Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ρε Μητσοτακηδες, διαβαστε τι κανει η Αιγυπτος και η Λιβυη...Κοψτε επιτελους τις π@π@ριες για την Χαγη ! ! !

Λογια λογια λογια στα καναλια...
Τιποτε αλλο...
Αυτο ειναι το Καθεστως των Μητσοτακηδων...
Μεχρι στιγμης μονο λογια ακουμε και πραξεις δεν βλεπουμε....
Ευτυχως που ο Θεος βαζει το χερι του και σωζεται η Ελλας απο τις συγκυριες...
Ποιες συγκυριες;
Διαβαστε...

Την ματαίωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύηςκαι της Τουρκικής Κυβέρνησης υπερψήφισε σήμερα η λιβυκή βουλή, σύμφωνα με αναφορές διεθνών ΜΜΕ.

Η λιβυκή βουλή των αντιπροσώπων που ελέγχεται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ψήφισε το Σάββατο την ακύρωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη και της Τουρκίας, μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya.

Η ματαίωση της συμφωνίας ψηφίστηκε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του λιβυκού κοινοβουλίου.

Την Πέμπτη το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση νόμου για την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σε απάντηση, ο Χαλίφα Χαφτάρ, με διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις στη Λιβύη.

«Σήμερα κηρύσσουμε τζιχάντ και γενική επιστράτευση. Οι άνδρες και οι γυναίκες, αξιωματικοί και πολίτες, θα προμηθευτούν όπλα» είπε ο επικεφαλής του LNA.

Τόνισε, δε, ότι οι δυνάμεις του θα «αντιμετωπίσουν και θα αποκρούσουν» οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα σταλούν στη χώρα.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Στις 27 Νοεμβρίου, η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και η Τουρκία υπέγραψαν μια διευρυμένη συμφωνία για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας καθώς και ένα μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα.

Επιδιώκοντας να «παράσχει τη βάση για τις σχέσεις και την ανάπτυξη της συνεργασίας» μεταξύ της Τουρκίας και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, η συμφωνία περιλαμβάνει ενισχυμένη συνεργασία στην ανταλλαγή προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης προσφέρει, μεταξύ άλλων, τουρκική υποστήριξη για την εγκαθίδρυση μιας μονάδας άμεσης επέμβασης στην αστυνομία και το στρατό στη Λιβύη, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία στις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και στην αμυντική βιομηχανία.

«Χαστούκι» στον Ερντογάν για την Λιβύη από την Αίγυπτο

Την απόφαση να καταγγείλει στα Κοινοβούλια των χωρών του ΝΑΤΟ το Τουρκικό Κοινοβούλιο για την απόφασή του να εγκρίνει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, πήρε η Αιγυπτιακή Βουλή.

Σε επείγουσα συνεδρίαση τής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Καρίμ Νταρουΐς δήλωσε ότι η επιτροπή εργάζεται για να απευθυνθεί στα Κοινοβούλια των χωρών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, καθώς η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, για να τους διευκρινίσει το παράνομο της απόφασης της Τουρκίας και την απειλή που αυτή θέτει για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου, γράφει η Egypt Independent.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι η Επιτροπή θα επικοινωνήσει παράλληλα και με τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και άλλα κοινοβουλευτικά και διεθνή φόρουμ, και παράλληλα με όλους τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων χωρών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Καρίμ Νταρουΐς.

Η Αίγυπτος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης και μελετά τις αποφάσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της εν λόγω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι τα Κοινοβούλια της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν εξέδωσαν κοινή δήλωση την Παρασκευή, στην οποία απέρριψαν την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.

Όπως αναφέρεται στον αιγυπτιακό Τύπο, με την κοινή τους δήλωση, απέρριψαν την παραβίαση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας οποιασδήποτε αραβικής χώρας από όπου κι αν προέρχεται και χαρακτήρισαν την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου ως παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΟΗΕ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής των κ.κ. Γκουτέρες και Σούκρι, υπογραμμίστηκε «η απόρριψη της εμπλοκής της Τουρκίας στη Λιβύη και η ανάγκη να λειτουργήσουν όλοι οι πιθανοί μηχανισμοί για την αποτροπή οποιασδήποτε παρέμβασης στη Λιβύη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου καθώς και η σημασία της προσπάθειας να διατηρηθούν οι πιθανότητες επίτευξης μιας πολιτικής λύσης μέσω τη διαδικασία του Βερολίνου, καθώς επιβεβαιώθηκε η πλήρης υποστήριξη αυτής της διαδικασίας».

Παράλληλα, ο κ. Σούκρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Λιβύης και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ








πηγη 

Την κοπανησε ο Λιβυος Πρωθυπουργος στο Λονδινο, ή πηγε για ψωνια και αφησε τους αλλους να πολεμουν;

Οτι απ τα δυο συμβαινει δειχνει την ανευθυνοτητα του...
Ερχεται το τελος του...
Και μαζι μ αυτον, και το τελος της συμφωνιας με τον Σαλεμενο....
Ετσι λοιπον σε λιγε μερες θα μαθουμε...
Προς το παρον ...


Ο Φαγιέζ Αλ Σαρράζ-πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης, βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που μαχζί με την οικογένεια του ψώνιζε στο Λονδίνο.

Στις εικόνες του Libya Review στα σόσιαλ μίντια δημοσιεύτηκε μαζί με αυτό το σχόλιο :

¨Την Πέμπτη το τουρκικό κοινοβούλιο παρείχε στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να εγκαταστήσει στρατό στην Λιβύη.  Χτες το βράδυ ο διοικητής του LNA στρατηγός Χαφτάρ, δήλωσε πως η ¨τουρκική εισβολή¨ θα ηττηθεί. Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαρράζ μαζί με την οικογένεια του κάνει ψώνια στο Λονδίνο.¨

Ο δημοσιογράφος Ιμπραήμ Βαρλί στην ανάρτηση του πρόσθεσε αυτό το σχόλιο :  ¨Για να ψωνίζουν αυτοί οι άνθρωποι στα Λονδίνα και στα Παρίσια, εμείς πληρώνουμε το τίμημα¨.








πηγη 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής! Έτοιμοι για όλα!


Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται από εχθές το σύνολο των μονάδων των ΕΔ. Η εντολή που έχει δοθεί, αφορά ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού, με τα σχέδια για διασπορά των μονάδων σε ότι αφορά τον Στρατό, να έχουν βγει από τα συρτάρια των γραφείων.

Την ίδια ώρα σε ΠΑ και ΠΝ υλοποιούνται όλες οι «απαραίτητες διαδικασίες» έτσι ώστε να υπάρξει μέγιστη δυνατή ισχύ πυρός, όταν αυτό χρειαστεί.

Ο λόγος είναι ότι τα Επιτελεία περιμένουν τουρκική κίνηση το προσεχές χρονικό διάστημα, κίνηση η οποία θα έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα «σοβαρό επεισόδιο» στην περιοχή του ν.α. Αιγαίου έτσι ώστε Ελλάδα και Κύπρος να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την «παραίνεση» όλων των μεγάλων δυνάμεων, διαπραγματεύσεων που θα αφορούν το σύνολο της ατζέντας που επιθυμεί η Τουρκία.

Όπως εκτιμάται, υπάρχουν «συγκλίνουσες δυνάμεις» που σπρώχνουν προς μια «θερμή» κατάσταση τόσο μέσα στην Τουρκία όσο και έξω από αυτή και πολύ πριν τεθεί ο σχεδιασμός για τον ευρωμεσογειακό αγωγό σε πορεία υλοποίησης.


