Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΝΔ: Xωρiς αυτoδυvαμiα πάμε υπoxρεωτικά σε τρiτες kάλπες....

Εκλογες μεχρι να σβησει ο ηλιος, αν η Νουδουλα δεν παρει αυτοδυναμια...



Η απλή αναλογική φαίνεται πως την έκανε τη ζημιά της!

Πιθανό περισσότερο από ποτέ, παρά το 40% της ΝΔ, είναι το σενάριο η Ελλάδα να πάει σε τρίτες απανωτές εκλογές αυτό το καλοκαίρι!

Μιλώντας στο MEGA ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής ΝΔ, σχολίασε τη νίκη της 21ης Μαϊου και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε πως η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό του πρώτου κόμματος αλλά και σε συνδυασμό με το ποσοστό που θα λάβουν αθροιστικά τα κόμματα που δεν θα πιάσουν το όριο του 3%. Όσο πιο υψηλό το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής τόσο χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Αντίστροφα, όσα περισσότερα κόμματα στο κοινοβούλιο (άρα μικρότερο ποσοστό για τους λοιπούς συνδυασμούς), τόσο θα ανεβαίνει το μίνιμουμ ποσοστό για τον πρώτο. Με πεντακομματική Βουλή η αυτοδυναμία εξασφαλίζεται με ποσοστό περί το 37,5%, με εξακομματική ο πήχης ανεβαίνει γύρω στο 38,4% και με επτακομματική στο 39,3%.

Ο Μάκης Βορίδης αποκάλυψε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

«Το μεγάλο επίδικο των εκλογών είναι η αυτοδυναμία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο πρ. ΥΠΕΣ σημείωσε πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία και «επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε».

«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες».


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.