Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Κυριε Υπουργε, γιατι εκλιπαρουμε να παρουμε τα Αμερικανικα ΣΑΠΑΚΙΑ (UH-60 Black Hawk), μετα απο τρια χρονια ?

Μπορουμε με τα λεφτα που θα κοστισει η συντηρηση τους να αποκτησουμε καινουρια αμμεσα...
Παρακαλουμε ομως για τα σαπακια εξ Αμερικης....
Γιατι ?
Δεν υπαρχουν αλλα?
Ποιος φωτεινος νους εκλιπαρει ?
Και μετα απο τρια χρονια.....
Που ηδη θα ειναι πολυ αργα πια...
Και ιδου η απαντηση που δικαιωνει το παραπανω σχολιο μας ......


Απάντηση έλαβε το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) σχετικά με το αίτημα για την προμήθεια μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα απάντησαν οι Αμερικανοί, τα ελικόπτερα θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, εάν και εφόσον τελικά πάρουμε τα ελικόπτερα, από το 2022 και μετά.

Η απόφαση αυτή συνάδει με τον προγραμματισμό του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία όλα τα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60A Black Hawk την περίοδο 2022-2024. Αρχικά θα αποσυρθούν τα UH-60A από την Εθνοφρουρά, και στη συνέχεια ο ίδιος τύπος ελικοπτέρων από τον Αμερικανικό Στρατό.

Μιλάμε δηλαδή για ελικόπτερα της έκδοσης «Α», που εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1979, είναι δηλαδή 40 ετών, αλλά με δυνατότητα αναβάθμισης ώστε να παραμείνουν σε υπηρεσία για αρκετά ακόμα χρόνια. Σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός διατηρεί σε υπηρεσία περίπου 2.100 UH-60 διαφόρων εκδόσεων και διαμορφώσεων. Τα UH-60A που θα αποσυρθούν θα αντικατασταθούν με 760 νεότερα UH-60V.

Το θέμα της προμήθειας των UH-60A δεν είναι τόσο απλό, ούτε η προμήθεια τους δεδομένη. Εδώ και αρκετό καιρό η ΑΣ (Αεροπορία Στρατού) έχει μελετήσει και αξιολογήσει την περίπτωση των UH-60A, την οποία έκρινε μη συμφέρουσα λόγω υψηλού κόστους, όχι απόκτησης, αλλά λόγω κόστους αποκατάστασης και επαναφορά τους σε πτητική κατάσταση. Έτσι, αντί των UH-60A επιλέχθηκε τελικά η προμήθεια των δέκα (10) επιπλέον CH-47 Chinook, ως οικονομικότερη και αποδοτικότερη επιλογή, από πλευράς κόστους-οφέλους.






πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.