Αυτό γιατί ο ευρωμεσογειακός συνιστά στην ουσία ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας, όχι στην θεωρία, αλλά στην πράξη. Ανακήρυξη η οποία αφορά περιοχές στις οποίες θα περάσει ο αγωγός τις οποίες η Τουρκία (παρανόμως μεν, αλλά με την ισχύ των όπλων της) δικές της!
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άτυπο casus belli το οποίο αν και δεν διατυπώνεται, αφήνεται από την Τουρκία να αιωρείται. Έτσι θεωρείται σίγουρο πως η Άγκυρα θα προκαλέσει την Ελλάδα, αλλά μη αφήνοντας περιθώριο η πρόκληση αυτή να μείνει χωρίς απάντηση.

Σύμφωνα με όλες τια διαθέσιμες πληροφορίες, η Τουρκία δεν προκαλέσει κάτι το λιβυκό πέλαγος, αφενός γιατί δεν έχει τέτοια δυνατότητα, αφετέρου γιατί δεν επιθυμεί την εμπλοκή της Αιγύπτου.

Η Τουρκία του Ερντογάν, βλέπει σαν πραγματική απειλή τη συμμαχία που διαμορφώνεται στα νότιά της, μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου και γνωρίζει πολύ καλά πως για να την ανατρέψει πρέπει να κτυπήσει τον «αδύναμο κρίκο», που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

Ξέρουν πολύ καλά ποιες είναι οι διαθεσιμότητες όλων των μέσων των ΕΔ και είναι μια περίοδος που η Άγκυρα θεωρεί εαυτόν αρκετά ισχυρή ώστε να προκαλέσει κάτι αρκετά πιο σοβαρό από απλές προκλήσεις (υπερπτήσεις, παραβιάσεις χωρικών υδάτων ή και μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο), που ξέρει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να απαντηθούν από την Ελλάδα.

Έτσι σχεδιάζει κάτι αρκετά πιο σοβαρό στην περιοχή του Καστελορίζου και αυτό είναι που έχει οδηγήσει το ΓΕΕΘΑ να διατάξει ύψιστη επιφυλακή του συνόλου των ΕΔ.

Ένας ακόμη λόγος που το ΓΕΕΘΑ φοβάται πως η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι τώρα, είναι η γενική αναταραχή που επικρατεί στον Κόλπο, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού και πάντα τέτοιες περίοδοι αναταραχής είναι «κατάλληλες» για την Άγκυρα για την δημιουργία επεισοδίου στο Αιγαίο, όταν όλοι έχουν στραμμένοι την προσοχή τους αλλού.



Πηγή 

Λάρισα: Ιερέας καταγγέλεται ότι χαστούκισε, άρπαξε από τα μαλλιά και χτύπησε πιστή επειδή πήρε δεύτερο αντίδωρο!

Αν αληθεύει λάθος του μεγάλο του Ιερέα...
Τέτοιες δύσκολες μέρες που διανύουμε πρέπει ο Ιερέας να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιο του..







Ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Μητρόπολης Λάρισας θα κληθεί από βδομάδα να δώσει εξηγήσεις ένας 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής!

Το πρωτόγνωρο περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα με εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελευθερία», έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της διένεξης ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή! Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον Ιερέα να τη χαστουκίζει και να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκυνητάρι! Η συνέχεια της ιστορίας και των καταγγελιών ενώπιον του Μητροπολίτη…


Πηγή

Εκδίκηση για τον θάνατο του Σουλεϊμανί ! ! ! Το κόκκινο λάβαρο που σηκώθηκε, σημαίνει την έναρξη «άγριων μαχών».....


 Αναμενομενο ηταν....
Απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε και στέλεχος της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Και τωρα; 
Που θα κρυφτειτε ρε Αμερικανακια;
Εσεις πληρωσετε τις παπαριες του Προεδρου σας...

Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, προειδοποίησε ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.

Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με δηλώσεις του ιρανού στρατηγού που έγιναν χθες και μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Tasnim, σύμφωνα με το Reuters.

«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων … ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό…περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.

Την ίδια στιγμή ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV.

Ο Μοχάμεντ Ράαντ αναφερόταν στις υπό ιρανική στήριξη ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη, οι οποίες ενίσχυσαν τον ρόλο του Ιράν ως περιφερειακής δύναμης τα τελευταία χρόνια.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία κυματίζει κόκκινη σημαία στο τζαμί του Jamkaran, στο Ιράν, Το τζαμί είναι ο ιερότερος χώρος των Σιιτών Μουσουλμάνων. Το κόκκινο λάβαρο σημαίνει την έναρξη «άγριων μαχών». Εκδίκηση για τον θάνατο του Σουλεϊμανί υπόσχεται το Ιράν.

https://twitter.com/SiffatZahra/status/1213412757107888128?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1213446523574456320&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2F2020%2F01%2F%25ce%25bc%25cf%2580%25ce%25b1%25cf%2581%25ce%25bf%25cf%258d%25cf%2584%25ce%25b9-%25ce%25b7-%25ce%25bc%25ce%25ad%25cf%2583%25ce%25b7-%25ce%25b1%25ce%25bd%25ce%25b1%25cf%2584%25ce%25bf%25ce%25bb%25ce%25ae-%25ce%25ba%25ce%25bb%25ce%25b5%25ce%25af%25ce%25b4%25cf%2589%25cf%2583%25ce%25b5-35.html





πηγη 

Αλγερινος λ@θρομετ@ν@στης: Θα σφάξουμε τους Έλληνες και θα βιάσουμε τις Ελληνίδες.....

Κυριε Εισαγγελεα, ο νομος προβλεπει απελαση...
Θα το εφαρμοσεις;
Αν οχι εισαι συνενοχος και συνεργος...

Ο άνδρας, που συνελήφθη για την κλοπή, φέρεται να εκτόξευσε απειλές και χυδαίες ύβρεις
Ένα ακόμη περιστατικό κλοπής εκτυλίχθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού απογεύματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thinksimple.gr, ένας αλλοδαπός από την Αλγερία, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο ενός ηλικιωμένου στη γραμμή «10», με τον οδηγό του λεωφορείου να ειδοποιεί την ιδιωτική ομάδα ασφάλειας του ΟΑΣΘ, αλλά και την Αστυνομία.

Στο σημείο έφθασε πρώτη η ομάδα του ΟΑΣΘ, ακινητοποιώντας τον δράστη, ο οποίος υπήρξε επιθετικός, χτυπώντας και τους άνδρες της, αλλά και επιβάτες.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι οι τρομοκρατικές απειλές που άρχισε να εκτοξεύει, κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού του με προσωπικό και επιβάτες, βρίζοντας, παράλληλα, την Ελλάδα, με τις κυριότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν τις φράσεις:

«Θα σφάξουμε τους Έλληνες» και «Θα βιάσουμε τις Ελληνίδες ».

Ακολούθησε η προσαγωγή του δράστη, στο Α.Τ. της οδού Δωδεκανήσου.








πηγη

Φοβαται ο Ερντογκαν, οτι θα τον σκοτωσουν οι Αμερικανοι, οπως τον Ιρανο Στρατηγο...

Αυτη την φορα μαλλον ζοριστηκε...
Φοβαται για το τομαρι του, εχοντας υπ οψιν του το αποτυχημενο πραξικοπημα και την εκτελεση του Ιρανου Στρατηγου...

Ο γνωστός γκιουλενιστής Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση από χθες το βράδυ μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ, δεν κοιμάται καλά, αφού πιθανόν φοβάται ανάλογη αντιμετώπιση με το Ιράν, λόγω των γνωστών νεο-οθωμανικών σχεδίων της Άγκυρας στην περιοχή μας.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έριξε νέα «βόμβα» λέγοντας ότι “η τουρκική αστυνομία δεν είναι πλέον αρκετή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών πόλεων”.

