Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η λυση ειναι μια...ΞYΠNΑTΕΕΕΕ!!!



Η φωτο μιλαει....



Και ξαφνικά "Mnτσoτακικό θαύμα" στην Μολδαβiα...

Τι καταγγέλλουν οι Ρώσοι για το δημοψήφισμα στην Μολδαβία....

Πως καταγράφηκε, σύμφωνα με την Μόσχα, ραγδαία αύξηση των φιλοευρωπαϊκών ψήφων...



Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Μολδαβία χαροποίησαν την Ουάσινγκτον, καθώς στο δημοψήφισμα φέρεται να νίκησε το «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που η Ρωσία κάνει λόγο για ύποπτες καταστάσεις και ένα νέο, πολιτικό για την ώρα, μέτωπο «φουντώνει» ξανά!

Από την πλευρά τους τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκλογές και το δημοψήφισμα στη Μολδαβία μετατράπηκαν σε φάρσα. Η σημερινή κυβέρνηση, με την υποστήριξη των δυτικών ελίτ, έχει μετατρέψει αυτές τις σημαντικές διαδικασίες πολιτικής επιλογής σε κοροϊδία, όπως χαρακτηριστικά γράφεται.

Όπως τονίζεται: Μετά την αξιολόγηση του 91 τοις εκατό των ψηφοδελτίων, το 53,5 τοις εκατό των Οι Μολδαβοί ήταν κατά των αλλαγών στο σύνταγμα της χώρας για ένταξη στην ΕΕ. έως τις 2 π.μ. Και ξαφνικά, συνεχίζουν οι Ρώσοι, αρχίζουν τα «θαύματα»: ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αυξάνεται κατακόρυφα. Ήταν η ώρα που καταμετρήθηκαν τα αποτελέσματα από την Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ και οι ψήφοι με ταχυδρομική ψηφοφορία. Και αυτές οι ψήφοι έφεραν τελικά την «πλειοψηφία» του τελικού 50,46 τοις εκατό υπέρ της ένταξης στην ΕΕ.

Eκατοντάδες χιλιάδες Μολδαβοί στην Ρωσία, συμπληρώνεται, απλώς στερήθηκαν το δικαίωμα ψήφου, μετατρέποντας έτσι αυτούς τους ανθρώπους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας που δεν τους επιτρεπόταν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως όταν οι αριθμοί δεν ήταν υπέρ της θέσης της σημερινής Προέδρου της Μολδαβίας, Maia Sandu, έγινε λόγος για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση από φιλορωσικές εγκληματικές δυνάμεις στη Μολδαβία». Η Sandu είπε ότι η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει αποδείξεις ότι υπήρξε ωμή παρέμβαση από την Ρωσία. Και ξαφνικά τα πράγματα διορθώθηκαν!

Πέραν του δημοψηφίσματος, διεξήχθησαν και οι προεδρικές εκλογές στην χώρα. Κανένας από τους υποψηφίους δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. Η σημερινή Πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλεξάντερ Στοϊάνογλου θα αναμετρηθούν σε αυτήν


πηγη

Στο ιδιο τραπεζι με τον εxθρο μας ρε πρoδoτn;;;



Στα γεωγραφικά όρια των κρατών ο υπερπατριωτισμός της Τουρκίας σχεδιάζεται πάνω στην εφαρμογή του Εθνικού όρκου, και πιο κοντά στην διακήρυξη των έξι σημείων που ψήφισε το τελευταίο Οθωμανικό κοινοβούλιο, στις αρχές του 1920, με αναφορά τις αποφάσεις των συνελεύσεων των Τούρκων Εθνικιστών .

Διεκδικώντας εκτός από την Μεσόγειο και το Αιγαίο, εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, την Βουλγαρία , την Συρία και το Ιράκ, έτσι για να θυμόμαστε την πολιτική του γειτονικού κράτους, τις ρίζες του Τουρκικού εθνικισμού, αλλά και την σύνθεση του Οθωμανικού κράτους με το Ισλάμ.

Πέρα από όλα αυτά, η προάσπιση των Εθνικών τους συμφερόντων, ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια ενός κράτους, που οραματίζεται την ανάδυση του νέου τουρκικού εθνικισμού, την πολιτική κληρονομιά του Ατατούρκ, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας χώρας που συνδέονται με την ιστορία της Τουρκίας και με την συνέχεια του Ισλαμισμού.

