Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Πελοπόννησος : ''Σάρωσε'' Αργολίδα - Κορινθία ο Ζορμπάς ! ! ! Ξεχείλισαν ποτάμια, εκκενώθηκαν σπίτια στη Νέα Κίο ! ! !


Τεράστια προβλήματα προκάλεσε στην Πελοπόννησο ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», που έπληξε ιδιαίτερα τους νομούς Αργολίδας και Κορίνθου αλλά και την Μάνη.

Πλημμύρες από ποτάμια που υπερχείλισαν, εκκενώσεις οικισμών και χάος στην κυκλοφορία, ήταν μερικά από όσα βίωσαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Πηγή: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Πελοπόννησος -Πλημμύρες, καταστροφές

Τατούλης: Να κηρυχθεί η Περιφέρεια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από το φαινόμενο “Ζορμπάς” σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών. Μάλιστα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «υπάρχει, επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί».

Μεγάλες οι ζημιές στην Κορινθία

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αγγελος Παπαγγελόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι αρκετά μεγάλες οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα γίνει από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική.»

Τα βίντεο από την Πελοπόννησο, είναι συγκλονιστικά και αποτυπώνουν την μανία της φύσης.

25 σπίτια πλημμύρισαν στο Αργος

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του 'Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο 'Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.»

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες.»

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αργολίδας, αλλά υπάρχει συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία εργάζονται και αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.»

Όσον αφορά στην πληροφορία για αγνοούμενο στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, διότι βρέθηκε άμεσα, καθώς είχε πάει να δει σε ποια κατάσταση ήταν το χωράφι του.»

Τεράστιες καταστροφές στην Αργολίδα

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Αργολίδα καθώς πλημμύρες «σαρώνουν» την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση, έχουν ξεχειλίσει τρία ποτάμια, Ο οικισμός Νέα Κίος εκκενώνεται ενώ βρέθηκε, ευτυχώς, λίγο μετά τις 20:00 ο άνδρας που αγνοούνταν και τον αναζητούσε η πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική επιχείρησε επίσης στον δρόμο από Μύλους προς Κιβέρι σε οικία όπου κινδύνευσαν άτομα καθώς το ποτάμι που περνάει στην περιοχή «έσπασε» και τα νερά έχουν κατακλύσει τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι

ΕΛ.ΑΣ: Αποφύγετε την κυκλοφορία προς το Αργος
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή (30/9)
Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες της Κυριακής την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Σοκ προκαλούν τα βίντεο από τις πλημμύρες στην Πελοπόννησο.

Η μανία του κυκλώνα «Ζορμπά» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε Άργος, Κόρινθο και Αρκαδία.

Οπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο πολλά ποτάμια έχουν ξεχειλίσει λόγω της κακοκαιρίας, πλημμυρίζοντας δρόμους, χωράφια, ακόμη και σπίτια.




Πηγή 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.