Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Φoβoς για viκη της ΝlΚHΣ και τρεxει ο Aφoρισμεvoς στo Aγιo Oρoς...

Δεν είναι τυχαίο ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Άγιο Όρος προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους της εκκλησίας το θέμα αυτό....



Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το κόμμα Νίκη έφτασε στην είσοδο της Βουλής λαμβάνοντας 2,9% στηριζόμενο στις ψήφους των νέων που στο παρελθόν ήταν στην Χρυσή Αυγή και στον Ηλία Κασιδιάρη παρά από τις μεγάλες ηλικίες.

Φυσικά από κάποια στελέχη της ΝΔ εκφράστηκε η άποψη ότι η τόσο μεγάλη προβολή του θέματος εξαιτίας της αγωνίας των στελεχών της ΝΔ αντί να βλάψει τα δύο κόμματα αντίθετα μπορεί να τα ενισχύσει. Το δε αφήγημα ότι η Νίκη χρηματοδοτείται από τον ρωσικό παράγοντα δημιουργεί αίσθηση καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών έχουν φιλορωσικά αισθήματα.

Με αφορμή την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τις σαφείς αιχμές για την «εργαλειοποίηση της πίστης» για εκλογικούς λόγους που εκλήφθηκε ως αιχμή προς το κόμμα «Νίκη» και τον Κυριάκο Βελόπουλο -κυρίως, όμως, για το πρώτο- καθώς φαίνεται πως μητροπόλεις, ιερείς και μοναστήρια στην Βόρεια Ελλάδα προτρέπουν έμμεσα ή και άμεσα τους πιστούς να τα στηρίξουν κάποιοι λένε ότι η ΝΔ προσέγγισε την επίσημη εκκλησία προκειμένου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να στέλνει μήνυμα στους πιστούς.

Το κόμμα «Νίκη» του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσκοπικά περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου με ποσοστό 1%. Στην Πειραιώς έλεγαν πως η εμφάνισή του ίσως συνδράμει στην συσπείρωση ακροδεξιών ψήφων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην πλαγιοκόπηση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στις εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης το Κιλκίς, την Πιερία, την Πέλλα, τις Σέρρες και αλλού, περιοχές, δηλαδή, που το κόμμα Νατσιού συγκεντρώνει πολύ υψηλές επιδόσεις (7-8%)...


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.