Εξάλλου, ο νεοθωμανισμός βασίζεται στην επέκταση των συνόρων της Τουρκίας εις βάρος των γειτονικών της κρατών, τονίζοντας πιο πολύ τις κυρίαρχες πολιτικές ισχύος μέσα από τον θεσμό της σουλτανικής εξουσίας, παρότι η σύγχρονη διπλωματία ορίζει την παγκοσμιοποίηση, αλλά και την αναδιοργάνωση του κόσμου.

Αντίθετα εδώ στην Ελλάδα, προσπαθώντας να αποκτήσουμε εθνική συνείδηση και ταυτότητα μέσα από την καλλιέργεια και την αξία του πατριωτισμού, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει υπερπατριώτες όσους ανησυχούν για την Ελλάδα, αλλά και για την ιστορική συνέχεια του Έθνους μας.

Σε μια εποχή που τα εθνικά μας προβλήματα αυξάνονται, αντί να μειώνονται, οι γεωγραφικοί χάρτες ανα -σχεδιάζονται με ευκολία και διαφορετικούς προσανατολισμούς, με μια άλλη δυναμική που ορίζει αυτή την φορά, το μεταίχμιο ανάμεσα στα γεωγραφικά σύνορα και στις επεκτατικές βλέψεις ενός κράτους που αναγνωρίζει ισχυρές εξουσίες στο όνομα της Οθωμανικής κληρονομιάς και στο σύστημα της πολιτικής ηγεμονίας.

Η χαρτογράφηση σε παλαιότερες και σε νεότερες εποχές, φανερώνουν τις διαθέσεις της γείτονας χώρας, αλλά και τα όρια ενός κράτους , που φτάνει μέχρι και την Θεσσαλονίκη .


πηγη

Τι σημαινει η Ελληνικη γλωσσα;;; Ξερετε;;;

Λίγοι από μας το γνωριζουν!

Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ,Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω

α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,υ,φ,χ,ψ,ω.



Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

''Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.''

(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

''Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.''

(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.

Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι-η» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.

Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.

Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.

Η ΣΟΦΙΑ

Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.

Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».

Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.

Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.

Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».

Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.

Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά .. Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!

Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.

Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.

Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.

«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.

Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.

Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.

Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:

«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».

Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα:«Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα - μητέρα των εννοιών μας - μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».

Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.

Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.

«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ' εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».

Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, τους οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.

Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.

Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα»



Ρε παιδια, μηπως ειναι φασιστας και ο πρωην ΠΤΔ;;; Ακουστε τι λεει...



Απαντηση στους αναρχοαπλυτους τηλεπαπαγαλους, δινει ο πρωην ΠΤΔ Σαρτζετακης...

Φυσικα, αυτα δεν θα τα δειτε σε καναλια...

Στα καναλια τωρα το πρωι, κυριαρχουν οι ανωμαλιαρηδες και οι φουστηδες, που τσιριζουν αν καποιος τολμησει και πει αυτα που δεν τους βολευουν...



Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Καλο αυτο, στις μερες που ζουμε...

 


Καλο και ενδιαφερον...

Τουλαχιστον ας ξερουμε ποιος μας ενοχλει...



Παγωνα για φακελακια γιατρων ...



Αφου δεν ειναι καν γιατρος....

Πτυχιο απο Ιταλια εχει....

Για οσους ξερουν τι σημαινει αυτο....



Αποκαλυπτικός ο Συνταγματολογος Βασιλης Σπύρου...

 





Ψωμιάδης: Αν αρρωστήσει ο Πατέλης θα πάει σε γυναικολόγο;;;



Τους εκανε παλι να τσιριζουν....

Και δυστυχως οι καναλαρχες, δεν τους εχουν απολυσει ακομη....

Δειτε και...

Γελαστε η κλαψτε...



Οι Μολδαβοι φερθηκαν εξυπνοτερα απο τους Ελληνες....

Εμας δεν μας ρωτησαν μας επιασαν Κωτσους....

Αυτους τους ρωτησαν και....



