Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....

Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ'



Με αφορμή το γεγονός ότι, ΟΥΔΕΙΣ εκ της "Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας" της χώρας υπό την ονομασία Greece, αναφέρει το Όνομα του Στρατηλάτη Βασιλέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΒ' ως Ιθύνοντα Νού και Αρχιστρατήγου του Στρατού Θεσσαλίας, στους Απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους, σύντομη μνεία για τον Μέγιστο Άνδρα, ως ελάχιστη Τιμή.

«Είναι Έλλην και μόνον Έλλην!».

Ομολογία του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Μπριάν, για τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο.

Ποιός είναι ο Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ'.

Ο Ενσαρκωτής του διαρκούς Πανελληνίου Πόθου, Απελευθέρωσε την Ήπειρο, την Μακεδονία και Παρασημοφόρησε τις Πολεμικές Ελληνικές Σημαίες της Στρατιάς Μικράς Ασίας στο Δορύλαιον, πρό της Προελάσεως και Κατακτήσεως της Κωνσταντινουπόλεως. 

Το Όνομά του Θρύλος ... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!

Το Όνομα του το έδωσε ως Νονός του, ο Υπερήφανος Ελληνικός Λαός, όλοι οι Έλληνες Πολίτες μόλις έμαθαν ότι θα έλθει στο Φώς του Ηλίου, ο Πρωτότοκος Υιός του Βασιλέως Γεωργίου Α'.

Ως διά μαγείας ακούστηκε σε όλη την τότε Ελληνική επικράτεια το Θεϊκό Βασιλικό Όνομα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!

Εκείνος, Αντάξιος του ΈΘΝΟΥΣ των Ελλήνων, Ηγήθηκε όλων των Ελληνικών Στρατιωτικών δυνάμεων, Παντού και Πάντα. 

Εγνώριζε όλους τους Στρατιώτες με τα μικρά τους Ονόματα και εκείνοι τον ελάτρευαν, ενώ μετά την αποστρατεία τους, έφερναν ως Ενθύμιο στα σπίτια τους μία ιδιόχειρη ενυπόγραφη φωτογραφία, Δώρο του ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Ήταν ο Πατέρας τους και ήταν τα Παιδιά του. 

Τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρεττανίας αναφέρουν τους λόγους που τον εσυκοφάντισαν και τον εμπόδισαν να Απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη. 

Πολύ απλά, δέν άντεχαν το γεγονός ότι, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ' θα ήταν ο Διάδοχος του Θρόνου του Ήρωα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου! 

Ιεραρχικά θα Ηγήτο όλων των Βασιλέων επί Γής, "εξεθρονίζοντας" από την Πρωτοκαθεδρία την Βασίλισσα της Αγγλίας!

Ο Χίμπεν παρουσιάζει μάλιστα και ντοκουμέντα όπου οι "σύμμαχοι" δέν ήθελαν να μετάσχει η Ελλάς στον πόλεμο των Στενών και δήλωναν πως δέν ήθελαν να μπεί στην Πόλη ως ο Διάδοχος του Παλαιολόγου, ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄.

Σε συνομιλία  με τον παλαιό του Συμμαθητή στην Ένδοξη Σ.Σ.Ε., Αντιστράτηγο Ιωάννη Ιωαννίδη, ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος, στις 30 Ιουνίου 1922 θα πεί μεταξύ άλλων :

"Έχω την Συνείδησίν μου τελείως ήσυχον και ολοσχερώς ανεπαυμένην. 

Έπραξα πάντοτε, πανταχού και εν παντί και ως Βασιλεύς και ως Διάδοχος και ως Στρατιώτης και ως Πολίτης και ως Φίλος το καθήκον μου ...

Η αδέκαστος και απροσωπόληπτος Ιστορία θα κρίνη πάντας και εμέ, απαθώς ψυχραίμως και ανεπιρέαστως. 

Και η αυθεντική και ευθεία αυτής κρίσις, έσται η μεγίστη μου αμοιβή και η αειθαλής και ευανθής υστεροφημία μου ..."

Δέος! Θαυμασμός! Σεβασμός! Τιμή! 

για τον Απελευθερωτή 

Στρατηλάτη ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΙΒ'.

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.