Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Παραληρημα Ερντογκαν: Η Τουρκία θα ηγηθεί για την παγκόσμια διασφάλιση της δικαιοσύνης και της γαλήνης....

Ζει στον Κοσμος του....
Πραγματικα ειναι Σαλεμενος....
Και δυστυχως κανεις δεν τον βαζει στην θεση του....
Ειναι για τρελαδικο ο τυπος...
Δειτε τι λεει...


Ερντογκαν....

– Η Τουρκία δίνει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της ιστορίας της

– Για όσο είμαστε σφιχτά δεμένοι με την πίστη μας, καμία φουρτούνα δεν μπορεί να μας καταστρέψει

-Η χώρα μας διανύει ένα ιστορικό διάστημα. Το παγκόσμιο ανώμαλο σύστημα τρίζει. Για αυτό κατά τόπους υπάρχουν οι ωδίνες του.

– Στην περιοχή μας και σε πολλά μέρη του κόσμου, υπάρχουν κοινωνίες που δυσκολεύονται να δώσουν ακόμη και τον αγώνα για την τιμή τους.

-Σε κανεναν δεν θα περνά καν από το μυαλό του, να επιτεθεί στην σημαία μας, στο εζαν μας και στα εδάφη μας.

– Εμφανίζονται κάποιοι που λένε ¨τι δουλειά έχει η Τουρκία στην Συρία, στην Λιβύη, στα Βαλκάνια και στην Αφρική ;¨ Αν κοιτάξουν λίγο γύρω τους θα καταλάβουν γιατί πρέπει η Τουρκία να βρίσκεται εκεί.

– Η Τουρκία διασφαλίζοντας την δική της ασφάλεια, παράλληλα θα ηγηθεί για την παγκόσμια διασφάλιση της δικαιοσύνης και της γαλήνης .

Ως κόμμα που σφράγισε τα τελευταία 17 χρόνια της χώρας μας, αγωνιζόμαστε με όλη μας την δύναμη για την σωτηρία του μέλλοντος της.








πηγη 

Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων...


Να συντρίψει τα «κεφάλια των Κούρδων» απείλησε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τελετή στην Καισάρεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του θα «συντρίψουν τα κεφάλια» των κουρδικών δυνάμεων εάν δεν ολοκληρώσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης από τη συνοριακή περιοχή.

«Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα (κατάπαυσης του πυρός). Η διαδικασία αυτή θα λήξει την Τρίτη το βράδυ. Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία, δεν θα περιμένουμε, όπως και πριν. Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τρομοκράτες», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή στην Καισάρεια., στην κεντρική Τουρκία το Σάββατο.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα «υλοποιήσει τα δικά της σχέδια» εάν δεν μπορέσει να επιτύχει λύση με τη Ρωσία σχετικά με τις συριακές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας.


«Χθες είχαμε συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την Τρίτη θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τον κ. Πούτιν», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν θα ήταν άλλο ένα βήμα στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία.

Η εκεχειρία έχει διάρκεια 120 ωρών και προβλέπει την απώθηση των κουρδικών δυνάμεων σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα.


Πηγή

Ερντογκάν ο Φονιάς: Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα

Το θρασος του, εχει ξεπερασει καθε οριο...
Και δυστυχως, τον ανεχονται και η Αμερικη, και η Ευρωπη, και η Ρωσια....
Ας οψονται τα Στενα που κατεχει...


Η Γαλλία και η Ευρώπη βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το εμπάργκο όπλο που έχουν επιβάλει εξαιτίας της επιχείρησης στη Συρία.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα είτε με σφαγές, είτε με εισβολές, είτε με αποικιοκρατίες» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής.

«Γνωρίζετε προφανώς καλύτερα από εμένα ποια αποικιοκρατική χώρα βρίσκεται πίσω από τη γενοκτονία της Ρουάντας» είπε με νόημα, για να προσθέσει ότι «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς εξαιτίας της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας στη Ρουάντα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ισχύει μέχρι σήμερα αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα». Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως, ακόμη και αν περάσουν 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Παρόλο που η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν» είπε. Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας, με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ Μέρκελ-Μακρόν-Τζόνσον και Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία και το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».






πηγη 

Βομβαρδίζουν αμάχους και νοσοκομεία με λευκό φωσφόρο οι φονιάδες του Ερντογκάν.....

Ποια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Βόρεια Συρία; …
Η Τουρκία βομβαρδίζει με βόμβες λευκού φωσφόρου ακόμη και νοσοκομείο....
Καποιος πρεπει επιτελους να σκοτωσει τον φονια τον Σαλεμενο...


Η τουρκική πολεμική αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιησε  σήμερα το πρωί,  απρόσκοπτες πτήσεις στην βόρεια Συρία βομβαρδίζοντας τα πάντα.....

Τουρκικά αεροσκάφη  βομβάρδισαν σήμερα και το νοσοκομείο στην πόλη Serêkaniyê,ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου κατά αμάχων, την ίδια στιγμή που η διεθνή κοινότητα δεν πράττει απολύτως τίποτα.... 

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ανακοίνωσε ότι «συλλέγει πληροφορίες» σχετικά με πιθανή χρήση χημικών όπλων» μετά από αναφορές ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίσουν αμάχους με λευκό φωσφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έγραψε ο Guardian .....







πηγη

Θρήνος στις Ενοπλες δυνάμεις: Νεκρός 48χρονος Λοχαγός του Στρατού Ξηράς

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 


Θρήνος στις ένοπλες δυνάμεις, αφού βυθίστηκαν στο πένθος από τον θάνατο 48χρονου Λοχαγού, που υπηρετούσε στα Ρίζια Ορεστιάδος και “έφυγε” ξαφνικά προχθές από ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος στην Ορεστιάδα και καταγόταν από τη Θεσσαλία. Αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια πρόβας χορευτικού σε σύλλογό που ήταν μέλος και αποφάσισε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδος προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς. Παρ’ ότι αυτό βρισκόταν περίπου διακόσια μέτρα από το σημείο που ήταν, κατά τη διάρκεια της μετάβασης του υπέστη ανακοπή και έχασε τη ζωή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη Τρίτη ο Λοχαγός πέρασε από την καθιερωμένη ετήσια ιατρική εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε και σε απλό καρδιογράφημα, αλλά και κάποιες άλλες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν βγαίνουν φυσικά άμεσα.

Ήταν πατέρας ενός παιδιού, ενώ κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του που βρίσκεται στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του και πολλούς συναδέλφους του οι οποίοι τον γνώριζαν και έπαθαν σοκ στο άκουσμα της θλιβερής είδησης.



Πηγή

Στελνει η Γαλλια Λεγεωναριους, στην Βορεια Συρια, στο πλευρο των Κουρδων;

Αυτο αν γινει...
Τοτε ερχεται και η διαλυση τη Τουρκιας...
Μακαρι βεβαια, γιατι ετσι θα ησυχασει και η Ελλαδα....
Διαβαστε λεπτομερειες....


Ο κ. Emmanuel Dupuy, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προοπτικών και Ασφάλειας στην Ευρώπη (IPSE), εξηγεί στο Sputnik πώς μια στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Παρισιού και Μόσχας μπορεί να δημιουργηθεί υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων στη Βόρεια Συρία.

«Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την τουρκική επιχείρηση, η οποία αμφισβητεί τον αγώνα κατά του Daesh, ωστόσο ο γαλλικός στρατός δεν είναι εκεί για να πολεμήσει την Τουρκία, αλλά για να εξαλείψει τα τελευταία κέντρα αντίστασης του Daesh.

Είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα μεταφέρει τα στρατεύματά της στη Συρία. Φοβάμαι ότι λόγω της έλλειψης αμερικανικής υποστήριξης (δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Συρία), η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες με μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, και ιδιαίτερα η Γερμανία, θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους.

Φανταστείτε αυτό: Ένα ελικόπτερο του συνασπισμού με γαλλικές ειδικές δυνάμεις πιάνεται στη γραμμή πυρός των τουρκικών στρατευμάτων στο Κόμπανι και οι Γάλλοι αναγκάζονται να πολεμήσουν. Εάν συμβεί αυτό, τότε οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ θα καταλήξουν να στραφούν η μία απέναντι στην άλλη στο πεδίο» ανέφερε ο πρόεδρος του IPSE.

Εάν δεν υπάρξει ενεργή προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο για να σταματήσει η προώθηση της Τουρκίας, οι Γάλλοι μπορεί να καταλήξουν ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες φατρίες. Η Γαλλία θα πρέπει να παρακολουθήσει την πορεία των γεγονότων, να παρακολουθήσει ήσυχα τους Κούρδους να σκοτώνονται και να επιτρέψει στην Τουρκία να μετατραπεί σε κατοχική δύναμη. Αυτό δεν είναι μια επιθυμητή επιλογή, αλλά μια αναγκαστική», συνέχισε.

Για την αυξανόμενη επικοινωνία Παρισίου-Μόσχας, ο πρόεδρο του IPSE δήλωσε πως το βλέπει ως μία θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται να φέρει νέα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ο Emmanuel Dupuy εξήγησε τη ξαφνική στροφή της Γαλλίας στη Ρωσία αναφέροντας πως, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι εκείνοι που μας υποστήριξαν στον αγώνα κατά του Daesh δεν μας ζητούν βοήθεια. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους υπερασπιστούμε. Ζητούν βοήθεια από τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο θεωρούσαμε αρχικά πηγή αποσταθεροποίησης της χώρας.