Η Μολδαβία καταψηφίζει την ένταξη στην ΕΕ...
Μετά την επεξεργασία του 95% των ψηφοδελτίων σε όλη τη Μολδαβία, το 51,52% ψήφισε κατά της ένταξης της δημοκρατίας στην ΕΕ, καθώς η νυν Πρόεδρος Μάγια Σαντού κατηγόρησε ορισμένες «οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και ξένες δυνάμεις» ότι απέτυχαν να επιτύχουν τα αποτελέσματα που ήθελε.
Αν και βρέθηκε στην κορυφή στην προεδρική ψηφοφορία με 40,34% έναντι 27,29% του Alexandru Stoianoglo, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέστη τεράστιες ήττες στη Γκαγκαουζία και την Υπερδνειστερία.
Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, ο Sandu ανέβαλε την παρουσία του στον Τύπο τρεις φορές. Αφού έμεινε για αρκετές ώρες, αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους για ενάμιση λεπτό, έκανε δήλωση και έφυγε βιαστικά χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Οι Sandu και Stoianoglo θα εισέλθουν τώρα σε δεύτερο γύρο τον Νοέμβριο



Eλοv Mασκ: Υπήρξε καταστoλή πλnροφοριώv, παραβiασn της ελευθερiας, το εμβoλιo δεν λειτούργnσε...

Απίστευτος διάλογος μεταξύ φοιτητή και του Έλον Μασκ σε Κολέγιο της Αμερικής...



ElonMusk: «Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά ενάντια στην βία που αναγκάζει τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλιο, αυτό είναι σίγουρο».

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ: «Επίσης, το εμβόλιο για τον COVID19 δεν λειτούργησε».

Elon Musk: «Ναι. Και η καταστολή πληροφοριών σχετικά με αυτό και τις παρενέργειες. Αυτό ήταν τρομερό. Η κυβέρνηση Biden Harris προσπάθησε να επιβάλει ότι οποιαδήποτε εταιρεία έχει ομοσπονδιακά συμβόλαια, που είναι οι περισσότερες εταιρείες, θα αναγκαζόταν να εμβολιάσει όλους στην εταιρεία ή αυτά τς άτομα θα έπρεπε να απολυθούν. Τώρα, ευτυχώς, αυτό καταρρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά αυτό είναι τρελό. Αυτό είναι μια μαζική παραβίαση της ελευθερίας σας»


πηγη

Αυτα μονο στην Ελλαδα συμβαινουν...



Δυστυχως...

Μονο εδω συμβαινουν....

Τι;;;

Δειτε το βιντεο...



Πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα;;; Συζητουν κρυφα γι αυτα;;;

Η κυβέρνηση εν κρυπτώ ξεκίνησε συζητήσεις για κατασκευή τους με αμερικανική εταιρεία...



Για επαφές στην Αθήνα αναχωρεί από τις ΗΠΑ ο CEO της εταιρείας Radiant Energy Group όπως ανέφερε ο ίδιος σε ενημέρωσή του.

Το παραπάνω ίσως να μην ήταν καν είδηση εάν ο Mark Nelson όπως είναι το όνομά του δεν ανέφερε κάποια δεδομένα τα οποία για πρώτη φορά ακούγονται.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή του:

«Φεύγω για Ελλάδα. “Περίμενε”, μπορεί να πει κάποιος.

“Η Ελλάδα δεν έχει πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας!”

Η Ελλάδα δεν έχει πυρηνικό πρόγραμμα…ακόμα.

Ήρθε όμως η ώρα να διορθωθεί αυτό.

Περισσότερα από την Αθήνα τη Δευτέρα.».

Η ενημέρωση του Νέλσον είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Οι επαφές που θα έχει στην Αθήνα –προφανώς με κυβερνητικές υπηρεσίες- από αύριο Δευτέρα αναμφισβήτητα θα περιστραφούν γύρω από το θέμα πυρηνικής ενέργειας και Ελλάδας.

Η Radiant Energy Group (REG) είναι μια εταιρεία συμβούλων, όχι ιδιαίτερα γνωστή πάντως,  που εστιάζει στο να βοηθά τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες να μεταβούν σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα και υψηλής ενέργειας.

Παρέχουν γνώσεις βάσει δεδομένων και στρατηγικούς οδικούς χάρτες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της καθαρής ενέργειας.

Η REG ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών για την πυρηνική ενέργεια, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ενέργεια παραμένει προσιτή και άφθονη.

Στο βίντεο ο Mark Nelson αναφέρει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα χρειαστούν μια σημαντική επέκταση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε πολλές χώρες, καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενεργείας.