«Έχουμε έρθει σε ένα σημείο όπου μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πόλεων μας με οχυρώσεις για να διατηρήσουμε την τάξη μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης, πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο» Συμπόσιο Πόλης και Ασφάλειας «στο Προεδρικό Συγκρότημα της Άγκυρας, χωρίς όμως να κατονομάζει αυτές τις νέες μεθόδους.

“Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πόλεων και οι αρχές θα βρουν μια «λύση» για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης”, δήλωσε ο ίδιος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα βρει τις δικές της «λύσεις» σχετικά με το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις για να μην χρησιμοποιήσει τις μεθόδους άλλων χωρών.

«Κάθε χώρα και κοινωνία πρέπει να αναπτύξει λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες της. Διαφορετικά, θα καταλήγαμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους άλλων χωρών, και αυτό θα έφερνε το πρόβλημα της προσαρμογής. Θα εξετάσουμε όλα τα παραδείγματα [σε άλλες χώρες], αλλά θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Τα στοιχεία που απειλούν τις πόλεις έχουν αλλάξει στον σημερινό κόσμο», είπε.

«Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα δίκτυα υποδομής των πόλεων και των υπερκαταστημάτων έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερα προβλήματα έχει από την άποψη της ασφάλειας», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έθιξε επίσης το ζήτημα των κατασκευών στη χώρα, ζητώντας από τους δημάρχους να πιέσουν για οριζόντια αστικοποίηση έναντι πολυώροφων κτιρίων.

«Δεν πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις σχετικά με αυτό το θέμα [οριζόντια κατασκευή]. Πρέπει να προδώσουμε τις πόλεις μας μια κάθετη αρχιτεκτονική, ενώ με την οριζόντια αρχιτεκτονική, θα πρέπει να οικοδομήσουμε τον δικό μας πολιτισμό και να έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το δικό μας σχέδιο«, κατέληξε ο ίδιος.

Ποιόν όμως και τι ακριβώς φοβάται ο δικτάτορας Ερντογάν, αναφερόμενος στην ασφάλεια των τουρκικών πόλεων, σε μια περίοδο που το γειτονικό Ιράν βιώνει ακόμα μαζική εξέγερση πολιτών και ταραχές εκτός όλων των άλλων.

Σύμφωνα με άρθρο μας, υπάρχει διαπιστωμένα σχέδιο μέγα κύματος αντάρτικου πόλεων με «ποικιλία» επιθέσεων, το οποίο δεν έχει εκτελεστεί ακόμα ενώ υπάρχει και μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Ερντογάν θα καταρρέυσει, σε μια χώρα που οι πολίτες της σε μεγάλο ποσοστό πεινάνε, δεν έχουν δουλειά και διώκονται συνεχώς για αστείους λόγους, ενώ 3,5 εκατ. από αυτούς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό των προβλημάτων, ο Τούρκος ηγέτης “δείχνει” στις παρακρατικές ομάδες του ως “υπαιτίους” για όλα αυτά, τους Κούρδους και τους Αλεβίτες, ενώ απειλεί εδώ και αρκετές ημέρες την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και γενικώς βάλει κατά πάντων.





πηγη 

Η ΑΘΗΝΑ ΕΑΛΩ ! ! ! Γκέτο απαγορευτικό για Έλληνες κατοίκους και γυναικόπαιδα η Αθήνα.....

Εχουμε Κυβερνηση;
Κι αν εχουμε τι κανει; 
Καλοπιανει τους παρανομους και τους λαθρομεταναστες δινοντας τους επιδοματα;
Και οι Ελληνες; 
Να φυγουν σε αλλη χωρα;
Μηπως καποιοι θελουν κρεμασμα στο Συνταγμα;

Σε απόγνωση βρίσκονται οι λιγοστοί πλέον Έλληνες κάτοικοι της Ομόνοιας, έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που θυμίζουν περισσότερο Ισλαμαμπάντ παρά Αθήνα.

Οι «ήρωες» κάτοικοι πέριξ της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας μιλάνε στην κάμερα του Σταρ για τις προκλήσεις που δέχονται , οι οποίες ενίοτε βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Φαινόμενα όπως η ασέβεια αλλοδαπών έξω από εκκλησίες ή μνημεία πέριξη της Ομόνοιας είναι κάτι το…σύνηθες.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ηλικιωμένου κατοίκου της περιοχής:

«Περπατώντας στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου βλέπω έναν αλλοδαπό , έτσι όπως ήταν μπροστά, να κατουράει έξω από την εκκλησία» .

«Πήγατε να με σκοτώσετε»

Με αφορμή την άμεση κινητοποίηση δεκάδων Πακιστανών και την διαμαρτυρία τους στο όνομα του Αλλάχ, είδηση την οποία είχαμε μεταδώσει στο EL.GR, ο άτυχος Έλληνας άπορος μιλάει σε δημοσιογράφο του Σταρ για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από τους «μετανάστες».

Χαρκατηριστικά ο άτυχος Έλληνας, που κατηγορήθηκε μάλιστα και για ρατσισμό, κατήγγειλε:

«Είναι παντού, όλο το μάτι μου είναι χτυπημένο. Με ρίξανε κάτω και με κλωτσούσανε 20 άτομα» .

Ο ίδιος στο βίντεο….υπεράσπισης που δημοσίευσε η πλευρά των Πακιστανών βρίζει τον Αλλάχ και φωνάζει πως «πήγαν να τον σκοτώσουν».

Να σημειωθεί πως στο εν λόγω βίντεο δεν καταγράφηκε η επίθεση που δέχθηκε προηγουμένως ο Έλληνας άπορος, ενώ όπως θα παρατηρήσετε το θύμα της επίθεσης είναι περικυκλωμένο ΜΟΝΟ από αλλοδαπούς.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα δείγμα του τι επικρατεί σε καθημερινή βάση στην «τερατούπολη» της Αθήνας, καθώς ο δημοσιογραφικός φακός δεν φτάνει ποτέ εκεί.

Οι εναπομείναντες κάτοικοι φοβούνται πλέον ακόμη και για τη ζωή τους, έχοντας χάσει την ελπίδα τους προκειμένου να «ακουστεί η φωνή τους».
Δειτε βιντεο ΕΔΩ








πηγη 

Τα γεωτρύπανα της οικογένειας Αγγελοπούλου αγόρασε η Τουρκία και τα στέλνει στην Ελληνική ΑΟΖ....

Αληθευει; 
Αν ναι τοτε ειναι μεγαλο σκανδαλο...
Διαβαστε και κρινετε...

Σχόλιο Δικτύου Σπάρτακος:
Οι εφοπλιστές είναι αυτοί που διατηρούν προνομιακή σχέση με κυβέρνηση ΝΔ και αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ
Απολαμβάνουν Αφορολόγητα
και Φοροαπαλλαγές.

Είναι αυτοί που ελέγχουν τα κανάλια - ραδιόφωνα - εφημερίδες και παίζουν όλη μέρα πόλεμο με την Τουρκία...

Απαιτώντας από την νεολαία να γίνει κρέας στα κανόνια για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα. Όμως παράλληλα κλείνουν δουλειές με το καθεστώς Ερντογάν και κερδίζουν έναν πακτωλό χρημάτων.

Τα τουρκικά γεωτρύπανα που απειλούν με ελληνο-τουρκικό πόλεμο τους λαούς του Αιγαίου ήταν ιδιοκτησίας οικογένειας Αγγελοπούλου!!!

Διαβάζουμε σχετικό σχόλιο και δημοσίευμα:
"....Τα δύο γεωτρύπανα της οικογένειας Αγγελόπουλου (της γνωστής Γιάννας που θα μας φτιάξει την γιορτή για τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων), πωλήθηκαν σε τιμή κάτω του κόστους στην Τουρκία.

