Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Την πατησε ασχημα η Γκρετα...



Με το που φόρεσε την κεφίγια και άρχισε να μιλά ανοιχτά για την «ongoing genocide» στη Γάζα, η Γκρέτα εξοστρακίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τη δημόσια σφαίρα, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, μια στρατιά από ακροδεξιά διαδικτυακά τρολ της επιτίθενται καθημερινά στα σόσιαλ μίντια με τον χυδαιότερο τρόπο, βρίζοντάς την τρομοκράτισσα, «πουτανάκι της Χαμάς» κι άλλα τέτοια ωραία.

Εντάξει, δεν πέφτουμε κι από τα σύννεφα. Το μιντιακό σύστημα έχει συγκεκριμένες αντοχές, κι αν τις περάσεις, σε θάβει ζωντανό, σαν να μην υπήρξες ποτέ. Damnatio memoriae!
Εδώ οι Αμερικανοί στείλανε τους σερίφηδες και την έφιππη αστυνομία για να διαλύσουν το πρωτοφανές φιλο-παλαιστινιακό αντιπολεμικό κίνημα στα πανεπιστήμια, που θυμίζει όλο και περισσότερο 1968 και Βιετνάμ: ξύλο, συλλήψεις, και -το χειρότερο- εκδικητικές διαγραφές εκατοντάδων φοιτητών και φοιτητριών από τα μητρώα. Γιατί όλα κι όλα, καλή η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης, αλλά έχει και τα όριά της – δεν γίνεται να θυμώνουμε το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι, και μάλιστα σε εκλογική χρονιά! "


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.