Ενδεικτικά ο ιδιοκτήτης του κλειστού πυρηνικού εργοστασίου του Three Mile Island στην Πενσυλβάνια θα επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αναβιώσει, συμφωνώντας να πουλήσει όλη την παραγωγή του σε ηλεκτρική ισχύ στη Microsoft Corp. καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός αναζητά όλο και πιο πολύ ηλεκτρική ενέργεια «χωρίς τη χρήση άνθρακα» για κέντρα δεδομένων για να τροφοδοτήσει την έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε ανύποπτο χρονικό διάστημα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας τους!

Ειδικά αυτών που λειτουργούν με τεχνολογία μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων (Small Modular Reactors – SMRs).

Τα πυρηνικά τσέπης… όπως αλλιώς έχουν επικρατήσει να λέγονται πρόκειται για μικρά εργοστάσια, μικροί αντιδραστήρες, ισχύος 50, 70 το πολύ 300 MW (Μεγαβάτ).

Λειτουργούν με την ίδια τεχνολογία, όπως οι μεγάλοι πυρηνικοί αντιδραστήρες ισχύος 1.000 MW είναι χαμηλότερου κόστους καθώς για παράδειγμα απαιτούνται λιγότερες ποσότητες νερού για την ψύξη του αντιδραστήρια, ενώ είναι ευέλικτα στο να μετακινηθούν.

Κι αν σκάσουν σε σεισμό; Ε, «αρθρωτή» θα είναι και η καταστροφή…


πηγη

Πουτιν: Εμεις κανουμε κουμαντο, οχι η Δυση...



Αληθεια ειπε κι ας μην το καταλαβαινουν ορισμενοι...



Αρχισαν...Δικες τους παραλιες ζητουν οι εισβολεις για μπανιο με μπουργκινι ! ! !



Εγιναν πολλοι....

Νοιωθουν ισχυροι...

Ξεχασαν την ειρηνικη συνυπαρξη....

Αρχισαν να απαιτουν....

Καιρος να παρουν ποδι και να πανε απο κει που ηρθαν...






Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Δες την καταντια μας...



Πηραμε πολλα δις...

Που πηγαν αυτα;

Ποιος τα καταναλωσε;

Ποιος τα εφαγε;

Ουτε εγω, ουτε συ....

Ξυπνα επιτελους !



Mάζnς: Επιτρέπεται να πεθάvεις από vαρκωτικά, για την πατρiδα όχι...

 


Εχει δικιο ο καθηγητης δυστυχως...



Πολλες αγαπες με τα Πακια η γρια...



Δεν τα λεμε εμεις...

Ο κοσμος τοχει τουμπανο....

Δειτε τις αναρτησεις παρακατω...

Και τα συμπερασματα δικα σας...



























Το Εθνικο Πολιτικο Κινημα ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ, μοιραζει τροφιμα στους ανημπορους Ελληνες...



Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της λαχαναγοράς για αυτή τους την προσφορά...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του ιερού λόχου για αυτή τους την δράση να βοηθήσουν ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη...

Και πραγματικά αξίζει κάποιος να έρθει στον ιερό λόχο να μάθει πως είναι να είσαι σε έναν υπέροχο χώρο που το παν είναι η οικογένεια η φιλία μεταξύ μας και όλα όσα δεν έχει δει όλα αυτά τα χρόνια!!!



Mnτσοτακισταv: Ο εισβoλεας μπορει να γινει Ελλnv...το αρvi ομως oχι ! ! !



Ολα αυτα συμβαινουν σημερα εδω...

Ο λαθρο μπορει να γινει Ελληνας....

Το αρνι ομως οχι....

Τι σημαινει αυτο;

Τα καλα συμφεροντα καποιων, ειναι και ο νομος στο Μητσοτακισταν...

Κι εσυ Ελληνα ηλιθιε, συνεχιζεις να τους φιλας το χερι....

Εισαι αξιος της τυχης σου...

Δεν σε λυπαμαι οτι κι αν παθεις...




Κρiση υγεiας τoύρμπο καρκivου εμφαviζεται σε xιλιάδες μπoλιασμέvoυς....

Η βρετανική κυβέρνηση κηρύσσει «Κρίση υγείας του καρκίνου Turbo» καθώς διαγιγνώσκονται χιλιάδες κάθε μέρα περιστατικά...