Είμαστε παγιδευμένοι από ένα παράδοξο, το οποίο αντανακλά την ουσία της αδράνειας μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να συσχετιστούμε με εκείνον που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον Τούρκο Πρόεδρο. Δεν πρόκειται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε για τη Γερμανία, ούτε για εμάς, τους Γάλλους, αλλά για τη Ρωσία», είπε, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε πως είναι πρόθυμος να δράσει και χωρίς το «πράσινο φως» της Μόσχας.

Ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου καρφώνει τις ΗΠΑ, καταγγέλοντας την προδοσία των Κούρδων και τη μονεμερή πολιτική των ΗΠΑ.

«Η Γαλλία έπαιζε πάντοτε ένα διπλό παιχνίδι στη Συρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολιτική της είναι τώρα σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική πραγματικότητα. Η κατάσταση αλλάζει για δύο λόγους. Πρώτον, οι ΗΠΑ δεν μας υποστηρίζουν πια. Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να φροντίσουν μόνο τον εαυτό τους. Εάν κάποιος παίζει ένα διπλό παιχνίδι, τότε αυτός δεν είναι η Γαλλία, ούτε η Τουρκία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν ένα διπλό παιχνίδι, με βάση την αρχή ότι όλοι έχουμε εισέλθει στον διεθνή συνασπισμό. Από διπλωματικής πλευράς, είμαστε έτοιμοι να καταστήσουμε σαφές ότι, εκτός από την παρέμβαση που εγκρίθηκε από το Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών, εκτός από την παρέμβαση που ενέκρινε η Ρωσία, υπήρξε διεθνής συνασπισμός. Απορρίφθηκε όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι βασίστηκε στο τουρκικό σχέδιο.
Από αυτή τη σκοπιά, έχουμε πέσει σε μια παγίδα που έστησαν οι σύμμαχοί μας», είπε, προμηνύοντας μια διεθνή ψυχρότητα απέναντι στην εγωιστική πολιτική του Τραμπ.

«Οι Κούρδοι αφέθηκαν στη μοίρα τους από την αρχή των τουρκικών επιχειρήσεων, τον Αύγουστο του 2016. Το γεγονός ότι οι γαλλικές δυνάμεις διατηρούσαν την παρουσία τους στο Κουρδιστάν δεν σημαίνει ότι θα τους υπερασπιζόντουσαν και θα εξασφάλιζαν «επίσημα» την ανεξαρτησία της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας (Rojava syrien). Νομίζω ότι, φυσικά, δεν ήταν προς το συμφέρον της Τουρκίας ούτε προς το συμφέρον του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Άσαντ.....

 Παρακολούθησε με ανησυχία, καθώς οι διαμαρτυρίες για την ανάπτυξη της κουρδικής αυτονομίας αυξήθηκαν.
Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι θέσαμε δύο στόχους για τις κουρδικές δυνάμεις (FDS και YPG) και το κόμμα της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD): τον αντιτρομοκρατικό αγώνας κατά του Daesh και την φύλαξη χιλιάδων αλλοδαπών μαχητών και των οικογενειών τους που συλλαμβάνονται και εξακολουθούν να φυλάσσονται από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας.
(Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, περίπου 74.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στο στρατόπεδο al-Hol, παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί για μέγιστο αριθμό 5.000).

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πώς 800 τζιχαντιστές και οι συγγενείς τους κατάφεραν πρόσφατα να ξεφύγουν από το στρατόπεδο Aïn Issa.

Το αποτέλεσμα είναι προφανές και αυτό προκαλεί σοβαρές ανησυχίες: τρεις γυναίκες από τη Γαλλία, οι οποίες έφυγαν από το στρατόπεδο των γυναικών και ήταν κοντά σε τζιχαντιστές, έχουν ήδη επιστρέψει στο Daesh. Αυτό επιβεβαιώνει τους φόβους του Παρισιού ότι οι τζιχαντιστές θα αρχίσουν να διασκορπίζονται.

Στερώντας από τους Κούρδους τη στήριξή μας, στους οποίους «έχουμε δώσει εντολή» να παρακολουθήσουν περίπου 3.000 μαχητές από 54 χώρες που κρατούνται από τη Συρία και το Ιράκ, πρέπει να λογοδοτήσουμε για την ελευθερία αυτών που μας εκτέλεσαν (τζιχαντιστές)», κατέληξε.

Η Γαλλία προσεγγίζει όλο και περισσότερο τη Μόσχα, καθώς οι ΗΠΑ καθιερώνονται ως αναξιόπιστος σύμμαχος για τις υπόλοιπες χώρες μετά την προδοσία των Κούρδων. Μια πιθανή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ρωσία θα αποτελέσει την αρχή ενός κυκεώνα εξελίξεων για το ΝΑΤΟ, καθώς και ριζικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.





πηγη 

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ, χωρις ελεος στον Ερντογκαν, απο Τουρκους δημοσιογραφους για την πανωλεθρια στην Συρια...

Οι εξελίξεις στη Συρία μπορεί να παρουσιάζονται στον τουρκικό λαό ως μεγάλη νίκη...
Αρχισαν ομως, να παιρνουν ειδηση το δουλεμα, που ριχνει μεσω των ΜΜΕ ο Σαλεμενος...
Και το χειροτερο γι αυτον....
Αρχισαν να τον ξεφτιλιζουν διχως ελεος...


Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu , Yilmaz Ozdil με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο “Γράψαμε ηρωικό έπος με την κατάπαυση του πυρός”.

Αναλυτικότερα γράφει:

«Κερδίσαμε μια νίκη ξεκινώντας την επιχείρηση.

Νικήσαμε σταματώντας την επιχείρηση.

Τώρα, έφτασε η σειρά να νικήσουμε αποσύροντας πίσω τις δυνάμεις μας.

Ο ηγέτης του αιώνα μας ύψωσε το ανάστημα του λέγοντας “Οι ΗΠΑ μας ζητούν εκεχειρία. Δεν θα κάνουμε ,με τίποτα, κατάπαυση του πυρός.”

Την επομένη ύψωσε το ανάστημα του κηρύσσοντας την κατάπαυση του πυρός.

Την ώρα που έφθαναν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια δηλώνοντας ότι “δεν θα συναντηθώ μαζί τους, θα συνομιλήσουν με τους ομόβαθμους τους. Εγώ θα μιλήσω με τον Τραμπ όταν έρθει.”

Ο υπουργός των Εξωτερικών μας φωτογραφήθηκε με στολή παραλλαγής και μπερέ ειδικών επιχειρήσεων και δημοσίευσε τις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά ο ίδιος δεν προέρχεται ούτε από τις τάξεις του Στρατού ,ούτε της Αστυνομίας.

Ο υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo είναι αξιωματικός απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και πριν γίνει υπουργός διετέλεσε αρχηγός της CIA.

Ο υπουργός άμυνας μας χωρίς να έχει υπηρετήσει ποτε ως διοικητής Στρατού έγινε Γενικός Επιτελάρχης .Στην καριέρα του ως Στρατηγός υπηρέτησε μόνο δυο χρόνια στο Τούντζελι και όλη η υπόλοιπη θητεία του ασκήθηκε στην Άγκυρα. Ήταν φίλος του Αμπντουλλάχ Γκιουλ από το Λύκειο.

O υπουργός άμυνας των ΗΠΑ πολέμησε στον Α΄ Πόλεμο του Κόλπου και ήταν συμμαθητής του Pompeo στη Στρατιωτική Ακαδημία.

Η αρχηγός της CIA , Gina Haspel , είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτό το αξίωμα στην Ιστορία αυτής της Υπηρεσίας. Υπηρέτησε ανελλιπώς 34 χρόνια στη CIA και γνωρίζει άριστα την τουρκική γλώσσα. Είχε υπηρετήσει στην Άγκυρα την περίοδο 1998-2001.

Διετέλεσε βοηθός του Σταθμάρχη της CIA. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Τουρκία συνέβησαν δυο σημαντικά γεγονότα. Μας παρέδωσα τον Οτζαλάν στις 15/2/1999 και πέντε εβδομάδες μετά μετέφεραν τον Φεττουλλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ, στις 21 /3/1999. Έναν έδωσαν και έναν πήραν.

Την εποχή που η Gina Haspel έκανε αυτά, ο δικός μας αρχηγός της ΜΙΤ ήταν ακόμα αξιωματικός στις διβιβάσεις.

Ο λαός μας μαθαίνει μόλις τώρα τα ονόματα Resulayn, Cerablus, Afrin. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας, όμως, κατάγεται από την Ισκεντερούν .

Οι πολίτες μας που σκέπτονται ότι θα κατακτήσουμε τη Δαμασκό σε τρεις ώρες , δεν θα ξέρουν να μας πουν , αν τους ρωτήσουμε, που βρίσκεται η Δημοκρατία Tuva. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας που υπερασπίζεται τη Δαμασκό κατάγεται από την Tuva, έχει τουρκική ρίζα. Ο πατέρας του ήταν Τούρκος από την Tuva.

Από την άλλη πλευρά…
Όταν ο Πούτιν αποκτούσε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Λένινγκρατ, ο δικός μας αποφοίτησε από το ιμάμα χατίπ (ιεροσπουδαστήριο). Ο Πούτιν υπηρέτησε στην KGB, ο δικός μας στην IETT (Υπηρεσία ηλεκτρονικών τροχήλατων μέσων τραμ-τουνέλ).

Όταν ο Πούτιν υπηρετούσε με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη κι έκανε κατασκοπεία στην Ανατολική Γερμανία, ο δικός μας υπηρετούσε ως σημαιοφόρος στο ΚΨΜ. Όταν ο Πούτιν ανέλαβε αρχηγός της FSB που αντικάτεστησε την KGB, ο δικός μας έβγαζε φωτογραφίες καθισμένος χάμω στα γόνατα των Ταλιμπάν.

Βέβαια, με τέτοια ισορροπία δυνάμεων είναι αναπόφευκτο να πετύχουμε και άλλες νίκες”.