Η αγοραπωλησία έγινε μέσα από τριγωνικές και πολυγωνικές μεθοδεύσεις με πολλές οφσορ και άλλου χαρακτήρα εταιρείες μπλεγμένες σε αυτήν.

Το Deep Sea Metro I το μετονόμασαν σε «Φατίχ» (πορθητή) κατά τον Mωάμεθ Β, κατακτητή της Κωνσταντινούπολης και το Deep Sea Metro ΙΙ σε «Γιαβούζ», κατά τον Γιαβούζ Σελίμ, τον πρώτο Οθωμανό σουλτάνο που αυτοονομάστηκε χαλίφης...."  Giorgos Chloros

Διαβάστε και εδώ: Οικογένεια Αγγελοπούλου – Στη 2η θέση της λίστας μετά ονόματα των 163 μεγαλοδοσιλόγων της κατοχής

Η περιπέτεια ενός πλωτού γεωτρύπανου
Το «Deep Sea Metro II» είναι ένα πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, που έχει μήκος 229 μ. και μπορεί να πραγματοποιεί γεωτρήσεις βάθους έως 10.000 ποδών.
Το πλωτό γεωτρύπανο «Fatih», που απέπλευσε προχθές από τον κόλπο της Νικομήδειας, όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο τους τελευταίους πέντε μήνες, με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο «Deep Sea Metro II» που έως τα μέσα του 2015 ήταν πλοίο ελληνικών συμφερόντων, καθώς ανήκε κατά 60% σε εταιρεία της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η ιστορία του «Deep Sea Metro II» αρχίζει πριν από 10 χρόνια. Ηταν το ένα από τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που το ζεύγος Αγγελόπουλου παρήγγειλε στα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότιο Κορέα. Τα πλοία παραλήφθηκαν το 2011. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ίδια η κ. Αγγελοπούλου βάφτισε το «Deep Sea Metro I». Υπολογίζεται πως τα δύο πλοία κόστισαν περί τα 860 εκατ. δολ. έκαστο. Για να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια, συνήφθησαν μεγάλα ομολογιακά δάνεια με διεθνείς τράπεζες.

Ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος διατηρεί πολυετή συνεργασία με τη μεγάλη νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Odfjell, η θυγατρική της οποίας Odfjell Drilling απέκτησε το 40% των δύο πλωτών γεωτρυπάνων. Ωστόσο, η κατακρήμνιση των τιμών του πετρελαίου και του αερίου κατέστησε ασύμφορη τη ναύλωση των πλοίων αυτών από επίδοξους πελάτες, δηλαδή από κράτη που επιδίωκαν την ανακάλυψη «μαύρου» χρυσού στα ανοικτά των ακτών τους. Οι επενδυτές εγκλωβίστηκαν στην επένδυσή τους.

Στα μέσα της δεκαετίας τα γεωτρύπανα παρέμεναν κατά τεκμήριο ανενεργά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το πρώτο από αυτά, το «Deep Sea Metro I» ναυλώθηκε το 2015 από την VietGazprom του Βιετνάμ έναντι 255 χιλ. δολ. την ημέρα (από 423.000 δολ. ημερησίως βάσει προηγούμενου συμβολαίου του ίδιου πλοίου με την British Petroleum). Το δεύτερο πλοίο, «Deep Sea Metro II», παρέμεινε αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Βραζιλίας έπειτα από προβλήματα που ανέκυψαν στη συνεργασία με την εθνική εταιρεία υδρογονανθράκων Petrobras.

Μάλιστα, στα μέσα του 2014 κυκλοφόρησαν φήμες ότι η προσέγγιση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Αλ. Τσίπρα σκοπό είχε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την ενοικίαση των γεωτρύπανων από την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από την κ. Αγγελοπούλου. Στις 13 Μαΐου 2015, η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να απεμπλακούν από την επένδυση. Οι εταιρείες τους έπαψαν να καλύπτουν τις οφειλές που είχαν συσσωρευθεί λόγω της δανειοδότησης που είχε παράσχει η αμερικανική θυγατρική της γερμανικής τράπεζας VTB για την κατασκευή των πλοίων στα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότιο Κορέα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού Τύπου, οι εταιρείες συμφερόντων του κ. Αγγελόπουλου εξακολουθούν να διατηρούν την κυριότητα του «Deep Sea Metro I», ωστόσο οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονται από τον ίδιο τον κ. Αγγελόπουλο.

Η πώληση
Το δεύτερο γεωτρύπανο, το «Deep Sea Metro II», πέρασε από τα μέσα του 2015 στην τράπεζα VTB που είχε χορηγήσει το δάνειο για την κατασκευή του. Με τη μεσολάβηση της Mayesi Hammoud, δικηγόρου της κορυφαίας δικηγορικής εταιρείας VanEps Kunneman VanDoorne που ειδικεύεται στο ναυτικό δίκαιο στην περιοχή της ολλανδικής Καραϊβικής, προχώρησε η πώληση του πλοίου. H κ. Hammoud δεν απάντησε σε ερωτήσεις που απέστειλε η «Κ» για τη διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Το πλοίο πωλήθηκε στις 30 Μαρτίου 2016 στη ναυτιλιακή εταιρεία Chalfont Shipping που εδρεύει στον αμερικανικής εποπτείας φορολογικό παράδεισο Marshal Islands του Ειρηνικού Ωκεανού. Η «Κ» επικοινώνησε με το Ληξιαρχείο (Registry) των Marshal Islands και επιβεβαίωσε ότι η Chalfont Shipping ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016, δηλαδή λίγες ημέρες προτού αγοράσει το πλοίο προς 210 εκατ. δολ.

Σύμφωνα, όμως, με ασφαλείς πηγές ειδικών στην ίδρυση offshore είναι πιθανόν να πρόκειται για τη μεταφορά στους Νήσους Μάρσαλ της offshore με το ίδιο όνομα που ιδρύθηκε στη Μ. Βρετανία το 1969 και μεταφέρθηκε στον Παναμά τον Ιούνιο του 1980 από τον αείμνηστο δικηγόρο ναυτιλιακών ζητημάτων Κωνσταντίνο Γεωργιόπουλο. Δεν γνωρίζουμε την ιδιοκτησιακή δομή της Chalfont, αν και μια εταιρεία με το ίδιο όνομα, δηλαδή Chalfont Shipping, εμφανίζεται με διεύθυνση ίδια με τη διεύθυνση της Odfjell Drilling στο Kokstad της Νορβηγίας.

Το φθινόπωρο του 2017, η Chalfont μεταπώλησε το «Deep Sea Metro II» στην Turkish Petroleum προς 210 εκατ. δολ. – δηλαδή χωρίς κανένα κέρδος! Η «Κ» απέστειλε γραπτώς ερωτήσεις για το «Deep Sea Metro II», συμπεριλαμβανομένης της ερώτησης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Chalfont Shipping, στον Θόδωρο και στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην γραπτή απάντησή του ο κ. Αγγελόπουλος επιβεβαιώνει ότι το «Fatih» είναι το «Deep Sea Metro II» και τονίζει:
«Η εταιρεία συμφερόντων του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου METRO EXPLORATION συμμετείχε επενδυτικά από το 2008 με ποσοστό 60% στην εταιρεία Deep Sea Metro Holding με το υπόλοιπο 40% να ανήκει στην Odfjell Drilling, η οποία ήταν και διαχειρίστρια των πλοίων. Η εταιρεία Chloe Marine, ιδιοκτήτρια του πλοίου “Deep Sea Metro II” ήταν 100% θυγατρική της Deep Sea Metro Holding».

Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Chalfont Shipping, ο κ. Αγγελόπουλος τονίζει ότι «ουδεμία απολύτως ανάμειξη είχε με την αγοραπωλησία του “Deep Sea Metro II” από την τράπεζα DVB καθότι είχε μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του στη METRO EXPLORATION κατά τη 13η Μαΐου 2015, στην επενδυτική εταιρεία NT REFECTIO XIII και έκτοτε δεν είχε και δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με τις εξελίξεις των πλοίων που ανήκαν στην Deep Sea Metro Holding». Μια απλή έρευνα στο Internet δείχνει ότι η εταιρεία NT REFECTIO XIII είναι νομικό πρόσωπο που ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου 2015 στο Οσλο της Νορβηγίας.

Το «Deep Sea Metro II» είναι ένα πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, που έχει μήκος 229 μέτρα και μπορεί να πραγματοποιεί γεωτρήσεις βάθους έως 10.000 ποδών (3,3 χλμ.). Είναι κορυφαίο στο είδος του και οι Τούρκοι το απέκτησαν κυριολεκτικά σε τιμή ευκαιρίας, αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται πλέον για τέτοια πλοία εκτός αν είναι κράτος με συγκεκριμένες βλέψεις. Το «Deep Sea Metro II» αναχώρησε από το νορβηγικό λιμάνι Hoylandbaygda όπου βρισκόταν και έφτασε στην Τουρκία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ής προς την 31η Δεκεμβρίου 2017, και συγκεκριμένα στις 01.17. Παρέμενε αγκυροβολημένο στον Κόλπο της Νικομήδειας και άλλαξε όνομα σε

Εδώ και μήνες διακινούνταν σε διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους της Αθήνας η πληροφορία ότι «το γεωτρύπανο θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο στην ΑΟΖ της Κύπρου». Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι η διεκδίκηση από την Αγκυρα «μεριδίου» στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου εν ονόματι της τουρκοκυπριακής κοινότητας ισοδυναμεί με προσπάθεια εμπέδωσης της διχοτόμησης της νήσου μέσω της de facto αποδοχής του διαχωρισμού των δικαιωμάτων επί του υποθαλάσσιου πλούτου.

Και αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού, μπορεί, θεωρητικά, να προωθηθεί με μια μονομερή ενέργεια, όπως η ενεργοποίηση του πλωτού γεωτρύπανου σε σημείο που υποτίθεται ότι «ανήκει» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αυτό είναι που καθιστά το «Deep Sea Metro II» ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια της Αγκυρας. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να «τρυπήσει» στα νερά της Κύπρου.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


πηγη 

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Παπα Χρηστος: Δεν θα το επιστρέψουμε, το σχέδιο του Ισλάμ, που ονειρεύεται να μας κάνει μειονότητα μέσα στην ίδια μας την χώρα...

Κλήρος και λαός έστειλαν ηχηρό μήνυμα για το μεταναστευτικό από την Καλλονή σε πρόσφατη κινητοποίηση.

«Η πλάνη και η αίρεση δεν μπορούν να νικήσουν την αλήθεια» κραύγασε ο συγκλονιστικός π. Χρήστος, εφημέριος του Μανταμάδου και κατήγγειλε πως «αρκετοί οικονόμησαν μαύρο χρήμα. Βουλιάξαμε τον τόπο μας. Είμαι και είμαστε ενάντιοι σε κάθε νέα δομή.»

«Δεν θέλουμε να καταντήσουμε αυτόν τον τόπο αποθήκες ψυχών» είπε και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Ερντογάν και την στάση του στο μεταναστευτικό.

«Ο διάβολος Ερντογάν δεν θα άφηνε τις ΜΚΟ να αλωνίσουν το χρήμα μέσα από τα χέρια του» τόνισε ο λεβεντόπαπας π. Χρήστος.

Μίλησε για «φαγοπότι» στις ΜΚΟ, «εξαγόρασαν ανθρώπους και επιχειρήσεις. Δίχασαν και διχάζουν την κοινωνία μας με το χρήμα» είπε και αναζήτησε το κράτος και τους μηχανισμούς του.

«Δεν άνοιγαν στόματα να αντιδράσουν γιατί τους το έκλεινε το χρήμα» είπε υπό χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Γερμανίας με εξ απορρήτου έγγραφο προς ΜΚΟ ήθελε αν απορροφήσει όλους τους Σύριους πρόσφυγες χωρίς να ταυτοποιηθούν και να πάρουν την πράσινη κάρτα. Κι έτσι τους πήρε και τους έβαλε να δουλεύουν σαν είλωτες» κατήγγειλε.

Κατέληξε λέγοντας πως πρέπει να παλέψουμε για το έθνος μας «γιατί το σχέδιο του Ισλάμ με δόλιες και σατανικές κινήσεις ονειρεύεται να μας κάνει μειονότητα μέσα στην ίδια μας την χώρα»

«Έ όχι λοιπόν δεν θα το επιστρέψουμε» κραύγασε!!!
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ










πηγη 

Άγιος Παΐσιος: «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά»


Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι τον επισκέπτονταν, για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι άλλο πρόκειται να δούμε.

Διαβάστε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν στις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία όπως έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια»». Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.

Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο
«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».

«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».

«Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη».

«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..

Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…».

Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….». ( πρόκειται για τη γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά).

«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…».

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία».

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί.

Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….

Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».

«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».

Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”». Και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει».

«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα.

Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.

Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…».

«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν.

Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991.

«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες.

Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή.

Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.».

«Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική».«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), ως πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή».



Πηγή

Κορη του Κανταφι: Αν κανένας από σας δεν είναι ικανός να σταθεί έναντι του Τούρκου εισβολέα, τότε παραμερίστε και αφήστε τις γυναίκες της Λιβύης να αναλάβουν...

ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΜΕ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ....
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΕ ΡΟΛΟ… ΛΙΒΥΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ....
ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ! ! !

Η θυγατέρα του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβυής, Συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, πρόσθεσε την φωνή της σε αυτές που καταδικάζουν «τον Τούρκο εισβολέα».
Σύμφωνα με αναρτήσεις του «Libya Desk», η Άισα Καντάφι απευθύνθηκε σε «όλες τις πολιτικές δομές στην Λιβύη» και είπε: «Αν κανένας από σας δεν είναι ικανός να σταθεί έναντι του Τούρκου εισβολέα, τότε παραμερίστε και αφήστε τις γυναίκες της Λιβύης να αναλάβουν».

Το «Libya Desk» προσθέτει πως «η απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή πολλών προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ, οι οποίες είχαν μείνει εκτός του τωρινού πολιτικού σκηνικού της Λιβύης».

Οι εξελίξεις στην Λιβύη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες, καταλήγει το λιβυκό μέσο.








πηγη 

Οι Αμερικανοι σκοτωσαν, εν καιρω ειρηνης, Στρατηγο του Ιραν ! ! ! Μηπως υπαρξουν τωρα, πολεμικα αντιποινα;

Ποιος λοιπον δινει το δικαιωμα στους Αμερικανους, να σκοτωνουν χωρις δικη υπηκοους ξενων χωρων και δη Στρατηγων;
Τους το δινει, ο τιτλος που εχουν παρει......
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! ! !
Μονο αυτη, ειναι λογικη απαντηση, πλεον...
Κι εχουν το θρασος, να πανηγυριζουν οι φονιαδες και....
Οι δικαιολογιες που λενε μερα νυχτα τα φερεφωνα καναλια τους, ειναι απλως δικαιολογιες Κατινας και τιποτε περισσοτερο....
Αν τωρα οι Ιρανοι, σαν πολεμικα αντιποινα, που προβλεπονται, κανουν κατι παρομοιο με το χτυπημα της 11 Σεπτεμβριου θα εχουν αδικο; 
Κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη....ΟΧΙ! 
Αναμενομεν και ειδωμεν λοιπον....




