Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Σαλβίνι, ο πρώτος δυτικός πολιτικός που τολμά να ασκεί σκληρή κριτική στα όσα ο Ερντογάν πράττει ! ! ! (Η Ελληνικη κυβερνηση ασχολειται με τον Κορωναιο...)


Μ.Σαλβίνι κατά Ερντογάν: «Κάποιοι θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ αλλά αυτό το Ισλάμ είναι ασύμβατο με τις αξίες μας»
Σκληρές δηλώσεις από τον ηγέτη της ιταλικής Λέγκας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί 

Η ιταλική δεξιά αντέδρασε με δηλώσεις σε υψηλούς τόνους στην απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί και ουσιαστικά γίνεται ο πρώτος δυτικός πολιτικός που ασκεί σκληρή κριτική στα όσα ο Ερντογάν πράττει και "σώζει" την τιμή των ηγετών που με "χλιαρές" δηλώσεις ουσιαστικά αδιαφόρησαν για τα όσα έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αγία Σοφία.

Ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η προπέτεια ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής της Δύσης».

Παράλληλα, η επικεφαλής του επίσης δεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, τόνισε μέσω Facebook: «Ο Ερντογάν ολοκληρώνει την διαδικασία μετατροπής της κοσμικής Τουρκίας σε ισλαμικό σουλτανάτο μετατρέποντας (και πάλι) σε τζαμί το μουσείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Με την πράξη αυτή, που ο Ερντογάν θεωρεί ότι είναι μια επίδειξη δύναμης της ισλαμιστικής του ακρότητας, ο επίδοξος σουλτάνος, παραδέχεται απλώς ότι, εν έτει 2020, είναι ανάξιος να οικοδομήσει κάτι το οποίο να είναι σε θέση έστω και να προσεγγίσει το μεγαλείο της βασιλικής της Αγίας Σοφίας, η οποία οικοδομήθηκε πριν από περίπου 1.500 χρόνια από την χριστιανική Κωνσταντινούπολη».







Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.