πηγη 

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ: Γέροντας Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης: «..αρπάχτηκε μέσα σε ένα λευκότατο φώς και ανέβηκε ένα μέτρο περίπου πάνω από τη γη. Σιγά - σιγά άρχισε να μεταμορφώνεται και δεν ήταν πια ο Άγιος Πορφύριος ήταν η ίδια η Παναγία...» <ΒΙΝΤΕΟ>

Ο γέροντας Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης διηγείται ένα συνταρακτικό θαύμα που έζησε και είδε με τον Άγιο Πορφύριο.




Στο πλαίσιο των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, μίλησε ο Γέροντας Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, με θέμα: » Εμείς και οι νέοι μας σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Πορφυρίου, όπως την βιώσαμε από κοντά», με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, στο «Ενοριακό Αρχονταρίκι», που γίνεται στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, ο Γέροντας Ακάκιος απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.

Ο γέροντας Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης διηγείται ένα συνταρακτικό θαύμα που έζησε και είδε με τον Άγιο Πορφύριο, όταν ακόμα ήταν εν ζωή: «..αρπάχτηκε μέσα σε ένα λευκότατο φως και ανέβηκε ένα μέτρο περίπου πάνω από τη γη. Σιγά – σιγά άρχισε να μεταμορφώνεται και δεν ήταν πια ο Άγιος Πορφύριος ήταν η ίδια η Παναγία..!!»


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Καίγονται εργοστασια, ανατινάζουν τα παντα, οι επαναστατημενοι Κουρδοι σε Σμύρνη & Κων/πολη....

12 εκατομμυρια Κουρδοι ζουν μεσα στην Τουρκια....
Τεραστιος αριθμος...
Αρχισαν και ξεσηκωνονται....
Σ αναμμενα καρβουνα καθεται ο Σαλεμενος Σουλτανος....
Φτανει το τελος του και το τελος της Τουρκιας...


«Κτυπούν» αληθινά με κύμα σαμποτάζ το εσωτερικό της Τουρκίας οι Κούρδοι, υλοποιώντας κατά γράμμα σχέδιο, το οποίο έχει σκοπό την πρόκληση χάους και ανωμαλίας σε μια χώρα, η οποία ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων στην Βόρεια Συρία τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις χρήσης βομβών λευκού φωσφόρου κατά αμάχων Κούρδων.   

Η ομάδα Şehit Çiyager που ανήκει στην οργάνωση Zeryan ανέλαβε την ευθύνη για πυρκαγιά σε εργοστάσιο και μετασχηματιστή στη Σμύρνη. Πρόκειται για μια ομάδα που ονομάζεται «Τα παιδιά της φωτιάς»,  και η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη επίσης για την πυρκαγιά εργοστασίου και μετασχηματιστή υψηλής τάσης και στην Κωνσταντινούπολη (φωτογραφίες).

Η οργάνωση Şehit Zeryan Revenge εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία δηλώνει: «Έγιναν δύο ενέργειες στο Karabağlar της Σμύρνης το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου.

Μια αποθήκη εργοστασίου πήρε φωτιά στο Πεκέρ (Καραμπαγλάρ) και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μια δεύτερη ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο Uzundere και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή υψηλής τάσης, ο οποίος καταστράφηκε και αυτός ολοσχερώς» , σύμφωνα με τη δήλωση.

Το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε μια ακόμη δράση στο εργοστάσιο στην περιοχή Yenice του Karabük».

Με την ίδια ανακοίνωση η κουρδική οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για σαμποτάζ στο Ümraniye της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ακόμη εργοστασίου το οποίο επίσης πυρπολήθηκε.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία «δρέπει τους καρπούς» των εν ψυχρώ δολοφονιών που υλοποιούν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στην Βόρεια Συρία, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Κούρδων μαχητών που ονομάζεται «Κόμμα των Επαναστατικών Κοινοτήτων» είχε εκδώσει σύμφωνα με άρθρο μας πριν δύο ημέρες, ανακοίνωση «φωτιά» προς τον ίδιο τον  Ερντογάν, με την οποία ανέφερε ότι ενεργοποιούνται όλοι εν υπνώσει κουρδικοί και μη, αριστεροί κατά βάση πυρήνες εντός Τουρκίας, για να διεξάγουν αυτό που ονομάζεται αστικός ολοκληρωτικός πόλεμος.

«Ας ανατινάξουμε τα κτίρια του ΑΚΡ κινητοποιώντας την οργή των καταπιεσμένων λαών και των εργοδοτών, ανοίγοντας το δρόμο για μια επαναστατική μαζική βία», ανέφερε η οργάνωση των Κούρδων.

Η οργάνωση κάλεσε μέσω ανοικτών πηγών τα μέλη της που ζουν στο τουρκικό κράτος, σε σκληρές δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας αναφέροντας συγκεκριμένα: «είναι η ημέρα κατά την οποία τα πάντα στην κυριολεξία, και όλοι όσοι ανήκουν στο τουρκικό αποικιοκρατικό φασιστικό κράτος, θα τεθούν στο στόχαστρο μας».

Το σίγουρο είναι ότι και μετά την απίστευτη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ στην Βόρεια, την οποία δεν αποδέχονται πολλοί Αμερικανοί Γερουσιαστές, το εσωτερικό της Τουρκίας «βράζει», ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων που θα φέρουν αναρχία και χάος εφόσον υλοποιηθούν μαζικά από πολλές «δυσαρεστημένες» πλευρές στη χώρα.

Τα δικτατορικά καθεστώτα όπως αυτό του Ερντογάν, πάντα έχουν μια τραγική κατάληξη σύμφωνα με τη διεθνή ιστορία σε πολλές χώρες του κόσμου, αφού προηγηθεί πρώτα, αυτό που ονομάζεται «εσωτερική ανωμαλία».






πηγη 

Τουρκια: Η Κουρδοι παραβιασαν την Συμφωνια και δεν εφυγαν απο τα σπιτια τους.....

Εδω γελανε...
Το θρασος του φονια ξεπερνα τα ορια....
Εκανε συμφωνια με τους Αμερικανους να φυγουν οι Κουρδοι απο τα σπιτια τους για να τα παρουν οι Τζιχαντιστες του....
Αυτη ειναι η Συμφωνια με απλα λογια...
Και φυσικα οι Κουρδοι τον ξεσκιζουν τωρα !


Πραγματοποίησαν συνολικά 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες
Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τις κουρδικές δυνάμεις για παραβίαση της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στη βόρεια Συρία, η οποία προβλέπει την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή με αντάλλαγμα τη διακοπή της τουρκικής επίθεσης.

"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία" η οποία επιτεύχθηκε την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο 'Αμυνας.

"Εντούτοις, οι τρομοκράτες (η Τουρκία αποκαλεί έτσι τις κουρδικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν συνολικά 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες".

Το τουρκικό υπουργείο διευκρίνισε ότι 12 από τις επιθέσεις προέρχονταν από τη συριακή μεθοριακή πόλη του Ρας αλ-Αϊν, μια από την Ταλ Αμπιάντ και άλλη μια από την περιοχή Ταλ Ταμρ, αναφέροντας ότι χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ελαφρά και βαρέα όπλα, ανάμεσά τους ρουκέτες.







πηγη 

Ελλαδα: Συμπαραγωγη με την Γαλλια, στην κατασκευη του αορατου Υπεροπλου STEALTH αεροσκαφους nEUROn ! ! !

Το αερόχημα σίγουρα θα είναι πολύ ανώτερο τεχνολογικά από όλα τα σημερινά τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα που μας «μοστράρει» πυκνά συχνά ο τουρκικός τύπος, γράφοντας για τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.


Ένα τέτοιο επιθετικό μη επανδρωμένο όχημα με ικανότητες μεγάλης διείσδυσης και απαρατήρητης σχεδόν δράσης σε εχθρικό έδαφος μπορεί να διασυνδεθεί και με μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς.

Οι χώρες που εμπλέκονται σε αυτό το πρόγραμμα είναι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία. Ο στόχος του σχεδιασμού είναι να δημιουργηθεί  ένα τρομερό, αυτόνομο UCAV που θα μπορεί να λειτουργήσει σε πολεμικές ζώνες μεσαίας έως μεγάλης εμβέλειας.

Ως UCAV, το nEUROn θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο και πιο προηγμένο από όλα τα  γνωστά παγκοσμίως παρόμοια εναέρια συστήματα όπως το αμερικανικό Predator MQ-1, με εύρος, ωφέλιμο φορτίο και δυνατότητες που προσεγγίζουν τα επανδρωμένα με πιλότους μαχητικά αεροσκάφη.

Παρόλο που οι παράμετροι του δεν έχουν καθοριστεί επίσημα, το UCAV nEUROn θεωρείται ανταγωνιστικό σύστημα με το Boeing X-45C ή το X-47B της Northrop-Grumman.

Ένα χαρακτηριστικό που θα έχει το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο υπερόπλο είναι η ικανότητα ελέγχου πτήσης με ομάδα επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών όπως το Rafale ή το JAS 39 Gripen.

Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 9,5 μ

Έκταση φτερών: 12,5 μ

Απώλεια βάρους: 4900 kg

Μεικτό βάρος: 7000 kg

Μονάδα παραγωγής: 1 × Rolls-Royce / Turboméca Adour, 40 kN (8992 lbf) ώσης

Μέγιστη ταχύτητα: 980 km / h (609 mph)

Όριο υπηρεσίας: 14.000 m (45900 πόδια)

Εξοπλισμός

2 × 230 kg (500 lb) κατευθυνόμενες βόμβες

Είναι γνωστό ότι κάτω από άκρα μυστικότητα στην Γαλλία εδώ και τρεις μήνες ετοιμάζεται ένα πρωτότυπο UCAV nEUROn, με σκοπό την μαζική παραγωγή του για τις χώρες που συνεισφέρουν στην κατασκευή του (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), σκορπίζοντας αισιοδοξία  στην ελληνική ΠΑ, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πλέον εκτός των τουρκικών F-16 και τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα, κάτι που πλέον βλέπουμε πολύ συχνά στο Αιγαίο.