Πετράλωνα: Προφυλακιστέος ο 21χρονος Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του νονού του...


Οι δικαστικές αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης
Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να κριθεί εάν ο 21χρονος κατηγορούμενος για τη αποτρόπαια δολοφονία του νονού του στα Πετράλωνα χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρικό ίδρυμα, διέταξαν σήμερα οι δικαστικές αρχές, μετά την απολογία του δράστη και την απόφαση για προφυλάκισή του.

Ειδικότερα, σήμερα ο 21χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή για κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες του απαγγέλθηκαν μετά την ομολογία του στις αστυνομικές αρχές, την περασμένη εβδομάδα, ότι δολοφόνησε τον 52χρονο νονό του, διαμέλισε τη σορό του και στη συνέχεια την πέταξε στα σκουπίδια. Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον προφυλακίσουν.


«Χτυπούσε τη μητέρα μου. Δεν το άντεχα αυτό. Άλλη μια φορά σκέφτηκα να τον σκοτώσω, αλλά το έκανα τώρα. Δύο το κάναμε. Δεν το έκανα μόνος μου. Εγώ και ο «κακός» μου εαυτός», φέρεται να είχε πει ο 21χρονος στην προανακριτική του απολογία στις αστυνομικές αρχές.


Σήμερα, μάλιστα, κατά τη μεταγωγή του κατηγορουμένου στον ανακριτή σημειώθηκε μικρή ένταση, καθώς ο 21χρονος δεν ήθελε να βγει από το αστυνομικό όχημα, φωνάζοντας «βοήθεια».








Πηγή

Γυφτισσα ληστεψε γεροντακια στο γηροκομειο και....εχει και ανθρωπινα δικαιωματα ! ! !


Μπούκαρε Ρομά και λήστεψε τα γεροντάκια...
Κι αν την πιασεις και την σαπισεις στο ξυλο, καποιοι θα αρχισουν να φωναζουν για τα <ανθρωπινα> της δικαιωματα...

Η 38χρονη Ρομά, που μπήκε σε γηροκομείο για να κλέψει φαίνεται πως είναι γνωστή στις αρχές και ομως κυκλοφορουσε ελευθερη...

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Λαμίας όταν μια 38χρονη Ρομά, το μεσημέρι της Τρίτης, μπήκε στο Ραχούτειο Γηροκομείο και πήρε 65 ευρώ από την τσάντα μιας γυναίκας.

Φεύγοντας η γυναίκα έγινε αντιληπτή και ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις στο κέντρο της Λαμίας σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. κατάφεραν να την εντοπίσουν και να την συλλάβουν. Επάνω της βρέθηκαν τα χρήματα τα οποία λίγη ώρα αργότερα είχε κλέψει και τα οποία επεστράφησαν στην γυναίκα που ανήκαν.









πηγη 

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ! ! ! Πρόσκληση να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο οι Στρατηγός Χαλιφά Χαφτάρ και Ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουι....

Πρόσκληση να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο, απηύθυνε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Γιάννης Λαγός, στον Στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ του Λυβικού Εθνικού Στρατού και τον Ναύαρχο Φάρατζ ελ Μαχντάουι, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση με την φιλελληνική και αντιτουρκική του στάση. 

Πρόθεση του επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. είναι η ανάδειξη των ζητημάτων που ταλανίζουν τη Λιβύη καθώς και η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την παρουσία του Στρατηγού Χαφτάρ και του Ναυάρχου ελ Μαχντάουι στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην πρόσκλησή του ο Γιάννης Λαγός αναφέρει στον Φιλέλληνα Ναύαρχο ελ Μαχντάουι:

“Με θαυμασμό βλέπουμε την στάση που κρατάτε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η στάση σας αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους μαχόμαστε για την πατρίδα μας. Σαν εκλεγμένος Ευρωβουλευτής, θα ήθελα να σας απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση και να σας προσκαλέσω επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εσάς, τον Στρατηγό Χαφτάρ και όποιον άλλο κρίνετε εσείς ότι πρέπει να σας ακολουθήσει.

Εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ήθελα να αναδείξετε τα προβλήματα για την επιθετική στάση των Τούρκων και τα δίκαιά σας που καταπατώνται από την αδικαιολόγητη και προκλητική τουρκική επιθετικότητα.

Συντασσόμαστε απόλυτα, με όλη μας την ψυχή, στον δίκαιο αγώνα σας και ευχόμαστε από καρδιάς, να βυθίσετε όσα περισσότερα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορείτε. Με σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπό σας και τον αγώνα σας, εύχομαι ολόψυχα, καλή χρονιά με υγεία και δικαίωση του αγώνος. Περιμένω την απάντησή σας για περαιτέρω ενέργειές μου.

Μετά τιμής,

Γιάννης Λαγός

Έλληνας ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής”








πηγη 

Ο Ερντογάν πιο επικίνδυνος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ! ! ! Βομβαρδίστε τον πρίν νάναι αργά...

Δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν πιο επικίνδυνος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την παγκόσμια ασφάλεια....
Εδω και πολυ καιρο το γραφουμε....
Πρεπει να βομβαρδιστει ! ! !

Η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αρνητική επίδραση στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών (INSA) της Γερμανίας Der Tagesspiegel.

Περίπου το 75% των Γερμανών που ρωτήθηκαν, δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Ακολουθεί ο Κιμ Γιονκ Ουν με 73% και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με 63%, σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov, το 58% των Γερμανών θέλει να εκδιωχθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ λόγω της εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.








πηγη 

Να και κατι καλο ! ! ! Υπεγραφη ρητρα ασφαλειας για τον αγωγο East Med...

Μακαρι να ισχυσει και εφαρμοσθει...
Καποιος καποτε πρεπει να κοψει τον τσαμπουκα των Τουρκων...
Και καποιος να τους δωσει να καταλαβουν οτι δεν ειναι η Οθωμανικη Αυτοκρατορια...
Ετσι λοιπον...


Η συμφωνία για τον αγωγό περιλαμβάνει και μία ρήτρα η οποία εξασφαλίζει κάτι απαραίτητο για την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για την ασφάλεια, η οποία είναι θεμελιώδης συνθήκη για την ομαλή εξέλιξη του έργου, ειδικά από τη στιγμή που η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασταθής στον πλανήτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συμφωνία και συγκεκριμένα στο 10ο άρθρο, περιλαμβάνεται ρήτρα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για την ασφάλεια του αγωγού East Med. Πρόκειται για μία ρήτρα που αναμφίβολα ισχυροποιεί την Ελλάδα, από τη στιγμή που βρίσκεται στο μέσον του αγωγού και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η σχετική πρόβλεψη του άρθρου 10 της συμφωνίας θεωρείται πολύ σημαντική, δεδομένου ότι τέτοιες ρήτρες δεν περιλαμβάνονται σε αντίστοιχες συμφωνίες.

Με βάση τις ίδιες πηγές, παράλληλα, η διακρατική συμφωνία προβλέπει τα εξής σημαντικά στοιχεία:

Κοινό ρυθμιστικό, αδειοδοτικό και φορολογικό πλαίσιο και στις τέσσερις χώρες (μαζί με την Ιταλία) για τη διευκόλυνση υλοποίησης του έργου
Δυνατότητα ένταξης στο σχέδιο του East Med και άλλων κρατών, όπως της Αιγύπτου και του Λιβάνου στο μέλλον
Δυνατότητα δέσμευσης ποσοτήτων φυσικού αερίου και από κράτη που δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη του αγωγού







πηγη 

Καιρός: Παγετός και Χιόνια τα Θεοφάνια σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα ΒΙΝΤΕΟ

Παγετός και χιόνια το τριήμερο των Φώτων.
Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας...

