Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

32 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F16 ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ;;; Απαντησε ρε Δενδια...

ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΧΙ 32 ΜΑΧΗΤΙΚΑ F16 ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ; 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ;



«Φάντομ» Πολεμικής Αεροπορίας, πού πήγαν τα μισά;» έχει τίτλο παραπολιτικό σχόλιο στο «Kalami Greek American News» με έδρα τις ΗΠΑ. Η είδηση που αναφέρεται επί λέξει είναι πως «στην βάση τους (την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα), δεν είναι όλα.

Τα μισά έφυγαν ή εγκαταστάθηκαν αλλού στην ελληνική επικράτεια ή «μετανάστευσαν» στη … Δυτική Ουκρανία. Απαντήσεις υπάρχουν; Κόμματα μη διαπλεκόμενα αντιπολίτευσης, υπάρχουν, για να ασχοληθούν με το ζήτημα;».

Στη δική μας έρευνα και σύμφωνα με τον ιστότοπο eurasiantimes-com, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος ∆ένδιας δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα μαχητικά στο Κίεβο. Είπε ότι η απόσυρση θα μπορούσε να συμβεί μετά τη συνεχιζόμενη «ριζική» αναθεώρηση των Ελληνικών Ενόπλων ∆υνάμεων, η οποία περιλαμβάνει μια διεξοδική επαναξιολόγηση της αεροπορίας της […]. Το Κίεβο αναζητούσε εδώ και καιρό μαχητικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής για να αμφισβητήσει τη ρωσική ανωτερότητα στον αέρα και με αμερικανικά και ευρωπαϊκά συστήματα εδάφους – αέρος (SAM) […].

Χωρίς τα κατάλληλα όπλα σε επαρκή ποσότητα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της πρώτης γραμμής όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους. Η Μόσχα, εδώ και εβδομάδες, συντρίβει τις ουκρανικές θέσεις χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και αυξάνει την πιθανότητα διείσδυσης στην πρώτη γραμμή».

Επίσης η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda, επικαλούμενη σχετικές πηγές του Al Jazeera μετέδωσε ότι «η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα έχει προγραμματίσει να παροπλίσει 32 παλιά μαχητικά F-16 Block-30 και να τα στείλει στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να αναβαθμίσει 82 F-16 σε διάταξη Block-70 και να αποκτήσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale τέταρτης γενιάς από τη Γαλλία. Η επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ εξουσιοδότησε επίσης την Ελλάδα να αγοράσει έως και 40 μαχητικά πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35. Σύμφωνα με πηγές του Al Jazeera, η Ελλάδα πιστεύει ότι είναι καλύτερο να στείλει αυτά τα αεροσκάφη πίσω στις ΗΠΑ πρώτα, όπου θα αναβαθμιστούν και στη συνέχεια θα σταλούν στο Κίεβο.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.