Το nEUROn θα μπορεί να μεταφέρει ένα μικρό αριθμό θανατηφόρων πυραύλων πολύ βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος σχεδόν αθέατο λόγω των STEALTH χαρακτηριστικών του, υλοποιώντας αποστολές αδιανόητες στα υπόλοιπα επανδρωμένα αεροσκάφη.








πηγη 

Morning Star: Ερντογάν, ένας τρομοκράτης και εγκληματίας πολέμου με σφραγίδα

Δεν το λεμε μονο εμεις....
Δεν το φωναζουν μονο οι Κουρδοι και κατι λιγοι Ελληνες...
Η εφημερίδα The Morning Starπου εκδίδεται στην Αγγλία, αναφέρει πως ο Ερντογάν ¨Είναι ένας τρομοκράτης με σφραγίδα, εγκληματίας πολέμου και σύμμαχος των τζιχαντιστών¨


Στην είδηση που φέρει την υπογραφή του Στίβ Σουίνι, κοινοποιούνται πληροφορίες σχετικά με την διαμαρτυρία που θα οργανωθεί σήμερα στο Λονδίνο από Κούρδους, Άγγλους, Τούρκους και άλλους λαούς ενάντια στην εισβολή, ενώ τονίζονται τα εγκλήματα πολέμου του Ερντογάν και των συμμοριών του.

Ο Σουίνι παραθέτοντας τις απόψεις των διοικούντων του συλλόγου Gik-Der και της δημοσιογράφου Ζεχρά Ντογάν, αντανακλά τις εκκλήσεις τους για ¨εξέγερση¨ ενάντια στην εισβολή. Ο Σουίνι υπενθυμίζει επίσης τις σφαγές που έκανε στο Β.Κουρδιστάν η Τουρκία, κατά τά έτη 2015-2016.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΤ-ISIS ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
Ο Σουίνι σχετικά με τις επιθέσεις εισβολής προς την Ροζάβα, γράφει πως ο Ερντογάν παρά τους ισχυρισμούς του για σύσταση ασφαλούς περιοχής, ο ίδιος δεν έχει μπορέσει να αποβάλει από πάνω του τις κατηγορίες για σχέσεις με τις ισλαμικές συμμορίες.
Ο Σουίνι στο άρθρο του αναφέρει πως το 2015 στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με την συνεργασία κράτους και ISIS δολοφονήθηκαν 109 άτομα, όπως και ότι τον Αύγουστο με έγγραφα αποδείχθηκε πως η τουρκική ΜΙΤ κατά την επίθεση στο Άφριν χρησιμοποίησε μια παλιά συμμορία της ISIS.

Ο Σουίνι υπενθυμίζει πως έγγραφα σχετικά με το εμπόριο πετρελαίου της οικογένειας Ερντογάν με την ISIS, είχε ανακοινώσει η Ρωσία στα τέλη του 2015, όπως και ότι είχε παράσχει οπλισμό και εκπαίδευση στον οπλισμό  σε συμμορίες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο Σουίνι γράφει πως ¨Μετά από τις κατηγορίες για βασανιστήρια, βιασμούς και ομαδικές εκτελέσεις από τις ΤΕΔ κατά την εισβολή, η Τουρκία δυνητικά βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για βαριά εγκλήματα πολέμου¨ και υποδεικνύει ως παράδειγμα την άγρια δολοφονία της Χαβρίν Χελέφ-προέδρου κόμματος.

Ο αρθρογράφος της The Morning Star, παραθέτει εικόνες από την χρήση χημικών όπλων από τουρκικά μαχητικά και αναφέρει ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν δολοφονηθεί 218 πολίτες, εκ των οποίων τα 18 ήταν παιδιά.

Ο Σουίνι αναφέρει πως δεν είναι βέβαιο πως οι επιθέσεις θα σταματήσουν με την εκεχειρία και μεταδίδει πως σύμφωνα με πληροφορία από τις μαχήτριες των YPJ, σε συνομιλίες συμμοριών στον ασύρματο, αναφέρεται πως ¨δεν ια σταματήσουν τις επιθέσεις¨.










πηγη 

Με ποιο δικαιωμα οι ΗΠΑ, παραχωρούν τον έλεγχο μιας περιοχής της ΣΥΡΙΑΣ, στην Τουρκία;

Απο Πλανηταρχης η Αμερικη, καταντησε, τσιρακι τους Ερντογκαν....
Και οχι μονο....
Τσιρακι, του Αρχιτρομοκρατη Ερντογκαν...
Ας μην κρυβομαστε , τρομοκρατης ειναι, το ξερουν ολοι και κανεις δεν εχει τα κοτσια να το πει...
Αυτα τα ρεμαλια, δυστυχως, κυβερνουν την γη....
Διαβαστε....


Τραμπ: ¨Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Μου είπε  πως υπήρξαν λίγα πυρά τα οποία ταχέως εκξουδετερώθηκαν. Θέλει πολύ να λειτουργήσει η εκεχειρία, να δουλέψει. Παρόμοια το επιθυμούν και οι Κούρδοι¨

Αυτό είναι το τουίτ  του Τραμπ πριν από μερικές ώρες. Ποιος όμως θα επιβλέψει τους όρους της εκεχειρίας; Ποιος δηλαδή θα κρίνει αν και ποιος παραβιάζει τους όρους ; Επίσης ποιος έδωσε την νομική αρμοδιότητα στις ΗΠΑ να παραχωρούν τον έλεγχο μιας περιοχής της ΣΥΡΙΑΣ σε ένα ξένο κράτος όπως η Τουρκία;

Πολύ περισσότερο που μεταξύ των περιοχών που υποτίθεται πως θα παραδοθεί ο έλεγχος στις τουρκικές δυνάμεις, είναι και το Κομπάνι! Στο οποίο ήδη από σήμερα όπως μεταδίδει το κρατικό συριακό  πρακτορείο SANA ( με βίντεο και φωτογραφίες) έχει όλα τα δημόσια κτίρια με την επίσημη σημαία της Συρίας ! Πως λοιπόν θα εφαρμοστεί αυτός ο όρος ; Είναι δυνατόν να δεχθεί ο συριακός στρατός να φύγει για να εισέλθει ο τουρκικός ;

Προφανώς ο Τραμπ πιεζόμενος για την προδοσία σε βάρος των Κούρδων, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και δέχθηκε ουσιαστικά τους όρους του Ερντογάν. Πλην όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ούτε την θέληση, αλλά ούτε και τις δυνάμεις να επιβάλλουν αυτήν την εκεχειρία.

Κενό πουκάμισο η 5μερη εκεχειρία.

Ή μάλλον σημαντικός χρόνος ανασύνταξης δυνάμεων των αντιπάλων πλευρών.








πηγη 

Καταρριψη Τουρκικου μαχητικου F16 απο τους Κουρδους μαχητες ! ! !

Καταφερνουν και τους ριχνουν μαχητικα με stigger...
Θα σαλεψει  ο Σαλεμενος....


Πριν από λίγες ώρες, εμφανίστηκαν πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα και σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, «οι Κούρδοι φέρονται κατάφεραν καταστροφικό πλήγμα σε μαχητικό αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τύπου F-16.

Οι πληροφορίες για το θέμα αυτό δημοσιοποιήθηκαν τόσο από τις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις όσο και από τη Συρία, και όχι λιγότερο απροσδόκητα, αλλά έμμεσα, και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές,  φέρεται να «κτυπήθηκε από πύραυλο και να καταρρίφθηκε» (ή πιθανώς να έπαθε μεγάλη ζημιά). Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το γεγονός αναφέρθηκαν τόσο από τη κρατική τηλεόραση της Συρίας (βραδινό δελτίο ειδήσεων), καθώς και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αν και πολύ έμμεσα.

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, είχαμε πληθώρα εκτοξεύσεων πυραύλων (πιθανότατα Stinger που διαθέτουν οι Κούρδοι), κάτι που υποδηλώνει τις αυξημένες πιθανότητες ένας τουλάχιστον πύραυλος να μπορούσε να κτυπήσει κάποιο τουρκικό μαχητικό», καταλήγει το ρωσικό άρθρο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει αλλά σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας οι Σύροι Κούρδοι όντως διαθέτουν μεγάλη ποσότητα πυραύλων Stinger.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Yeni Şafak στις 30 Απριλίου 2019, πολλοί οι Κούρδοι μαχητές έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Stinger με εκπαιδευτές που ήρθαν από το Ισραήλ για να στηρίξουν τους Κούρδους, εμπλέκοντας και τον Ισραηλινό στρατό και υπηρεσίες στην όλη επιχείρηση σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές.

Όσο για το αναφερόμενο περιστατικό εκτιμάται από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές ότι «καπνός χωρίς φωτιά, έστω και μικρή δεν υπάρχει».

Κάτι έγινε χθες βράδυ στην περιοχή του βομβαρδισμού στα τουρκικά αεροσκάφη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι Κούρδοι θα είχαν λογικά «ειδοποιηθεί» από τα ρωσικά ραντάρ ότι επίκειται αεροπορική επιδρομή στα όρια των τουρκο-συριακών συνόρων και πιθανόν οι Κούρδοι να τους έστησαν «παγίδα» εντός των κτιρίων της Serekaniye με αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Οι Ρώσοι έχουν προσωπικό στην περιοχή και σίγουρα δεν ήθελαν να έχουν απώλειες σε καμία περίπτωση.