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα, η οποία χωρίζεται ξανά στα δύο
Δύσκολες μέρες έρχονται μετά από μια μικρή ανάπαυλα που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 3/1 και το Σάββατο 4/1, ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται την παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς τη χώρα μας.

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Στην ουσία η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της ΑθήναΔείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγή 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι: Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες


Ξέσπασε στα ελληνικά ο Λίβυος ναύαρχος για τους προδότες
Την ελληνική γλώσσα επέλεξε ο αρχηγός του ΠΝ της Λιβύης, για να στείλει μήνυμα, μέσω των social media, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση.

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση που έκανε στα ελληνικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Ο ναύαρχος στην ανάρτησή του σε πράσινο φόντο έγραψε: «Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες». Κάτω από την ανάρτηση, υπάρχουν «likes» από πολλούς Έλληνες αξιωματικούς εν αποστρατεία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Ο φιλέλληνας Λίβυος αξιωματικός στέκεται στο πλευρό του στρατάρχη Χάφταρ. Επισκέφθηκε πρόσφατα την Κύπρο μαζί με τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Σημερινή» δήλωσε, πως στη Λιβύη πολεμούν κατά των τζιχαντιστών, που στέλνει η Τουρκία.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, είπε πως «μόλις πάρουμε την κυβέρνηση, ακυρώνουμε το μνημόνιο με Τουρκία». Σημειώνεται, ότι ο ναύαρχος Μαχντάουι συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί άρτια την ελληνική γλώσσα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ανέφερε πως: «Ο Ναύαρχος Μαχντάουι συνδέεται με την Ελλάδα, είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί άρτια την ελληνική γλώσσα και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον αείμνηστο Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη με τον οποίο ήταν στον ίδιο θάλαμο για ένα χρόνο. Επεσήμανε το έντονο αποτύπωμα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στη χώρα του αλλά και το αντίστοιχο χριστιανικό, καθώς όπως είπε, ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος είναι Λιβυκής καταγωγής».









ΠΗΓΗ

Γιατι πανηγυριζουμε για τον EastMEd; Εχουμε καποιο οφελος;

Πέσαμε στην παγίδα της Αμερικανο- ισραηλινής κοινοπραξίας που ακούει στο όνομα , αγωγός  EastMEd και που σκοπό έχει να διώξει την Ρωσική ενεργειακή εξάρτηση  από την Ευρώπη . Όταν τα βουβάλια τσακώνονται  δεν τους ενδιαφέρει εάν ποδοπατούν τα βατράχια ή τα μερμήγκια .

Ποια είναι η παγίδα ; Όλο το εγχείρημα παρουσιάζεται ως  σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας στη ΝΑ Μεσόγειο με την «βοήθεια» της Τουρκικής Προκλητικότητας .

Γιατί ; Διότι , μόνο οι εταιρίες θα βγουν κερδισμένες από αυτό . Ο απλός πολίτης δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτα  πέραν , από μερικές εκατοντάδες θέσεις εξειδικευμένης  εργασίας στο μέλλον  . Παράλληλα , ένα θερμό ( στημένο 😉  επεισόδιο με την Τουρκία θα μπορεί να δικαιολογήσει πάγωμα αρχικά επιδομάτων , κατώτερου μισθού και στην συνέχεια , μισθών και συντάξεων . Θα δικαιολογήσει δηλαδή ένα εσωτερικό μνημόνιο μέσω μιας ανάγκης να εξοπλιστούμε απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα , να τρέξουν εξοπλιστικά … μέχρι και μίζες;

Οι υπογραφές για τον αγωγό φυσικού αερίου, EastMEd ( που θα καταστεί λειτουργικός στην καλύτερη το 2025 ) ενεργοποίησε μη ανεπιστρεπτί , μια ακολουθία εξελίξεων που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία .

Μπορεί ΗΠΑ και Ρωσία να τα βρήκαν σε Συρία και Λιβύη ( κι αφού πλέον η Ρωσία τροφοδοτεί την Κίνα με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Power of Siberia.) , η Τουρκία όμως δεν θα δεχτεί  μια  , σε δημόσια θέα , ήττα χωρίς να κάνει κάτι για τα προσχήματα ….του εγωισμού της .

Το Πολιτικό μας σύστημα – πλανεμένο ότι ελέγχει την κατάσταση – μπαίνει σε περιδίνηση εξαιτίας της «ανώριμης» εμπλοκής μας σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μας , η δυναμική των οποίων ξεπερνά κατά πολύ την ισχύ των όποιων συμμαχιών μας και φυσικά , την προστασία του διεθνές δικαίου

Με αυτήν την δικαιολογητική βάση και προκειμένου να τρέξουμε μια δομή  που θα δυνηθεί ΑΜΕΣΑ σε ένα λειτουργικό συντονισμό των συνδέσμων μας , καταργείται το γνωμοδοτικό  Συμβούλιου Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής »( I.S.C.S.C ) και ιδρύουμε την Ομάδα υψηλής γεωστρατηγικής  .

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πατριώτες διεθνολόγους και γεωπολιτικούς αναλυτές να ενταχθούν  , προκειμένου «στην εμπόλεμη κατάσταση » να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας .

Άπαντες θα λάβουν πρόσκληση !!

Διατηρούνται οι δομές της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης οι οποίες όμως τελούν σε αναστολή

Καλή Χρονιά !!

Μια πρωτοβουλία της  δ/νσης , της

ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ









πηγη 

Το Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας εν δράσει.<ΒΙΝΤΕΟ>


Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας
Η Ελλάδα μας έχει φωτεινό μέλλον. Η μπόρα θα περάσει και ο ήλιος θα φανεί ξανά πάνω από την όμορφη Πατρίδα μας.
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το νέο έτος να φέρει δύναμη υγεία και δημιουργικότητα σε όλους τους Έλληνες

Οι ευχές όλων μας να αγκαλιάσουν την ψυχή μας, να δίνουμε το παρών στον συνάνθρωπο που έχει πραγματικά ανάγκη

Με τιμή τα μέλη του Ε.Τ.Ε.Ε.Δ. Κορινθίας

Το Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας …εν δράσει.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ
Πηγή 

Μηπως οι <προσφυγες> της Ιντλιπ, ειναι κυνηγημενοι Τζιχαντιστες, εγκληματιες πολεμου;

Ολοι το ξερουν και ολοι συνεχιζουν να....ΛΕΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ! ! !

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι έως και 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας Ιντλίμπ με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

Πρόσθεσε δε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να διασχίσουν το σύνορό της.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ), τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο.

Η Άγκυρα εκφράζει φόβους για νέο κύμα από την Ιντλίμπ, όπου ζουν έως και τρία εκατομμύρια Σύροι σε αυτό το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον στόχων στην περιοχή από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

«Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 λαθρομετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.










πηγη

Κίναρος: Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η μοναδική κάτοικος του νησιού! Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες...


Έχει στηθεί μεγάλη  επιχείρηση για τον εντοπισμό της κυρά-Ρηνιώς  «Μην πάει το μυαλό μας στο κακό» λέει ο υφυπουργός Αμυνας που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τη συνάντησε  «Φοβάμαι πως, αν κλείσω τα μάτια μου, το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι» είχε δηλώσει παλαιότερα
Ένα «θρίλερ» εκτυλίσσεται στην Κίναρο εδώ και τρεις μέρες, καθώς αγνοείται η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη.

