Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ιατρος Στεφανιδης Κυριακος: Μήπως τελικά προσπαθούν να καλύψουν το φάουλ που είχαν κάνει αρχικά και έλεγαν ότι μάσκα πρέπει να φορούν μόνο όσοι νοσούν;;;

Τα οξύμωρα με τους περιορισμούς
Παρ’ όλο που σε γενικές γραμμές οι επιδημιολόγοι και η κυβέρνηση καταφέρνουν και ελέγχουν την κατάσταση, υπάρχουν πολλά που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί επιβλήθηκαν.

Για παράδειγμα:
Η χρήση μάσκας δεν συνίσταται στην Ελλάδα, ενώ επιβάλλεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα με απειλή προστίμου. Δεν διαφωνώ ότι η λανθασμένη χρήση μάσκας μπορεί να είναι επικίνδυνη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να προφυλαχθεί αν βρεθεί δίπλα σ’ έναν ασυμπτωματικό φορέα.

Μόνο η μάσκα είναι το μέσον προφύλαξης. Με τα περιοριστικά μέτρα που καθιέρωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίσει ή να εξαλείψει αυτήν την πιθανότητα.

Για παράδειγμα δεν υπάρχει περιορισμός στο ωράριο της άθλησης (πχ 1 ώρα την ημέρα / άτομο και κοντά στο σπίτι του), δεν έκλεισε τους στενούς δρόμους (πχ παλιά παραλιακή Θεσσαλονίκης) ή δεν έκλεισε τις λαϊκές αγορές, κλπ.

Από την άλλη πάλι δεν σου επιτρέπει να παίξεις τένις (που ο ένας παίκτης από τον άλλον απέχει 10 μέτρα), δεν σου επιτρέπει να κολυμπήσεις στην θάλασσα, δεν σου επιτρέπει να κάνεις ψαροντούφεκο ή να ψαρεύεις με καλάμι από την παραλία, κλπ. Δεν νομίζετε ότι είναι οξύμωρο;;;

Μήπως τελικά προσπαθούν να καλύψουν το φάουλ που είχαν κάνει αρχικά και έλεγαν ότι μάσκα πρέπει να φορούν μόνο όσοι νοσούν;;;
Stefanidis Kyriakos


Θα ηθελα να σου θεσω ενα ερωτημα Γιατρε...
Ξερω οτι θα γελασεις...
Ο ιος μεταδιδεται απο τις καμπανες και τα μεγαφωνα των εκκλησιων; 


Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.