Το τι ακριβώς έγινε στην πραγματικότητα θα το μάθουμε πιθανότατα μετά από πολλές ημέρες…






πηγη 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Κινδυνευει ο Ερτογκαν ! ! ! Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, οι οποίες προφανώς, θα μας επηρεάσουν.....

Ολα οσα συμβαινουν στην Ανατ. Μεσογειο φυσικα και θα επηρεασουν την Ελλαδα...
Αρνητικα ή θετικα θα το δειξει ο χρονος.....
Εξαρταται πολυ απο το τι πολιτικους εχουμε δυστυχως...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! ! !



Αφού λοιπόν η Τουρκία πήρε «ανάσα» στα σύνορά της απέναντι στους Κούρδους, η Δαμασκός τα βρήκε με τους δεύτερους, ώστε να συνεννοηθούν σε σχέση με τον ένταξή τους στον εθνικό κορμό της Συρίας και οι Ρώσοι ανέλαβαν τον πλήρη γεωστρατηγικό έλεγχο της χώρας, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, η Άγκυρα δέχθηκε την (προσωρινή) κατάπαυση του πυρός με πρωτοβουλία του Τραμπ.

Ωστόσο, τα επιτελεία της Νέας Τάξης όμως (ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος των Δημοκρατικών Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον στις ΗΠΑ) δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα.

Η αριστερή Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισαν «απάτη» τη συμφωνία Τραμπ (Εθνική Δεξιά) – Τουρκίας, με την οποία ανεστάλη η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η πασίγνωστη εφημερίδα «Guardian» κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Είχαμε γράψει στο el.gr στις 31.Ιουλίου στο άρθρο μας «Η Νέα Τάξη θέλει πίσω την Τουρκία – Αποκάλυψη στην Deutsche Welle».....

«Η Νέα Τάξη θέλει πολιτική αλλαγή στην Τουρκία, άπαξ και ο Ερντογάν δεν αλλάξει σύντομα στάση, εξακολουθώντας να προσεγγίζει όλο και περισσότερο την Ρωσία, η οποία προωθεί τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή».

Η εφημερίδα «Guardian», που συνήθως απηχεί τις απόψεις των παγκοσμιοποιητών, δικαιώνοντας την εκτίμησή μας, παρουσιάζεται «καταπέλτης» για τον Ερντογάν: «Ήρθε η ώρα να φύγει… Πριν τον ρίξουν».

«Αν ο Ερντογάν ήταν πραγματικός πατριώτης, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα είχε παραιτηθεί αμέσως», τονίζει σε πρόσφατο άρθρο της.

«Ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία, θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο για τον ίδιο να φύγει από την εξουσία, προτού τον ρίξουν» αναφέρεται στο άρθρο εκτός των άλλων.

«Εξακολουθεί να ασκεί καθήκοντα όχι επειδή είναι δημοφιλής, αλλά λόγω του φόβου που προκαλεί και της εξουσίας που ασκεί σθεναρά. Ήρθε η ώρα να φύγει», καταλήγει το άρθρο.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εισβολή. Ενδεικτικά η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η Σουηδία όχι μόνο αποδοκιμάζουν την τουρκική προέλαση αλλά ανακοίνωσαν ακόμη επιβολή εμπάργκο την Τουρκία.

Και πώς να μην την καταδικάσουν, όταν η ελεγχόμενη, όπως γνωρίζετε πλέον, τουρκική επιχείρηση, ωφέλησε τα ρωσικά συμφέροντα και έλαβε χώρα, όπως όλα έδειξαν, σε πλήρη συνεννόηση με την Μόσχα ....
Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, η Νέα Τάξη θα επιχείρηση ακόμα και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Ερντογάν, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη το δημοσίευμα του Guardian ....

Τα γεγονότα στην Συρία, ενδεχόμενα, οδηγήσουν την γείτονα σε εσωτερική πολιτική κρίση (παραμονεύει ο εκλεκτός των παγκοσμιοποιητών, Εκρέμ Ιμάμογλου).

Συνήθως, οι σοβαρές πολιτικές κρίσεις σε μεγάλα πολυεθνικά κράτη, όπως της Τουρκίας, καταλήγουν σε διάλυση και ίσως πόλεμο. Μένει να δούμε αν η προτροπή του Guardian σημάνει την απαρχή ραγδαίων εξελίξεων στην γειτονική μας χώρα, οι οποίες, προφανώς, θα μας επηρεάσουν.






πηγη 

Συνθήματα κατά της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

Έκκληση αγωνίας προς αποφυγή συλλείτουργου με τον Ιερώνυμο και μνημονεύσεως του σχισματικού Ουκρανού Επιφανίου....
Ανάστατο το Άγιο Όρος Ανεπιθύμητος ο Βαρθολομαίος....

«ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ο Βαρθολομαίος που Σκίζει την Εκκλησία του Χριστού»

«Αντίχριστε Βαρθολομαίε το Άγιον Όρος δεν σε θέλει»

«Δεν είσαι Πατριάρχης. Είσαι Αιρεσιάρχης»

Φωνάζουν οι μοναχοί των περισσοτέρων Ι. Μονών και κυρίως των Ι. Σκήτεων και κελλιώτες του Α.Ο.

Συνθήματα κατά της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος


Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το Άγιον Όρος θα υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

   Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του.

   Επίσης θα γίνει επίσημη υποδοχή στις Καρυές με Δοξολογία στο Πρωτάτο, ενώ θα ακολουθήσει επίσημο κέρασμα στην Ιερά Κοινότητα (Δείτε το πρόγραμμα).

   Πριν από λίγο προσκυνητής του Αγίου Όρους απέστειλε στην Romfea.gr δύο ενδεικτικές φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πατριάρχη.

   Συγκεκριμένα σε ένα σημείο προς την Ιερά Μονή Ιβήρων, άγνωστοι έγραψαν με σπρέυ συνθήματα κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.









πηγη 

Ποιά Εκεχειρία; Η Τουρκία, ΤΩΡΑ, βοβαρδίζει αμάχους, με πυροβολικό και αεροπλάνα.....

Εκεχειρία «στα χαρτιά» από την Τουρκία....
Καταγγελίες για τουλάχιστον 14 νεκρού αμάχους στη βόρεια Συρία...
Αναμενομενο ηταν ....
Η Τουρκια ποτε δεν τηρησε συμφωνια...
Τα ιδια εκανε με την εκεχειρια και στην Κυπρο....


Παρά την εκεχειρία που τόσο πολύ «δοξάστηκε», όπως καταγγέλλουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε περιοχές αμάχων ενώ μάλιστα ο Ερντογάν φαίνεται να εξαπολύει απειλές.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας και τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού των μαχητών συμμάχων των Τούρκων, που συνεχίζουν την επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις οβίδων σκότωσαν σήμερα 14 άμαχους στο χωριό Μπαμπ αλ Χάιρ και σε άλλα χωριά στα περίχωρα», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μούσταφα Μπάλι.






πηγη 

Πρόεδρος Ευρ. Συμβουλίου: Αυτό δεν είναι εκεχειρία, αλλά αίτημα των Αμερικανών να συνθηκολογήσουν οι Κούρδοι....

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου......
Η συμφωνία δεν είναι μια πραγματική εκεχειρία, αλλά μια άνευ όρων παράδοση των Κούρδων...
Και εχει δικιο γι αυτο....
Εφαγαν τα μουτρα τους οι Τουρκοι και πανε τωρα οι Αμερικανοι να τους ξελασπωσουν...
Ζητανε απο τους νικητες να παραδοθουν ανευ ορων...
Αυτοι ειναι οι φιλοι και συμμαχοι μας που δυστυχως τα ιδια θα κανουν και εδω οταν ελθει η σειρα μας...


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλτ Τουσκ, σε ομιλία που έκανε στην σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, άσκησε κριτική στην συμφωνία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς με τον ΠτΔ  Ερντογάν.

Ασκώντας κριτική είπε : ¨Η προσδοκία μας δεν ήταν μια δήθεν εκεχειρία στην Β. Συρία. Αυτό δεν είναι μια πραγματική εκεχειρία. Είναι ένα αίτημα προς τους Κούρδους να συνθηκολογήσουν. ¨ και επανέλαβε ξανά την έκκληση της ΕΕ προ της Τουρκία για άμεση διακοπή της επιχείρησης.

Δήλωσε πως ¨Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε την έκκληση μας για άμεσο και μόνιμο τερματισμό της στρατιωτικής δράσης, για απόσυρση των δυνάμεων και για σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου¨







πηγη 

Δεν σκυβει το κεφαλι ο Ασαντ και διαφωνει με την επαισχυντη συνομωσια Αμερικανων και Τουρκων....

Πολυ σωστα διαβασατε στον τιτλο...
ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ! ! !
Γιατι για συνομωσια προκειται....
Οχι για συμφωνια σιγουρα...
Οι συμφωνιες γινονται οταν συμφωνουν και τα δυο μερη...
Οχι συμφωνουν οι Αμερικανοι σε οτι θελει ο φονιας Ερντογκαν και περιμενουν να το εφαρμοσουν οι Κουρδοι...
Οποτε πολυ σωστα ο μεγαλος Ασαντ που δεν εσκυψε ποτε κεφαλι ειπε...

Θα απαντήσουμε στις επιθέσεις της Τουρκίας με νόμιμες οδούς ! ! ! 


Ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ δήλωσε πως σε οποιαδήποτε επίθεση από την πλευρά της Τουρκίας θα υπάρξει ανταπόδοση με τις νόμιμες οδούς.

