Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Σημιτης σε Καραμανλη: ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ....δεν μ αφησες να δωσω το μισο Αιγαιο στους Τουρκους ! ! !

Κι ομως ακομη κυκλοφορει ελευθερος....
Τι αλλο πρεπει να ομολογησει ο προδοτης;
Και γιατι ακομη δεν εχει κινηθει κατι εναντιον του; 
Μηπως υπαρχουν κι αλλοι προδοτες;

Σε ένα καινούργιο παραλήρημα λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, της προδοσίας των Ιμίων και αυτός που έριξε την χώρα στην καταστροφική παγίδα του ευρώ, κατηγορεί τον διάδοχο του Κωστάκη Καραμανλή ότι ουσιαστικά δεν τον άφησε να…δώσει το μισό Αιγαίο στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Σημίτης με άρθρο του κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επειδή δεν μοίρασε το Αιγαίο όπως είχε ο ίδιος συμφωνήσει στη σύνοδο του Ελσίνκι, μία συμφωνία η οποία αναγνώριζε «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πέρα της υφαλοκρηπίδας.

Όπως αναφέρεται είχε συμπεριληφθεί στην απόφαση ρήτρα που υποχρέωνε κάθε υποψήφιο κράτος, όπως ήταν η Τουρκία, «να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς. Αλλιώς θα πρέπει να φέρει τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου».

«Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε» περιγράφει σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το άρθρο γράφεται επ’ αφορμή των είκοσι χρόνων από τη Σύνοδο του Ελσίνκι και όπως υποστηρίζει η τότε επιτυχία δεν ολοκληρώθηκε γιατί στη σύνοδο κορυφής του 2004 ο Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές και δεν επέμεινε στη στρατηγική του Ελσίνκι, όπως είχε διαμορφωθεί από τον κ. Σημίτη με τη συνδρομή του Γιάννου Κρανιδιώτη.

«Ίσως σήμερα να είχαμε μια διαφορετική Τουρκία. Και αντί να κυριαρχούν οι φόβοι θερμών επεισοδίων, να συνεργάζονταν όλες οι χώρες της περιοχής για το κοινό τους μέλλον», γράφει ο κ. Σημίτης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η ελληνική αντιπροσωπεία απέρριψε άμεσα το πρώτο κείμενο της Συνόδου – το οποίο απείχε πολύ από τις ελληνικές θέσεις, υπογραμμίζοντας ότι στις 10 Δεκεμβρίου 1999 δήλωσε στους εταίρους πως αδυνατεί να συναινέσει στην υποψηφιότητα της Τουρκίας εάν δεν αντιμετωπιστεί θετικά και η υποψηφιότητα της Κύπρου.

Αυτά και πολλά άλλα που δείχνουν ποιοι μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια και πόσο ανίκανο και προδοτικό είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα ενώ όλοι αυτοί αντί να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να αρθρογραφούν θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποιο μπουντρούμι.








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.