Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Oυάσιvγκτov: Ξεxαστε τov Εαst Μed, θα αγoραζετε απo μας LΝG....Συvεργαστεiτε με Toυρκiα ! ! !

Αυτα ειναι τα κατορθωματα μιας ξεφτιλισμενης Ανθελληνικης Κυβερνησεως....



Οριστικό τέλος στον East Med, τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα καθιστούσε την Ελλάδα πραγματικό ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη και θα άλλαζε την μοίρα της χώρας, έβαλε η Ουάσινγκτον. 

Είναι το δεύτερο κρίσιμο ενεργειακά έργο το οποίο ακυρώνεται μέσα σε μία δεκαετία μετά το South Stream, αφήνοντας την Ελλάδα στην «μαύρη μοίρα» της.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα, παρέθεσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον είναι αντίθετη με τον East Med, ή κάποιον άλλον αγωγό στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η Β.Νούλαντ σημειώνει ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία στις χώρες που θα συνεργαστούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο.

Μάλιστα εκτιμά ότι η περιοχή μπορεί να γίνει ενεργειακή μηχανή για τη Βόρεια Ευρώπη. Αναφέρεται, ακόμα, εκτενώς στην πρόθεση των ΗΠΑ να βελτιώσουν τη στρατηγική σχέση τους με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι στις επαφές της στην Άγκυρα αντιλήφθηκε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν γνωρίζει ότι οι κυρώσεις Ε.Ε. – ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μπορεί να γίνουν αισθητές και εκεί. 

Επιπλέον αναφέρεται στη σημασία της Αλεξανδρούπολης και των στρατιωτικών βάσεων που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα τόσο για την παροχή ασφάλειας στην περιοχή όσο και για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.



πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.