Σύμφωνα με την είδηση από το Reuters και το BBC τούρκικα, ο Άσαντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον σύμβουλο Εθνικής ασφαλείας του Ιράκ Φαλεχ Αλ Φαγιαντ, μίλησε για πρώτη φορά για την επιχείρηση πηγή Ειρήνης που διεξάγει η Τουρκία στην βορειοανατολική Συρία.....
Ο Άσαντ στην συνάντηση δήλωσε “Η επιθετικότητα που ασκεί το καθεστώς Ερντογάν ενάντια στη χώρα μας είναι μία ξεκάθαρη εισβολή”.
Σύμφωνα με την είδηση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Άσαντ συνέχισε λέγοντας τα εξής στην Συρία ενάντια σε κάθε είδους εισβολή θα υπάρξει αντίσταση ο κόσμος με κάθε νόμιμη οδό”.
Τα πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι δηλώσεις Άσαντ ήρθα μετά από τη συμφωνία που συνήψαν οι Συρία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDG) ενάντια στην Τουρκία.








πηγη 

Προφητεία: «Όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε νέα χώρα, η Κουρδία, θα επιστρέψετε πίσω χωρίς πόλεμο» <ΒΙΝΤΕΟ>



Ο Μητροπολίτης Μόρφου μιλά για τα συγκλονιστικά λεγόμενα ενός φωτισμένου ψάλτη, στη Ζώδια του Δημήτρη του Πρωτόπαπα, ο οποίος εν έτει 1973 είχε προβλέψει για την επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο.

Ο Δημήτρης Πρωτόπαπας είχε τότε μιλήσει για την επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο, αλλά και για το πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος. Μάλιστα, το γεγονός αυτό συνδέονταν χρονικά με την δημιουργία Κουρδικού κράτους.

Είχε πει χαρακτηριστικά για τους Κύπριους: «πολλοί θα πεθάνουν στην προσφυγιά, αλλά όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε μια νέα χώρα που θα λέγεται Κουρδία τότε θα επιστρέψετε όλοι πίσω χωρίς πόλεμο».

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigmalive, όπου με παρρησία κι αρχιερατική ευθύνη μιλά για όλα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία δεν αφορούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά όλο τον κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται και στις προφητείες του Γέροντος Παϊσίου κι άλλων αγίων ανθρώπων του Θεού, που μίλησαν προ πολλών ετών για όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία είναι η απαρχή μιας μεγαλύτερης πολεμικής σύρραξης, ενός παγκόσμιου πολέμου.

Μιλά επίσης, για τη λύση του Κυπριακού, τον Ερντογάν και τις δικές του οθωμανικές φιλοδοξίες, τη διάλυση της Τουρκίας, το ισλαμικό κράτος και τους ισλαμιστές, την ανανέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Κουρδοι YPG: Εμεις δεν καναμε καμμια συμφωνια, θα πολεμησουμε μεχρι τελους...

Οπως ηταν αναμενομενο....
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν Κούρδους ....
Οι Τουρκοι τις συμφωνιες τις τηρουν μονο οσο τους συμφερει...
Τα ιδια εκαναν και το "74 στην Κυπρο...
Μιλουσαν για εκεχειρια και συνεχισαν τον Αττιλα...
Τα ιδια κανουν και τωρα αλλα...
Το YPG δεν παραδίδει τα όπλα.....
Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε λεει...


Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται στη Ρας αλ Άιν. Αυτή την στιγμή γίνονται μάχες, όπου μαχητές του YPG μαζί με στρατιώτες του Άσαντ συγκρούονται με αντάρτες του FSA.

Την ίδια στιγμή, τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, με την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας να μένει στα χαρτιά!

«Σημειώνονται σποραδικά πυρά του πυροβολικού και μπορούμε να ακούσουμε πυρά στην πόλη Ρας αλ Άιν», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στην τουρκική πόλη Τσεϊλάνπινάρ, απέναντι από τη Ρας αλ Άιν, δήλωσε ότι άκουσε τον ήχο πυροβόλων και βομβαρδισμών από το σημείο όπου βρίσκεται η συριακή πόλη.







πηγη 

Τουρκοι βατραχανθρωποι (γλυκου νερου), πνιγηκαν σε βαθη που Ελληνες σφουγγαραδες βουτουν χωρις εξοπλισμο...

Αν ειναι δυνατον...
Να πνιγονται βατραχανθρωποι, σε βαθη που οι Ελληνες σφουγγαραδες της Καλυμνου, βουτουν χωρις εξοπλισμο......
Ας πανε καλυτερα, να οδηγουν καμηλες κι ας αφησουν τις καταδυσεις..


Ένας Τούρκος βατραχάνθρωπος λοιπόν πνίγηκε ενώ άλλοι 3 οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο αφού για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κόντεψαν να πνιγούν κατά την διάρκεια ασκήσεων κατάδυσης στα ανοιχτά της Αττάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Sabah αρχικά δυο ομάδες από Tούρκους βατραχανθρώπους της μονάδας Gendarmerie Special Public Security Commandο έκαναν κατάδυση στα 70 μέτρα ανοιχτά της Αττάλειας.

Η μια ομάδα κατάφερε να βγει στην επιφάνεια αλλά η άλλη δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να επέμβουν άλλοι στρατιώτες για να τους σώσουν.







πηγη 

Αν η Τουρκια, ζητησει απο το ΝΑΤΟ, βοηθεια κατα των Κουρδων, τι θα κανει η Ελλαδα;

Συμφωνα με το αρθρο 58 του ΝΑΤΟ, αν μια χωρα της συμμαχιας δεχθει επιθεση απο αλλη χωρα εκτος του ΝΑΤΟ, πρεπει να μελη της Συμμαχιας, να σπευσουν σε βοηθεια της...


Σημερα οι Τουρκοι, ανακοινωσαν καταπαυση του πυρος στην Βορεια Συρια...
Χωρις να ρωτησουν τους Κουρδους...
Και απαιτουν, να φυγουν οι Κουρδοι απο τα εδαφη τους, πραγμα που φυσικα δεν ειναι αποδεκτο απο τους Κουρδους....

Μετα την παροδο της καταπαυσεως του πυρος.....
Οι Τουρκοι και θα εχουν τον χρονο να ενισχυθουν, οπως εκαναν το 74 στην Κυπρο, και μετα να συνεχισουν τις δολοφονιες των Κουρδων ....

Και θα παρουσιασουν τους Κουρδους σαν επιτιθεμενους....
Και μια και δεν εχουν τα κοτσια, να τα βαλουν με τους εμπειροπολεμους Κουρδους, θα ζητησουν την αλληλεγγυη του ΝΑΤΟ, συμφωνα με το αρθρο 58 της συμμαχιας...
Ηδη, εχουν κανει και νυξεις για αλληλεγγυη, απο την Συμμαχια...

Και το μεγαλο ερωτημα, που προκυπτει ειναι....
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Θα υπακουσει αν το ΝΑΤΟ της ζητησει να στειλει στρατο στο πλευρο των Τουρκων κατα των Κουρδων;
Θα τολμησει το Καθεστως των Μητσοτακηδων να πατησει ποδι;
Ο Θεος να βαλει το χερι του να μην μας ζητησουν κατι τετοιο, αυτο εχω να πω μονο !

Εγκεφαλικό στους Ισλαμιστές...Με ψήφους των Κούρδων, βγηκε ο Ποντιος Δημαρχος Κωνσταντινουπολεως ! ! !

Έχει τρελάνει το ισλαμικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Πόντιος νικητής των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου....
Και σε συνδιασμο με το στραπατσο του Τουρκικου στρατου απο τους Κουρδους, προκαλει εγκεφαλικα...
Θαχουμε εξελιξεις συντομα...
Διαβαστε...


Η Habertürk σε άρθρο γνώμης για τη νίκη Ιμάμογλου, την οποία αμφισβητεί το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τίτλο «Πώς ξάφνιασε ο Ιμάμογλου τους πάντες;», αναφέρεται στη διαδρομή και στον τρόπο που κατέκτησε τη νίκη ο υποψήφιος δήμαρχος των κεμαλικών κεντροαριστερών του CHP για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τον αρθρογράφο, η επιτυχία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις ψήφους των Κούρδων.

Ο Ιμάμογλου αντιλήφθηκε ξεκινώντας την προεκλογική εκστρατεία τη σημασία της ψήφου τους, εντάσσοντας στο συνδυασμό του άτομα δημοφιλή στους κύκλους των Κούρδων ψηφοφόρων.

Η γνωστή αντιπάθεια των Κούρδων στο CHP, οι οποίοι ελλείψει κεντροδεξιάς συνήθως ψήφιζαν ΑΚΡ, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία του να τους προσελκύσει.

Ένας επιπλέον παράγοντας κατά τον συντάκτη είναι και ο «κουρασμένος» υποψήφιος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αποδέχθηκε την υποψηφιότητα μόνο και μόνο επειδή είναι άνθρωπος του καθήκοντος.

Ενώ στην αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, πηγές κοντινές στον Γιλντιρίμ, αναφέρουν ότι στην πορεία αναγνώριζε και ο ίδιος ότι κλείνει η ψαλίδα.

Η μεγάλη σημασία που επέδωσε η Άγκυρα (κυβέρνηση) στις τοπικές εκλογές σε μητροπολιτικούς δήμους, η στοχοποίηση των Κούρδων και η επίδοση του τίτλου «ΡΚΚ» στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, λειτούργησαν τελικά κατά του Γιλντιρίμ.

Καταλυτικός παράγοντας κατά τον συντάκτη είναι και η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Κατά τη δική του εκτίμηση, η νίκη του Ιμάμογλου ήταν αμφίβολη ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα, καθώς χαρακτηρίζεται «συντηρητικός αλλά αριστερός».

