Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επιτελους αρχισαν να ξυπνανε και να μιλουν για εξοπλισμο των Ενοπλων Δυναμεων...

Επρεπε να φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο....
Και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν....

Καθώς ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι κινήσεις της Αθήνας γίνονται πιο άμεσες και απαιτητικές, με προτεραιότητες την ενίσχυση της ετοιμότητας και της δύναμης αποτροπής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε δε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α.







πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.