Η βρετανική κυβέρνηση έχει κηρύξει «turbo υγειονομική κρίση καρκίνου» στη χώρα καθώς χιλιάδες εμβολιασμένα άτομα κατά του Covid διαγιγνώσκονται με σπάνιες και επιθετικές μορφές καρκίνου κάθε 24 ώρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία του NHS.

Τα κρούσματα καρκίνου έχουν φτάσει σε ιστορικό υψηλό, με σχεδόν 1.000 άτομα την ημέρα να διαγιγνώσκονται αφού είχαν προχωρήσει σε εμβολιασμούς.

Η απότομη αύξηση σημειώθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία των πειραματικών εμβολίων mRNA σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Η Dame Cally Palmer, εθνική διευθύντρια καρκίνου στο NHS England, δήλωσε: «Η δουλειά μας οδηγεί σε περισσότερους ανθρώπους να ξεκινούν έγκαιρα τη θεραπεία – ενδεχομένως σώζοντας ζωές.

«Κάποιοι εξακολουθούν να περιμένουν πολύ καιρό για να λάβουν μια διάγνωση ή την πλήρη ξεκάθαρη διάγνωση, και πρέπει να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν υψηλής ποιότητας και έγκαιρη φροντίδα».

Προκαλεί τεράστια ανησυχία και έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές της χώρας πού δηλώνουν έκπληκτες για τα αποτελέσματα


πηγη

Παπατζης ηταν...Παπατζης εμεινε ! ! !



Τις όχι και πολύ μακρινές εποχές που εργαζόταν ως δημοσιογράφος θυμήθηκε ο Γιώργος Αυτιάς, που βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και παρουσίασε ένα ρεπορτάζ που έκανε στην κεντρική αγορά των Βρυξελλών.

Μαζί με τους παρουσιαστές Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο σχολίασαν το βίντεο - ρεπορτάζ απ' την αγορά της πρωτεύουσας του Βελγίου για να μας δείξουν πόσο πιο φθηνά είναι τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο. Μόνο που το έκαναν με άκρως παραπλανητικό τρόπο, συγκρίνοντας τους μισθούς στις δύο χώρες.

Αφού λοιπόν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που το φιλέτο μπαρμπουνιού πωλείται έναντι σχεδόν 75 ευρώ στις Βρυξέλλες και το λάδι στα 15 ευρώ τα 750 ml, πέρασαν στην παραπληροφόρηση.

Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, άρχισε να σχολιάζει ότι «Αυτό είναι κλοπή, δεν είναι τιμή» και στο σχόλιο του Γ. Αυτιά πως εκεί πάνε με επιχειρησιακές συμβάσεις, ο δημοσιογράφος οικοδεσπότης υποστήριξε πως «μπορεί ο κατώτατος να είναι 1.000-1.100, αλλά δεν είναι στα ύψη οι μισθοί στο Βέλγιο».

Ο δε Γιώργος Αυτιάς που είναι ευρωβουλευτής δεν θεώρησε ότι πρέπει να διορθώσει τον οικοδεσπότη για το ύψος του κατώτατου μισθού στο Βέλγιο και απλά συμφώνησε σιωπηρά. Και κάπως έτσι, πέρασαν σε ένα ελληνικό ιχθυοπωλείο για να μας δείξουν πόσο πιο φτηνά κοστίζει το χταπόδι και το λαβράκι στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο από την 1η Απριλίου έφτασε τα 2.029,88 ευρώ το μήνα. Παραπάνω από διπλάσιος σε σχέση με την Ελλάδα.


πηγη

ΓΕΜΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ ΠOYΤ@ΝEΣ....



Απίστευτη αποκάλυψη....

“Ένα ζήτημα για το οποίο δεν μιλάει κανείς και θα το φέρουμε τις επόμενες μέρες στην ευρωβουλή είναι το τράφικινγκ γυναικών που γίνεται από την Ουκρανία....

Περισσότερες από 200.000 γυναίκες από την Ουκρανια εργάζονται ως ιερόδουλες στην Γερμανία. Τέλος υπάρχουν καταγγελίες ότι ο δήμαρχος του Κιέβου και στενός συνεργάτης του Ζελένσκι έχει περισσότερους από 100 οίκους ανοχής μόνο στο Κίεβο.

Αλήθεια αυτούς τους μαφιόζους εξοπλίζει με ελληνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

Εχουν παραπονα και οι επιvτοματιες γuφτοι...



Ετσι ειναι δυστυχως....