Καθώς η Δεξιά έριχνε στη μάχη το χαρτί του Ισλάμ, η Αριστερά έπρεπε να αποδείξει ότι είναι ποιοτικά καλύτερη.

Πιθανολογεί ότι όπως και με το παράδειγμα του ισλαμιστή Μελίχ Γκιοκτσέκ στην Άγκυρα που είχε προσβάλει τις ψήφους και ανακηρύχτηκε νικητής, μπορεί να συμβεί το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.

Αν και μετά την ομιλία του Προέδρου που αποδέχθηκε την ήττα και εξύμνησε τη δημοκρατία δεν θεωρεί ότι θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Κλείνοντας αναφέρει ότι είναι καλό να αλλάζουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις κυρίως στους μητροπολιτικούς δήμους, καθώς και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση με τις ήττες βελτιώνονται.
Δειτε τον Ποντιο ΕΔΩ να χορευει Ποντιακα στα Γιαννιστα 







πηγη 

ΗΠΑ και Τουρκια, συμφωνησαν-αποφασισαν, χωρις να ρωτησουν τους Κουρδους νικητες ! ! !

Εφαγαν τα μουτρα τους και το παιζουν νικητες οι Τουρκοι....
Η αληθεια ομως ειναι οτι ανησυχουν και τρεμουν μηπως οι Κουρδοι, οχι μονο να τους σταματησουν, αλλα μηπως επιτεθουν και μπουν στην Τουρκια ξεσηκωνοντας τα 12 εκατομμυρια Κουρδους, που ζουν μεσα στην Τουρκια...
Αν γινει κατι τετοιο τοτε η διαλυση της Τουρκια ειναι σιγουρη...

Θελοντας λοιπον να φανουν νικητες και στον κοσμο ολο και πολυ περισσοτερο στο εσωτερικο τους οι Τουρκοι παιζουν αυτο το θεατρο με τους Αμερικανους....

Συμφωνησαν λοιπον χωρις την συναινεση των νικητων,την αναστολή της στρατιωτικής της επιχείρησης στη βορειονατολική Συρία για 5 ημέρες και τον οριστικό τερματισμό της, εφόσον οι κουρδικές δυνάμεις αποσυρθούν από την περιοχή εντός πέντε ημερών, η Άγκυρα με την Ουάσινγκτον.....

Δειτε ομως τι λενε οι Κουρδοι....


Χαιρετίζουμε τη συμφωνία» είπε ο Καλίλ και πρόσθεσε πως το YPG θα υπερασπιστεί τον εαυτό του αν υποστεί επίθεση, μιλώντας στο Al Arabiya.

Ο Καλίλ επίσης δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan θέλει να ωθήσει 32 χλμ (20 μίλια) βαθιά στη Συρία, κάτι που η ομάδα έχει απορρίψει προηγουμένως.

Στο ίδια μήκος κύματος και η απάντηση του διοικητή του SDF Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο οποίος δήλωσε πως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα αποδεχθούν μια συμφωνία εκεχειρίας με την Τουρκία στη βόρεια Συρία και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε αυτή να λειτουργήσει, ωστόσο δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΣΟΚ στην Ευρωβουλη: Αντιμετωπίστε τον Ερντογάν σαν εγκληματία.....

Τολμησε και ειπε τα πραγματα με το ονομα τους...
Τολμησε και ειπε Εγκληματια τον εγγληματια Ερντογαν...
Μπραβο του....
Συγχαρητηρια ! ! !


Η συγκλονιστική παρέμβαση
Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κωνσταντινος Μαυριδης επεσήμανε τα εξής:

«Συμφωνώ με πολλά που περιέγραψε η συνάδελφός μου Κάτι Πίρι για την κατάσταση, αλλά διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης και ειδικότερα στη διαχείριση του καθεστώτος Ερντογάν. Η δική μου αντίληψη είναι πως για χρόνια αντιδρούμε με ανεπαρκή μέτρα και αρκετή καθυστέρηση («too little too late»). Στην Τουρκία έχουμε ένα δικτάτορα, ο οποίος επιβάλλει για χρόνια την νεο-οθωμανική του πολιτική με αδίσταχτο τρόπο, εντός και εκτός Τουρκίας. Όταν πριν μερικά χρόνια το παιδάκι Αιλάν ξεβράστηκε νεκρό στα τουρκικά παράλια, ο Ερντογάν απειλούσε να μας πλημμυρίσει με κατατρεγμένους πρόσφυγες, αλλά εμείς δεν θέλαμε να δούμε την πραγματικότητα: μόνο ένας εγκληματίας σκέφτεται έτσι».

«Αλλά εμείς, τον θεωρούσαμε «στρατηγικό εταίρο». Σήμερα, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα απαριθμήσω μερικά: εθνοκάθαρση, κρατική υποστήριξη στην τρομοκρατία (του «Ισλαμικού Κράτους»), μαζική και συστηματική παραβίαση θεμελιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συστηματική επιθετικότητα και προσχεδιασμένη μετακίνηση πληθυσμών για παράνομο εποικισμό. Αυτά είναι εγκλήματα με βάση το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο οποίο η Τουρκία δυστυχώς δεν είναι μέλος. Αν τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στο παρελθόν («too little too late») με την προσδοκία να προσαρμοστεί, στην πραγματικότητα, εκείνος θα συνεχίσει τα εγκλήματα και την νεο-οθωμανική του επεκτατική πολιτική με επόμενο θύμα μάλλον την Ανατολική Μεσόγειο».

Καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτή την φορά πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντάς τον ως εγκληματία, διαφορετικά σύντομα θα δούμε ότι πάλι κάναμε λάθος».







πηγη

Οι Αμερικανοι προσπαθουν, να σωσουν τους Τουρκους, κοροιδευοντας τους Κουρδους....

Εφαγε τα μουτρα του, ο Τουρκικος Στρατος...
Απεδειχθη, για αλλη μια φορα, ποσο δειλοι και τιποτενιοι ειναι...
Κι αφου, δεν τα καταφεραν με τους Κουρδους...
Πριν οι Κουρδοι, τους παρουν στο κυνηγι και μεσα σε Τουρκικο εδαφος, μπαινει στην μεση ο Αμερικανος...
Και τι κανει;
Συμφωνει, πενθημερη εκεχειρια με τους Τουρκους...
Χωρις να ρωτησει τους Κουρδους...
Ποια η σκοπιμοτητα; 
Να μπορεσει να αναδιοργανωθει ο Τουρκικος Στρατος και να ενισχηθει, ή....
Να πεισει τους Κουρδους να εγκαταλειψουν την περιοχη που θελουν οι Τουρκοι, να φυγουν και να την καταλαβουν αμαχητι οι Μεμετηδες ;
Οι φονιαδες των λαων, παντα αλληλουποστηριζονται αλλωστε....
Και το αποδεικνυουν, με ολα αυτα, οι Αμερικανοι....
Κι αν οι Κουρδοι, δεν συμφωνησουν με την εκεχειρια;
Τοτε, τι γινεται; 
Τους χαρακτηριζουν, σαν επιτιθεμενους και επεμβαινει το ΝΑΤΟ;
Θα υποχρεωσουν, αλλες χωρες μαζι και την Ελλαδα, να βοηθησει τους Τουρκους; 
Μηπως εφθασε η ημερομηνια ληξεως του ΝΑΤΟ; 





Τωρα, που οι Κουρδοι, τους πηραν στο κυνηγι...Τραμπ: Σε ευχαριστώ Ερντογάν (για την εκεχειρια) ! ! !

Συμφωνησαν εκεχειρια....
Χωρις να ρωτησουν τους Κουρδους...
Τωρα που οι Κουρδοι τους πηραν στο κυνηγι...
Κι αν δεν σταματησουν οι Κουρδοι; 
Θα βρουν αιτια, να τους βομβαρδισουν, για χαρη της Τουρκιας; 


Σχόλιο του Τραμπ στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Ερντογάν, θα σωθούν εκατομμύρια ζωές»
Λευκός καπνός βγήκε από τις συνομιλίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλο που στην αρχή γινόταν λόγος για έντονη ψυχρότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες, συμφωνήθηκε εκεχειρία και αναστολή των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία.

«ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν εκεχειρία στη Συρία. Θα σταματήσουν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κομπάνι» τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ο Πενς, αναφερόμενος στο προπύργιο των Κούρδων το οποίοι περιπολούν δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και Ρωσία.

Η συνάντηση Πενς - Ερντογάν παρόλο που ήταν προγραμματισμένη για 10 λεπτά διήρκησε πάνω από μια ώρα.

Η είδηση για την κατάπαυση του πυρός και το πάγωμα της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», για 120 ώρες, έσκασε σαν βόμβα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το tweet του Αμερικανού προέδρου στο οποίο, ύστερα από την ανακοίνωση κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, ευχαρίστησε τον Ερντογάν.

Μιλωντας για επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι θα σωθούν εκατομμύρια ζωές.









πηγη 

Ο Ρώσος Πατριάρχης κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερωνύμο...

Να διαγραφεί το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου από τα Δίπτυχα της Ρωσικής Εκκλησίας και να διακοπεί η ευχαριστιακή κοινωνία, εφ’ όσον ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, συφμώνησε η ρωσική Σύνοδος κατά την έκτακτη συνεδρίασή της.

