερες από 60 χώρες τους τελευταίους έξι μήνες. Η αύξηση των κρουσμάτων που προκάλεσε, ανάγκασε το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του σχετικά με την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

Η Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι η μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στο 95% των δειγμάτων ασθενών με Covid που συνδέονται με τα ανησυχητικά στελέχη, ενώ τα πρώιμα στοιχεία από τη Σκωτία δείχνουν ότι το στέλεχος ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη επιστημονική έρευνα για να αναλύσουμε εάν αυτές οι νεότερες κλινικές παρουσιάσεις συνδέονται με την Β.1.617 ή όχι» είπε ο Abdul Ghafur, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Apollo, στο Τσενάι, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ινδίας. Ο Ghafur δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι ασθενείς Covid εμφανίζουν με διάρροια σε σχέση με το αρχικό κύμα της πανδημίας.

    «Πέρυσι, νομίζαμε ότι είχαμε μάθει τον νέο εχθρό μας, αλλά άλλαξε. Έχει γίνει τόσο απρόβλεπτος».

Στομαχικός πόνος, ναυτία, έμετος, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και πόνος στις αρθρώσεις είναι μεταξύ των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς Covid, σύμφωνα με έξι γιατρούς που θεραπεύουν ασθενείς σε ολόκληρη την Ινδία. Οι παραλλαγές Β και Γ -που εντοπίστηκαν σε Νότια Αφρική και Βραζιλία- δεν είχαν δείξει στοιχεία ενεργοποίησης ασυνήθιστων κλινικών συμπτωμάτων, όπως διαπίστωσαν σε μελέτη τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν μικρούς θρόμβους τόσο όμως σοβαρούς που μπορούν να προκαλέσουν γάγγραινα. Όπως ανέφερε ο Ganesh Manudhane, καρδιολόγος στη Βομβάη που έχει θεραπεύσει οκτώ ασθενείς με θρομβωτικές επιπλοκές στο νοσοκομείο Seven Hills τους τελευταίους δύο μήνες, δύο από αυτούς οδηγήθηκαν σε ακρωτηριασμό δακτύλων χεριού και ποδιού.



Πηγή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.