Δεν τους φτανουν οσα παιρνουν , θελουν κι αλλα....

Ετσι ειναι μαθημενοι αλλωστε....

ΖΗΤΟΥΛΕΣ ! ! !



Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....

Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ'



Με αφορμή το γεγονός ότι, ΟΥΔΕΙΣ εκ της "Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας" της χώρας υπό την ονομασία Greece, αναφέρει το Όνομα του Στρατηλάτη Βασιλέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΒ' ως Ιθύνοντα Νού και Αρχιστρατήγου του Στρατού Θεσσαλίας, στους Απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους, σύντομη μνεία για τον Μέγιστο Άνδρα, ως ελάχιστη Τιμή.

«Είναι Έλλην και μόνον Έλλην!».

Ομολογία του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Μπριάν, για τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο.

Ποιός είναι ο Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ'.

Ο Ενσαρκωτής του διαρκούς Πανελληνίου Πόθου, Απελευθέρωσε την Ήπειρο, την Μακεδονία και Παρασημοφόρησε τις Πολεμικές Ελληνικές Σημαίες της Στρατιάς Μικράς Ασίας στο Δορύλαιον, πρό της Προελάσεως και Κατακτήσεως της Κωνσταντινουπόλεως. 

Το Όνομά του Θρύλος ... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!

Το Όνομα του το έδωσε ως Νονός του, ο Υπερήφανος Ελληνικός Λαός, όλοι οι Έλληνες Πολίτες μόλις έμαθαν ότι θα έλθει στο Φώς του Ηλίου, ο Πρωτότοκος Υιός του Βασιλέως Γεωργίου Α'.

Ως διά μαγείας ακούστηκε σε όλη την τότε Ελληνική επικράτεια το Θεϊκό Βασιλικό Όνομα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!

Εκείνος, Αντάξιος του ΈΘΝΟΥΣ των Ελλήνων, Ηγήθηκε όλων των Ελληνικών Στρατιωτικών δυνάμεων, Παντού και Πάντα. 

Εγνώριζε όλους τους Στρατιώτες με τα μικρά τους Ονόματα και εκείνοι τον ελάτρευαν, ενώ μετά την αποστρατεία τους, έφερναν ως Ενθύμιο στα σπίτια τους μία ιδιόχειρη ενυπόγραφη φωτογραφία, Δώρο του ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Ήταν ο Πατέρας τους και ήταν τα Παιδιά του. 

Τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρεττανίας αναφέρουν τους λόγους που τον εσυκοφάντισαν και τον εμπόδισαν να Απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη. 

Πολύ απλά, δέν άντεχαν το γεγονός ότι, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ' θα ήταν ο Διάδοχος του Θρόνου του Ήρωα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου! 

Ιεραρχικά θα Ηγήτο όλων των Βασιλέων επί Γής, "εξεθρονίζοντας" από την Πρωτοκαθεδρία την Βασίλισσα της Αγγλίας!

Ο Χίμπεν παρουσιάζει μάλιστα και ντοκουμέντα όπου οι "σύμμαχοι" δέν ήθελαν να μετάσχει η Ελλάς στον πόλεμο των Στενών και δήλωναν πως δέν ήθελαν να μπεί στην Πόλη ως ο Διάδοχος του Παλαιολόγου, ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄.

Σε συνομιλία  με τον παλαιό του Συμμαθητή στην Ένδοξη Σ.Σ.Ε., Αντιστράτηγο Ιωάννη Ιωαννίδη, ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος, στις 30 Ιουνίου 1922 θα πεί μεταξύ άλλων :

"Έχω την Συνείδησίν μου τελείως ήσυχον και ολοσχερώς ανεπαυμένην. 

Έπραξα πάντοτε, πανταχού και εν παντί και ως Βασιλεύς και ως Διάδοχος και ως Στρατιώτης και ως Πολίτης και ως Φίλος το καθήκον μου ...

Η αδέκαστος και απροσωπόληπτος Ιστορία θα κρίνη πάντας και εμέ, απαθώς ψυχραίμως και ανεπιρέαστως. 

Και η αυθεντική και ευθεία αυτής κρίσις, έσται η μεγίστη μου αμοιβή και η αειθαλής και ευανθής υστεροφημία μου ..."

Δέος! Θαυμασμός! Σεβασμός! Τιμή! 

για τον Απελευθερωτή 

Στρατηλάτη ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΙΒ'.

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.