Η Ιεραρχία της Ρωσίας έκανε λόγο για βιαστική και μονομερή αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Μακαριώτατο κ.Ιερώνυμο, καταλογίζοντάς του, μάλιστα, λανθασμένα επιχειρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διαφωνεί με την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας … πάντα παρέμεινε στην κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Μητέρας Εκκλησίας – Οικουμενικού Πατριαρχείου»

«Θα υπάρχουν τρομερές συνέπειες από την απόφασης της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την νέα θρησκευτική δομή της Ουκρανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος κατά την έναρηη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας πρόσθεσε ότι «τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σήμερα καλούνται να δώσουν μια απάντηση με πλήρη γνώση των ευθυνών τους μπροστά στην πανορθόδοξη ενότητα και με πλήρη επίγνωση ευθυνών που έχουμε απέναντι στο ποίμνιό μας και τους Ιερείς»

Ο Ρώσος Πατριάρχης φαίνεται ότι κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ότι ακολούθησε τη γραμμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αγνοώντας τις εκκλήσεις εννέα Μητροπολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν διαφορετική άποψη.



Πηγή

Κουρδος Ηγετης Sabri Ok: Ο Ερντογάν ειναι το νεκροκρέβατό του. Η ζωή του τελειώνει σε λίγους μήνες....

Αρχισαν τα οργανα...
Ειδαν οτι το ασκερι του Σαλεμενου ειναι δειλο...
Και τωρα του πλεκουν τον επικηδειο του....
Διαβαστεεεε...


Ισχυρό μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Sabri Ok, αξιολόγησε την εισβολή του τουρκικού κράτους στη Βόρειο και Ανατολική Συρία κατά τη διάρκεια του προγράμματος Rojeva Welat στην τηλεόραση Stêrk την Τρίτη το βράδυ, αναφέρει το ANF.

Σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Οk δήλωσε: «Είναι ο φασίστας του αιώνα» και επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στη Rojava δεν είναι αποτέλεσμα της ισχύος του Ερντογάν. «Ο Ερντογάν διεξάγει αυτές τις επιθέσεις από το νεκροκρέβατό του (…) Η ζωή του Ερντογάν τελειώνει σε λίγους μήνες».

Ο Ok είπε ότι ο λαός της Τουρκίας δεν κέρδισε τίποτα. «Αντίθετα, έφερε κρίση μέσα στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να τα χειριστεί όλα αυτά. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη Συρία κατά της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν έχει χάσει».

Οι επιθέσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού κατέστησαν σαφές στον κουρδικό λαό ότι «για πρώτη φορά οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν», δήλωσε ο Ok και πρόσθεσε: «Μια διχαστική και εγωιστική πολιτική είναι άκαρπη».

Ο Sabri Ok συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα υπάρχει ένας ανήθικος πόλεμος κατοχής στην Ροζάβα που δεν αναγνωρίζει κανένα όριο. Ο πόλεμος μεταξύ των Κουρδικών και των άλλων λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του τουρκικού κράτους συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 8 χρόνια.

Όταν ο ISIS μπήκε στην ατζέντα της ανθρωπότητας, αυτοί οι μισθοφόροι άρχισαν να εισέρχονται στις κουρδικές περιοχές υπό τις εντολές του Ερντογάν. Στο Κόμπανι, ο κουρδικός λαός και ο λαός της περιοχής αντιστάθηκαν στον ISIS για να προστατεύσουν την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ύπαρξή τους. Ήταν επίσης ένας πόλεμος με το τουρκικό κράτος. Επειδή ο Ερντογάν συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο. Ως εκ τούτου, ο πόλεμος αυτός διεξάγεται όχι μόνο σήμερα, αλλά και για τα τελευταία 8 χρόνια, μεταξύ των λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του τουρκικού κράτους, του ΑΚΡ και του Ερντογάν.

Το Τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν υποστήριξαν τον ISIS και συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν. Ο ISIS επιτέθηκε στον κουρδικό λαό επειδή το τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν είχαν ως στόχο να διαλύσουν τη βούληση του κουρδικού λαού στο Κόμπανι και να προχωρήσουν στην εθνοκάθαρσή του. Ο Ερντογάν κατέστησε σαφές τον στόχο του όταν είπε: «Το Κόμπανι θα πέσει». Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται από τότε.

Σήμερα ο αγώνας ενάντια στο ISIS είναι στο όνομα της ανθρωπότητας. Στο Κόμπανι, όλος ο κόσμος είδε μια μεγάλη και ηρωική αντίσταση για την οποία μαρτύρησαν χιλιάδες Κούρδοι. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτός ο αγώνας κέρδισε μια ιδιαίτερη θέση στη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας. Και αυτό ενοχλούσε βαθιά τον Ερντογάν. Όταν οι Κούρδοι αγκαλιάστηκαν από τους λαούς του κόσμου, ο Ερντογάν τρελάθηκε.

Χωρίς το Μπακούρ Κουρδιστάν (κουρδικές περιοχές στην Τουρκία), ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος δεν ενδιαφέρονταν για τη Ροζάβα. Ίσως να μην είχε ξεκινήσει τον πόλεμο. Η φασιστική νοοτροπία του Ερντογάν δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των Κούρδων στη ζωή. Δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξή τους.

Ο μεγαλύτερος φόβος γι ‘αυτόν ήταν η ιδέα να χρειαστεί να ανεχτεί κανείς την ύπαρξη κουρδικής ταυτότητας στην Τουρκία και τη γειτονική ελεύθερη Ροζάβα. Η ύπαρξη ελεύθερης δημοκρατικής ζωής έχει επηρεάσει τον λαό στο βόρειο Κουρδιστάν και την Τουρκία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν.

Γι ‘αυτόν τον λόγο έριξε τόσο πολύ βάρος στη Rojava και τη Συρία από την αντίσταση και τη νίκη (των Κούρδων) στο Κόμπανι.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ISIS

Όταν οι Κούρδοι άρχισαν να πολεμούν εναντίον του ISIS, του Al-Nusra και άλλων μισθοφόρων, ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος υποστήριξαν αυτούς τους μισθοφόρους. Αυτό έχει αποδειχθεί. Ενώ οι μισθοφόροι του ISIS καθιέρωσαν τον έλεγχό τους στα σύνορα του τουρκικού κράτους, ο Ερντογάν δεν κινητοποιήθηκε. Αντίθετα, όταν οι Κούρδοι και οι άλλοι λαοί στην περιοχή άρχισαν να πολεμούν εναντίον του ISIS, η Τουρκία φρόντιζε τους τζιχαντιστές.

Ο Ερντογάν αναδιοργάνωσε και προσέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό σε αυτούς (τους μισθοφόρους) στην Τουρκία, με αποτέλεσμα αυτοί να επιτεθούν στον κουρδικό και συριακό λαό.

Χιλιάδες μισθοφόροι πέρασαν από το έδαφος της Τουρκίας στο δρόμο προς τη Συρία. Τώρα, στον απόηχο αυτών των γεγονότων, ποιος θα πίστευε το ψέμα του Ερντογάν: «Έχουμε διεξάγει τον μεγαλύτερο πόλεμο εναντίον του ISIS;»

Ο κουρδικός λαός διεξάγει πόλεμο εναντίον του ISIS, της αλ-Νούσrα και άλλων μισθοφόρων, καθώς και κατά του τουρκικού κράτους και του ΑΚΡ εδώ και 8 χρόνια.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

Τώρα γιατί ο πόλεμος φτάνει σε αυτό το στάδιο; Η νοοτροπία, η ηθική, τα πρότυπα και οι ιδεολογίες του Ερντογάν και του τουρκικού κράτους δεν είναι ποτέ συμβατά με τις αξίες της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας. Ειδικά όταν πρόκειται για Κούρδους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπάθησε να αποκλείσει το δημοκρατικό σύστημα που εφαρμόζουν οι λαοί της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Ωστόσο, το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε απέναντι σε κάθε αρνητική πιθανότητα

Εκατοντάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, έχουν σφαγιαστεί από τους μισθοφόρους που χρησιμοποιεί το φασιστικό τουρκικό κράτος ως ασπίδα και αποδιοπομπαίο τράγο. Σήμερα διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα όπως παρενοχλήσεις, βιασμούς, απαγωγές και λεηλασίες στην Αφρίν. Δυστυχώς, όλα αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ISIS

Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχουν ιδεολογία. Είναι ο ίδιος ο Ερντογάν που τους καθοδηγεί. Η πραγματική ιδεολογία του Ερντογάν είναι η ιδεολογία του ISIS. Και αυτή η ιδεολογία είναι ενάντια στην ιδεολογία της κοινής ζωής των λαών. Αυτό που τον πονάει περισσότερο είναι η δημοκρατική ένωση λαών. Τώρα θέλει να εισβάλει στη βόρεια και ανατολική Συρία παραβιάζοντας όλες τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες, και πάλι μπροστά στα μάτια του κόσμου. Έχουν ήδη καταλάβει τις περιφέρειες ανατολικά του Ευφράτη, όπως η Τζαραμπλούς, το Μπαμπ, Εζάζ, ο Αφρίν και Ιντλίμπ. Τώρα θέλει να εισβάλει στην Raqqa, το Deir Ez-zor και σε όλα τα άλλα μέρη.

Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη και οι χώρες του κόσμου, που λένε ότι τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας, επιτρέπουν να συμβούν; Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Αφρίν και εγκαταστάθηκαν άλλοι στα σπίτια τους. Δεν ήταν μια σαφής δημογραφική αλλαγή; Δεν ήταν αυτή η σφαγή, η σφαγή του κουρδικού λαού; Γιατί όλοι έμειναν τόσο αδιάφοροι;».

Αυτά ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο Κούρδος ηγέτης, προκαλώντας θλίψη και οργή για τις πράξεις του βίαιου τουρκικού καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τη διαχρονική αδιαφορία και απάθεια του δυτικού κόσμου που «ουρλιάζει» διαρκώς για Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. «Πνιγήκαμε» στα λόγια και ξεχάσαμε τις πράξεις…









πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.