Για τον εντοπισμό της έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, ενώ ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέταξε πάνω από το νησί χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα, θα σταλεί Super Puma, με το οποίο θα μεταφερθούν και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν, ωστόσο προς το παρόν αυτό έχει καταστεί αδύνατον λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο. Eπικοινώνησε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Κίναρο στις 28 Δεκεμβρίου: «Μην πάει το μυαλό μας στο κακό. Μόλις φτιάξει ο καιρός, θα προσεγγίσουμε το νησί, είτε με ελικόπτερο είτε με πλωτό. Προς το παρόν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν» δήλωσε σημειώνοντας ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποια βλάβη στην τηλεφωνική σύνδεση λόγω κακοκαιρίας και ότι ο ίδιος είχε βρει την κ. Κατσοτούρχη σε εξαιρετική κατάσταση όταν την επισκέφτηκε.



Πηγή

<Τσυριζαια> βουλευτίνα θέλει να πάρουμε όλους τους Λ@θρ@μετ@ν@στες στα σπιτια μας <ΒΙΝΤΕΟ>

Τι λες ρε Σαχλοκούδουνο ;;;;
Παρ τους όλους στο δικό σου σπίτι ! ! !
Όχι στο δικό μου ! ! !




























Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου: Όχι στις κλειστές δομές, να ανοίξουμε τα μυαλά μας και τα σύνορά μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ



Πηγή 

ΣΟΚ στην Πεύκη: Πέταξε την 5χρονη κόρη της από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε....

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! ! !
''Μάνα'' να πετάξει από το μπαλκόνι το παιδί της;
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για μία 32χρονη, η οποία πρώτα πέταξε το παιδί της, κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ στη συνέχεια πήδηξε και η ίδια στο κενό.



Μία μητέρα με το παιδί της έπεσαν πριν λίγη ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, από μπαλκόνι στην Πεύκη.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για μία 32χρονη, η οποία πρώτα πέταξε το παιδί της, κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ στη συνέχεια πήδηξε και η ίδια στο κενό. Και οι δύο είναι νεκρές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν χωρισμένη και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Το παιδί της φέρεται να ήταν ΑΜΕΑ. 

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες και αστυνομικοί, αλλά ήταν αργά.


Πηγή

Ερευνες σε Καστελοριζο και Κρητη ανακοινωσε η Αγκυρα ! ! ! Αν δεν τους βουλιαξουμε, το χασαμε το παιχνιδι....

Αν ηξεραν οτι θα τους βουλιαξουμε δεν θα ειχαν κανει αυτη την ενεργεια...
Ξερουν ομως οτι οι Μητσοτακηδες μονο διαβηματα κανουν δυστυχως....
Ετσι λοιπον...


Η απάντηση της Αθήνας πρέπει να είναι άμεση και ηχηρή, με άμεση αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και συνεχή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα εδώ και πολύ καιρό.

Ο Τούρκος αξιωματούχος προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων, με στόχο την έναρξη σεισμογραφικών ερευνών για την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Πρόκειται για οικόπεδα, όπως εξήγησε, τα οποία βρίσκονται εντός της θαλάσσιας περιοχής που περιγράφεται στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης.

«Mε τη βοήθεια του Θεού, τους επόμενους μήνες, δηλαδή εντός του 2020, στο πλαίσιο της συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης που υπογράψαμε με τη Λιβύη, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις εργασίες παραχώρησης οικοπέδων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ντονμέζ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του «ΣΚΑΪ» στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίμαχες δηλώσεις επήλθαν λίγες ώρες πριν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed».

Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ξεκαθάρισε ότι κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να πετύχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Ανεξάρτητα του ποιοι εμπλέκονται, κανένα σχέδιο στην περιοχή, το οποίο αποκλείει την Τουρκία, δεν πρόκειται να πετύχει» δήλωσε, χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι «πολύ ενεργή» στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Τρίπολης, για τον καθορισμό κοινών θαλάσσιων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο.








πηγη 

Κυριοι Μητσοτακηδες, οι Τουρκοι λενε θα καταστρεψουν τον EastMed, εχετε τα κοτσια να δωσετε την εντολη που πρεπει;

Ποια ειναι η εντολη;
Βυθιστε οποιο πλοιο πλησιασει τον αγωγο...
Εχετε τα κοτσια, η παλι διαβηματα θα κανετε;
Διαβαστε τι λενε τα Μεμετια...

Eν αναμονή της σημερινής υπογραφής για την κατασκευή του αγωγού EastMed η Άγκυρα ξεκίνησε τις πρώτες λεκτικές απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ τονίζοντας ότι «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να καταστρέψουμε τα σχέδια του και αναλαμβάνουμε κάθε ρίσκο».

Η Άγκυρα διακηρύσσει ότι είναι έτοιμη ακόμα και για πολεμικές ενέργειες και η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι και αυτή είναι έτοιμη για όλα.

“Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε”, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε πως είχαν διαπιστώσει ότι γινόταν σταδιακή “περικύκλωση” της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

“Εμείς αυτό το βλέπαμε και άλλωστε λαμβάναμε τα μέτρα μας αναλόγως. Προχωρήσαμε στη διάλυση αυτού του παιχνιδιού, ειδικά με τη συμφωνία για την ΑΟΖ που υπεγράφη με τη Λιβύη. Καταφέραμε να ξεφύγουμε διαλύοντας το”, ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι “διέλυσαν τα σχέδιά τους” στέλλοντας επίσης και τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ, καθώς και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός στην περιοχή.

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι για εκείνους που ρωτούν ‘τί δουλειά έχετε στη Λιβύη και τί δουλειά έχετε στην Κύπρο;’ τους απαντά ότι “υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι”.

“Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε”, είπε ο Φουάτ Οκτάι.

“Υπάρχει ένας χάρτης που φέρνει η Ελλάδα στην ατζέντα εσχάτως. Βήμα βήμα… Νομίζουν ότι η Τουρκία είναι μόνο ενδοχώρα, η Τουρκία δεν είναι μόνο ενδοχώρα, η Τουρκία είναι μία χώρα που παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και εκτός αυτής αλλά και με τους γείτονες της.

Επομένως, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά, και εξακολουθούμε να το πράττουμε. Είπαμε ότι δεν θα τα επιτρέψουμε αυτά. Αλλά ενώ το λέμε αυτό, προσθέτουμε και αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Το ζήσαμε αυτό στο παρελθόν. Εάν υπάρχει ρίσκο, θα το αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”, ανέφερε. Ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτύχει στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.

Για την συζήτηση του υπομνήματος για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εγκριθεί.

Σε ερώτηση πότε θα πάει ο τουρκικός στρατός στην Λιβύη, ο Φουάτ Οκτάι είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκεί.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας και το Υπουργείο Άμυνάς μας είναι έτοιμοι. Η έγκριση του υπομνήματος από τη βουλή είναι και ένα πολιτικό μήνυμα.

Όταν περάσει το υπόμνημα μπορεί οι άλλες πλευρές να πάρουν μια άλλη στάση λέγοντας ‘εντάξει αποσυρόμαστε, εγκαταλείπουμε την επίθεση’. Τότε γιατί να πάμε;

Αλλά αν συνεχίσουν, εδώ υπάρχει πρόσκληση και καθαρή δήλωση ανταπόκρισης σε αυτή την πρόσκληση από τον Πρόεδρό μας. Εάν ο κίνδυνος είναι σήμερα τότε σήμερα, εάν είναι αύριο τότε αύριο, εάν σε τρεις μέρες σε τρεις μέρες, εάν σε δέκα μέρες τότε σε δέκα μέρες. Επομένως το υπόμνημα έχει ένα χρόνο διάρκειας, όταν υπάρξει ανάγκη θα σταλούν οι δυνάμεις που χρειάζονται”, ανέφερε.









πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.